• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Help, gebarsten nagelriemen!

15 januari 2014
Help, gebarsten nagelriemen!

Als nagelstyliste zul je tijdens de wintermaanden vaak deze noodroep van je klanten krijgen. In de winter droogt de huid sneller uit. Dit kan ook invloed hebben op de nagelriemen. Gebarsten nagelriemen zien er niet alleen onverzorgd uit, het kan ook tot vervelende problemen leiden. Het is dus aan te raden om zeker in deze tijd van het jaar de nagelriemen wat meer aandacht te geven.

Het belang van gezonde nagelriemen

Met de nagelriem bedoelen we het kleine randje huid dat direct op de nagel aansluit. Net als de rest van de huid, dient de nagelriem goed verzorgd te worden. Nagelriemen hebben een beschermende functie. Ze zorgen ervoor dat de matrix gezond blijft. De matrix is het gedeelte van de nagel dat onder de huid ligt en waar de nagelplaat wordt aangemaakt. Wanneer de gezondheid van de nagelriemen is aangetast, bijvoorbeeld wanneer de nagelriemen ontstoken zijn, kan het gebeuren dat de matrix niet goed wordt beschermd. Hierdoor kunnen er afwijkingen in de vorm van de nagelplaat ontstaan. Zoals je ziet zijn gezonde nagelriemen dus erg belangrijk. Wil je alles leren over nagelverzorging? Volg dan bij ons een Cursus Cosmetische Manicure en Pedicure.

Nagelriemen verweken

Je kunt je klanten helpen om gebarsten nagelriemen te voorkomen door de nagelriemen en de rest van de huid van de hand te masseren met een verzorgende olie. Er bestaan speciale cuticle removers (nagelriem verwijderaars), maar deze producten werken vaak erg agressief. Het is in de meeste gevallen beter om jojoba-olie, amandelolie of avocado-olie te gebruiken. Deze producten hebben een verzachtende en vochtregulerende werking. Voor een effectieve herstellende werking is aloë vera olie een uitstekend middel. Is het masseren met deze producten niet voldoende, laat de handen dan 10 minuutjes weken in een handbadje met een van deze oliën.

Opletten met terugduwen nagelriemen

Het terugduwen van de nagelriemen dient heel zorgvuldig te gebeuren. De nagelriemen moeten eerst goed soepel gemaakt worden, zoals hierboven staat beschreven, anders kan het erg pijnlijk zijn en de nagelriemen kunnen nog verder beschadigd raken. Gebruik voor het terugduwen altijd een geschikt instrument zoals een houten bokkenpootje. Houd het bokkenpootje goed horizontaal, zodat je niet per ongeluk het gevoelige halve maantje van de nagel beschadigt. Gebruik nooit scherpe instrumenten als mesjes of schaartjes. Nagelriemen mag je nooit afknippen.

Tips gebarsten nagelriemen voorkomen

Tot slot kun je je klanten de volgende tips meegeven tijdens je nagelbehandelingen om gebarsten nagelriemen te voorkomen:

Zo min mogelijk in contact met water
Adviseer je klanten om per dag zo min mogelijk hun handen te wassen en bij voorkeur met een zeepvrije waslotion. Zeep ontvet de huid waardoor de huid, inclusief de nagelriemen, snel uitdroogt. Wie veel in aanraking komt met water kan beter handschoenen dragen.

Let op met wind en kou
Wind en kou zorgen ervoor dat de huid snel uitdroogt. Het is daarom verstandig om bij dit weertype altijd handschoenen te dragen en de handen elke dag regelmatig in te smeren met een hydraterende crème. Ook de centrale verwarming kan de huid uitdrogen, ook in deze situatie dient men dus goed te smeren met hydraterende crème.

Gezonde voeding
Gezonde voeding ligt aan de basis van een goede gezondheid. Maar wat is gezonde voeding? En welke voeding is belangrijk voor een gezonde huid? De huid is vooral gebaat bij vitamine A, B2, B5 en B8.

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en weetjes rondom nagelverzorging door ons Nagelstyling Blog te volgen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
Kom eens kennismakenVolgende
infoavonden

Wil je de Wellness Academie beter leren kennen? Dan ben je van harte welkom op onze infoavonden of opendagen.

Meer over onze infoavonden

  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie