Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Help, voor het eerst naar het schoonheidssalon!

6 mei 2016
Help, voor het eerst naar het schoonheidssalon!

Een bezoek aan de schoonheidsspecialiste; wel of niet doen? Wie nog nooit naar een schoonheidssalon is geweest kan het misschien spannend vinden om een eerste afspraak te maken. Hoe gaat het in zijn werk? Is het wel echt iets voor mij? Is mijn vraag misschien een gekke vraag? Wat zijn de gewoontes in een schoonheidssalon? Hieronder veel gehoorde twijfels van mensen die voor het eerst naar de schoonheidsspecialiste gaan!

Ik schaam me voor mijn huid!

Wat veel schoonheidsspecialisten in hun salon meemaken is dat mensen zich schamen voor bijvoorbeeld hun huid. En soms zelfs om die reden een afspraak niet door laten gaan. Puistjes, imperfecties, een doffe huid of acne; het zijn allemaal vervelende problemen, waardoor je je onzeker kan voelen in je dagelijkse leven. Maar als er één iemand is waarbij je je niet hoeft te schamen voor je huid, dan is het wel bij de schoonheidsspecialiste. Deze professional is er speciaal voor jou, om jou van je huidproblemen af te helpen!

Je niet schamen, maar meer van jezelf houden! Je niet schamen, maar meer van jezelf houden!

Als man naar de schoonheidsspecialiste? Dat kan toch niet?!

Wie heeft er ooit beweerd dat het schoonheidssalon en schoonheidsbehandelingen alleen voor vrouwen zijn? Natuurlijk willen mannen er ook mooi uitzien. En ja, ook mannen kunnen met beauty problemen kampen als een slechte huid. Ook als man kun je daarom gewoon zonder vreemd aangekeken te worden een schoonheidssalon binnenstappen. Voor de heren zijn er speciale verzorgingsproducten die perfect zijn afgestemd op de mannenhuid en die dus iets anders van samenstelling zijn. De schoonheidsbehandelingen zijn verder vergelijkbaar met die van vrouwen. Kortom; ‘be a man’ en stap ook gewoon eens binnen.

Wat? Een man in de schoonheidssalon?! Wat? Een man in het schoonheidssalon?!

Ik weet eigenlijk niet goed waarvoor ik kom!

Ook dat horen schoonheidsspecialisten vaker uit de mond van nieuwe klanten die vertwijfeld hun salon binnenstappen. Helemaal niet erg! Een ervaren en professionele schoonheidsspecialist zal je hartelijk verwelkomen en uitleg geven over de uiteenlopende behandelingen die er aangeboden worden. De schoonheidsspecialist is er niet alleen om je er mooier uit te laten zien, maar ook om je heerlijk te laten ontspannen tijdens een gezichtsverzorging of een weldadige ontspanningsmassage. Je komt misschien wat twijfelachtig binnen, maar je stapt beslist als herboren en met nieuwe energie naar buiten. Dat is reden genoeg!

Ik weet zelfs niet wat ik moet zeggen... Ik weet zelfs niet wat ik moet zeggen...

O, jee moet ik nu wel of niet uit de kleren?

Wat mensen ook weleens aan het twijfelen brengt om naar een schoonheidsspecialist te gaan is onzekerheid over of ze wel of niet uit de kleren moeten. Vraag er gewoon naar voor je een afspraak maakt, dan weet je precies waar je aan toe bent. ‘By the way’; een schoonheidsspecialiste krijgt talloze mensen op haar behandeltafel of in haar behandelstoel en heeft dus al heel wat gezien. Bovendien zal de schoonheidsspecialiste echt niet over jouw lichaam oordelen. Schoonheidsspecialisten zijn er juist om jou te helpen! Dus opnieuw; weg met die schaamte!

Dan maar zo?! Dan maar zo?!

 

Word ik nu gedwongen allemaal dure producten te kopen?

Omdat de schoonheidsspecialiste nog steeds vaak het etiket ‘luxe’ draagt, denken veel mensen dat ze veel geld kwijt zullen zijn en dat ze ook gedwongen worden allerlei dure producten aan te kopen. Informeer vooraf naar de prijzen van de behandelingen waar je in geïnteresseerd bent. De schoonheidsspecialiste zal je bijvoorbeeld na een gezichtsbehandeling producten aanraden die perfect bij jouw huid passen, maar dat betekent niet dat je meteen bakken met geld hoeft uit te geven aan dure producten. Je bent niet verplicht om producten te kopen in het schoonheidssalon. Laat je adviseren en dan kun je alsnog bepalen wat je ermee doet!

Het geld vliegt uit je portemonnee. Alleen als jij dat wilt! Veel geld uitgeven? Alleen als jij dat wilt!

Heb je misschien interesse in een carrière binnen de schoonheidsbranche? Bekijk dan ook eens hier onze Schoonheidszorg Opleidingen in Hasselt, Antwerpen, Gent, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven!

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie