• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Het hoe en wat van zonnebrand en make-up

5 augustus 2022 | Visagie
Het hoe en wat van zonnebrand en make-up

Een veelgehoorde vraag van make-up liefhebbers is: ‘Hoe breng je zonnebrand aan over je make-up?’ Vooral in de zomer is dat een hot item, omdat er dan extra veel gesmeerd moet worden. Ofschoon het een topic is dat het hele jaar door actueel is, want ook in overige jaargetijden, is zonnebrandcrème onmisbaar. Wil je deze zomer goed voor de dag komen met make-up, maar wil je tegelijkertijd ook je huid optimaal beschermen? Lees dan hier meer over het hoe en wat van zonnebrand en make-up!

Breng zonnebrand over je make-up aan

Er bestaat nog weleens verwarring over wat nu de beste volgorde is voor wat betreft het aanbrengen van een zonnebrandcrème en make-up. De juiste volgorde is om zonnebrand over je make-up aan te brengen. Door dit op de juiste manier te doen, hoef je bijvoorbeeld ook niet steeds je make-up opnieuw te doen als je je gedurende de dag opnieuw wilt insmeren. Zeker op een warme, zonnige zomerdag is het belangrijk om het insmeren regelmatig te herhalen. Echter, kan dit wel wat beauty problemen met zich meebrengen. Want hoe zorg je ervoor dat je met al dat smeren je make-up niet verpest?

Tip: gebruik een zonnebrandspray

De beste tip om je make-up look niet te verpesten door met zonnebrand te smeren, is door een zonnebrandspray te gebruiken. Het is dan wel de kunst om het juiste product te kiezen, dat praktisch is in gebruik. Let er bijvoorbeeld op dat de zonnebrandspray niet te veel olie bevat. Anders kan het alsnog je make-up ruïneren. Laat je eens adviseren door een visagiste of schoonheidsspecialiste over wat goede merken zijn. Nadat je de zonnebrand over je gelaat hebt gesprayd, raden we je aan om het product als het ware in de huid te deppen. Dit kun je doen met je vingers, maar met een beauty blender krijg je een nog mooier resultaat. Een beauty blender is dat eivormige sponsje, dat je ook voor onder meer foundation kunt gebruiken. Leer alles over make-up aanbrengen in onze Cursus Visagie Basis!

Zonnebrandspray vs. vloeibare zonnebrand en make-up

Een zonnebrandspray is heel praktisch in gebruik en zal daarom voor de meeste mensen de beste oplossing zijn. Wil je toch liever een zonnebrandcrème gebruiken, ‘smeer’ deze dan niet over je make-up heen, maar breng deze deppend aan. Ook hiervoor is de beauty blender weer ideaal. Een ander voordeel van de zonnebrandspray ten opzichte van de zonnebrandcrème is dat je met de spray gemakkelijk je hele gelaat bedekt. Bij het deppen van de zonnebrandcrème op je gezicht heb je al snel te maken met plekjes die je per ongeluk overslaat. Let er dus extra goed op dat je elke zone goed hebt bedekt. Een handige tip is om je gezicht denkbeeldig in vier zones te verdelen en zo elke zone af te werken. Voor een extra goed bescherming zal het nodig zijn om de zonnebrandcrème meerdere keren achter elkaar aan te brengen.

Is zonbescherming in poedervorm een goede optie?

Diverse make-up merken bieden ook zonbescherming in poedervorm aan. Dat is een mooie aanvulling op je make-up, maar pas op want het biedt veel minder bescherming dan een volwaardige zonnebrandcrème. Ga je volop de zon in, dan is deze optie niet voldoende. Je kunt deze poeder wel gebruiken als afwerking na je make-up en na het aanbrengen van een zonnebrandspray of zonnebrandcrème. Zonnebrandproducten die een goede bescherming bieden, zorgen altijd voor een glanzende look. In sommige gevallen is dat beetje extra glans wenselijk en zorgt het voor een extra zomerse uitstraling. Ga je in de zon op de foto, dat wil je juist geen glans. In dat geval kan het afwerken van je make-up met zonbescherming in poedervorm een goede oplossing zijn voor het verkrijgen van een matte look.

Wil je een pro worden in make-up?

Zonnebrand en make-up is slechts een van de dilemma's in de beauty wereld. Heb je een grote voorliefde voor make-up en beauty? En wil je hier alles over weten? Dan kun je na onze Cursus Visagie Basis ook nog een Cursus Visagie voor gevorderden of onze complete Opleiding Make-up Artist volgen. Er gaan bij Wellness Academie vele deuren voor je open om een pro te worden in make-up!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie