Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Hang-over make-up dé trend in Azië

12 augustus 2015
Hang-over make-up dé trend in Azië

Een avondje flink stappen laat zijn sporen na in het gezicht. Voor de meeste vrouwen betekent dit dat ze naar de concealer grijpen en de sporen proberen te camoufleren met make-up. In Azië is het daarentegen de trend om juist vermoeide ogen te creëren met make-up. Het is een trend die al een tijdje aan terrein aan het winnen is in Aziatische landen. Zal deze trend ook in de westerse beautywereld vaste voet aan de grond krijgen?

Van frisse look naar vermoeide ogen

Toen we hoorden van deze make-up trend uit Azië, dachten we nog even dat het ging om een make-up trend met tips om een hang-over te verdoezelen. Want heeft niet elke visagiste tot doel om mensen te laten stralen met een frisse look? Blijkbaar niet, want het doel van veel visagisten in Azië is op het moment om mensen eruit te laten zien alsof ze een zware nacht achter de rug hebben. We zien deze look steeds vaker op de covers van magazines en op de rode lopers. Het lijkt alsof deze vermoeide look echt als trend aan het doorzetten is. Een tijdje geleden begon het met wallen creëren onder de ogen, maar ook rode blush onder en rond de ogen is nu helemaal in de mode.

Wallen creëren met make-up

Wallen charmant? In onze contreien doen visagisten er alles aan om ze te verbergen. In Azië is het mode. Met make-up probeert men juist wallen te creëren. Met donkere oogschaduw wordt er een lijntje gezet op de plek waar je een kring onder je oog hebt. Heb je geen kringen onder je ogen, dan maak je die gewoon. Vervolgens wordt het lijntje iets vervaagd in de richting van het oog en daarna wordt er highlighter aangebracht om de wallen te benadrukken. Er zijn zelfs speciale strips die je onder het oog kunt aanbrengen om de huid mee omhoog te duwen. Aziatische vrouwen willen hiermee hun ogen groter maken en er jonger uitzien; bij ons wekt het juist een vermoeide indruk. Deze look wordt in Azië de aegyo-sal look genoemd.

Blush onder de ogen

Naast het creëren van wallen met make-up zien we ook dat Aziatische vrouwen blush niet op hun wangen aanbrengen, maar onder hun ogen. De blush wordt daarna iets vervaagd in de richting van de jukbeenderen en de slapen. De rode kleur onder de ogen geeft de indruk dat de persoon zich niet goed voelt. Sommige dames gaan nog verder en kiezen zelfs voor rood omrande ogen. Er wordt gezegd dat deze look geïnspireerd is op de Manga-figuren. Wil je op een professionele manier make-up leren aanbrengen? Bekijk dan hier onze Visagiste opleidingen!

Hang-over make-up in combinatie met wet look

Een ander opvallend kenmerk in de Aziatische beauty wereld is dat deze ‘hang-over make-up look’, zoals deze in het westen ondertussen genoemd wordt, vaak wordt gecombineerd met een wet look kapsel. De hang-over make-up laat iemand eruitzien alsof ze zich niet goed voelt, terwijl het wet look kapsel juist een tegenovergesteld en sexy uitstraling geeft. Iets voor jou om eens uit te proberen? Professioneel in de weer met hairstyling? Dat leer je tijdens onze Cursus Hairstyling.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie