Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Help, voor het eerst naar een nagelsalon!

Help, voor het eerst naar een nagelsalon!

Voor alles is een eerste keer, zo ook voor een bezoek aan een nagelsalon. Ga je voor het eerst naar een nagelsalon, dan kun je overweldigd worden door allerlei vreemde begrippen. Geen zorgen, een professionele nagelstyliste zal vragen naar je wensen, vertellen wat de mogelijkheden zijn en uitleggen wat ze gaat doen. Om toch wat beter voorbereid te zijn, gaan we hier in op een aantal veelgebruikte begrippen in het nagelsalon!

Nagellak, semi-permanente nagellak, gelnagels?

Wat wil je? Een mooi nagellakje, semi-permanente nagellak of misschien toch liever gelnagels? Daar sta je dan, waarschijnlijk met je mond vol tanden, want waar heeft die nagelstyliste het over. De nagelstylingbranche is de laatste jaren flink geprofessionaliseerd. Er zijn talloze mogelijkheden om je nagels te verfraaien. Wat nagellak is hoeven we je niet uit te leggen. Semi-permanente nagellak zit tussen gewone nagellak en gelnagels in, het wordt ook wel gelish genoemd. Dit is nagellak op gelbasis die meer voordelen biedt dan gewone nagellak. We leren je er graag meer over in de Cursus Gelish. Gelnagels worden gemaakt van gel, die op je nagels in een egale laag in model wordt gebracht en wordt uitgehard onder een UV-lamp.

Uhmm??? Uhmm???

Nu ga ik even je nagelriemen terugduwen!

Je hebt je moed bij elkaar geraapt en stapt het nagelsalon binnen. Je wordt vriendelijk verwelkomd, neemt plaats en de nagelstyliste begint met het verzorgen van je nagels. Dan kondigt ze aan dat ze je nagelriemen gaat terugduwen. Wat betekent dat? De nagelriem is een klein randje van dode cellen op de plek waar je nagel begint. De nagelriem ligt een beetje over je nagel heen en beschermt het levende deel van de nagel tegen bacteriën. Het is belangrijk dat je nagelriemen soepel blijven, zodat ze zich niet vastzetten op de nagel of gaan barsten. Daarom zal de nagelstyliste ze verzorgen met nagelriemolie en ze terugduwen met een houten stokje.

Kan ik daar zwanger van worden?! Kan ik daar zwanger van worden?!

Halve maantjes?

Het zou zomaar kunnen dat je nagelstyliste over je halve maantjes begint en ze bijvoorbeeld in een andere kleur wil lakken dan de rest van je nagel. Als je niet bekend bent met de begrippen uit de nagelstyling wereld kun je daar even vreemd van opkijken. Halve maantjes? Als je goed naar je nagels kijkt, zie je aan het begin van je nagels een stukje wit in de vorm van een halve maan. Het halve maantje of lunula is wit van kleur, omdat het bestaat uit nieuwe cellen die nog niet vastgehecht zijn aan het nagelbed (het weefsel onder en achter de nagel, waar de nagelplaat op rust). Als de nagel groeit en de cellen verschuiven naar de vrije rand (het uiteinde van de nagels dat niet meer steunt op het nagelbed), dan worden ze doorzichtig.

Halve maan? Halve maan?

Gelnagels met tips!

Wil je gelnagels met tips? Tips zijn altijd welkom, maar je nagelstyliste heeft het waarschijnlijk over hele andere tips. Wanneer je nagelstyliste het over tips heeft, praat ze over hulpmiddelen waarmee je je natuurlijke nagels kunt laten verlengen of een speciale vorm kunt geven. De tips worden aangebracht met een speciale lijm. Na het aanbrengen van de tips kun je deze in de gewenste lengte knippen met een tipknipper en in de gewenste vorm vijlen. Met tips kun je je nagels gemakkelijk elke look geven die je maar wilt; van natuurlijk tot extravagant. Vervolgens zal de nagelstyliste gel aanbrengen, de gel in de juiste vorm boetseren en de gelnagel uitharden onder de UV-lamp.

Heb je nog vragen? Heb je nog vragen?

We maken je graag verder wegwijs in de wereld van nagelstyling in de Cursus Nagelstyling (basis) in Hasselt, Antwerpen, Gent, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Utrecht.

 

Join us Join us!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie