Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Help, ik heb een bad hair day!

16 juni 2016
Help, ik heb een bad hair day!

Een bad hair day, het overkomt iedereen weleens. Je eigenwijze lokken doen niet wat je wilt, je haar hangt plat en futloos langs je gezicht of het voelt ineens veel te vettig aan! Tijd om je haar uitgebreid te wassen en te stijlen heb je niet. Wat nu? Je ziekmelden en de deur niet uitgaan vandaag? Je haar de hele dag verstoppen onder een hoed? Dat hoeft niet! Met een paar handige en snelle trucs, kun je ook op een bad hair day toch nog goed voor de dag komen!

1. Zorg dat je droogshampoo op voorraad hebt!

Sta je op met vet haar? En wil je eigenlijk niets liever dan onder de douche springen om je haar te wassen, maar is daar geen tijd voor? Dan is droogshampoo de oplossing. Droogshampoo is de nieuwe ‘hit’ in hairstyling land. ‘Werkt het wel?’ Vragen veel mensen zich nogal sceptisch af. Het antwoord is ‘ja’ wel als snel redmiddel dat je af en toe kunt inzetten! Droogshampoo zit in een spuitbus. De korreltjes in de spray absorberen het vet op je haar, waardoor je haar er minder vet uitziet en het geeft het haar meer volume. Net alsof je je haar zojuist gewassen hebt.

2. De wet look is helemaal in!

Heb je een korte coupe die niet doet wat je wilt, dan kun je altijd nog flink wat gel erdoorheen halen om het alsnog in model te brengen. Maar wat als je lange lokken hebt? Dan ook! De wet look is op het moment helemaal in. Creëer wat volume bij de haarwortels door kort in tegengestelde richting te kammen, daarna kam je alles naar achteren en spuit je er flink wat haarlak op of doe je er flink wat gel in. Je hoeft hier niet zuinig mee te zijn. Was dit voorheen nogal ‘slick’, nu is het juist ‘sexy’!

3. Zet het vast met spelden, vlechten, elastiekjes!

Je kunt ook korte metten maken met je bad hair day door voor een strakke paardenstaart te kiezen. Een vlecht is ook een goede oplossing om weerbarstig haar te temmen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een nonchalante zijvlecht? Die losse plukjes horen er dan gewoon bij. Erger je je toch aan die losse plukjes, zet er dan wat leuke speldjes in en het lijkt net alsof je een perfect hair day hebt. Draag je haar in ieder geval niet los. In onze Cursus Hairstyling leer je hoe je de mooiste kapsels kunt creëren. Na afloop van deze cursus hoef je nooit meer een bad hair day te hebben!

4. Slordige knot

Is er niets met je haar aan te vangen en steekt het alle kanten op, waarom dan geen ‘messy’ knot. De knot is weer helemaal terug van weggeweest en hoe nonchalanter en slordiger, hoe beter. Dat komt mooi uit als je een bad hair day hebt. Maar zelfs op een bad hair day kan een slordige knot een flinke uitdaging zijn. Onderstaande video kan je helpen om er toch een succes van te maken:

https://youtu.be/UHWNLHWS3Xc

5. Compenseer met opvallende make-up

Zit je haar niet goed, leid de aandacht dan af van je kapsel door te stralen met een opvallende make-up look. Denk bijvoorbeeld aan een opvallende kleur lipstick die perfect bij jou past of ga voor een intense smokey eye look. Gooi eventueel prachtige nepwimpers in de strijd of ga in de weer met glitters. Ben je nog geen held met make-up, maar wil je dit wel graag worden, schrijf je dan hier in voor onze Cursus Visagie.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie