Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Een gescheurde nagel! Hoe ga je te werk?

8 maart 2016
Een gescheurde nagel! Hoe ga je te werk?

Een van de nagelproblemen die je kunt tegenkomen is een gescheurde nagel. Het komt vooral voor bij lange nagels. Wanneer er te veel druk op een lange nagel komt te staan, kan deze sneller inscheuren. Er kunnen zowel horizontale of verticale scheuren ontstaan. We geven je hier tips voor hoe je een gescheurde nagel kunt behandelen en welke adviezen je je klanten kunt meegeven om gescheurde nagels te voorkomen.

Horizontale en verticale scheuren in nagels

Horizontale scheurtjes komen vaker voor dan verticale scheurtjes. Meestal gaat het om een horizontale scheur in de vrije rand of net tegen de vrije rand aan. Een horizontaal scheurtje is meestal goed te repareren. Verticale scheuren en vooral verticale scheuren die doorlopen tot aan de nagelriem hebben vaak veel tijd nodig om helemaal te verdwijnen. Horizontale scheurtjes ontstaan doordat men met de nagel ergens achter blijft haken. Verticale scheurtjes ontstaan meestal door een verkeerde belasting van de nagel. Dit komt vaak voor bij teennagels, bijvoorbeeld door schoeisel dat te veel druk uitoefent op de nagels. Pas als de druk wordt weggehaald krijgt de nagel de kans om te herstellen.

Een klein horizontaal scheurtje repareren

Bij een klein horizontaal scheurtje in de vrije rand is het niet altijd nodig om de nagel kort te knippen. Met dunne laagjes tissue en nagellijm kun je het scheurtje repareren. Breng eerst een druppel lijm aan op het scheurtje. Bedek het scheurtje daarna met een zo dun mogelijk velletje tissue en laat de lijm goed drogen. Herhaal deze stappen drie keer. Vijl de overtollige lijm weg. Je kunt de nagel ook bijwerken met een wattenstaafje en wat aceton. De bovenkant van de nagel zal nu ruw aanvoelen, vijl dit gedeelte daarom mooi glad. Let op dat je niet te veel wegvijlt en dat je zo min mogelijk de natuurlijke nagel vijlt om te voorkomen dat de nagelplaat te dun wordt. Breng daarna een base coat en vervolgens een gewenste kleur top coat aan. Is Pedicure een vak naar jouw hart? Schrijf je dan in voor onze Opleiding Pedicure in Hasselt, Antwerpen of Amsterdam!

Wat te doen bij verticale scheur in nagel?

Allereerst zorg je ervoor dat je de nagel zo kort mogelijk houdt. Op deze manier voorkom je dat er te veel druk op de nagel komt en de scheur groter wordt of niet heelt. Bij een flinke scheur is het het beste om de scheur af te dekken met een pleister die stevig om de nagel geplakt zit. Bij kleine scheurtjes kun je nagellijm over de scheur aanbrengen en daarna de nagel gewoon naar wens verder afwerken. Je kunt ook gelnagellak gebruiken of kunstnagels over de scheur aanbrengen.

Scheuren in nagels voorkomen

Gezonde voeding is heel belangrijk voor het krijgen van stevige nagels. Om de nagels van binnenuit extra te verstevigen kun je je klanten aanraden om vitamine B in te nemen. Verder is het ook belangrijk dat de nagelriemen goed worden verzorgd. Soepele nagelriemen zorgen ervoor dat de nagels gezond en stevig zijn. Nagels groeien namelijk vanuit de nagelriem. Raad klanten die veel met hun handen in het water zitten vanwege hun werk aan om handschoenen te dragen. Bekijk hier al onze Nagelstyling Cursussen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie