• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Hoe behandel je nagelverkleuringen?

12 februari 2016
Hoe behandel je nagelverkleuringen?

Je zult als nagelstyliste regelmatig klanten in je stoel krijgen met verkleurde nagels. Er bestaan allerlei soorten nagelverkleuringen waaraan verschillende oorzaken ten grondslag liggen. Een gezonde nagel heeft een lichtroze kleur met een wit half maantje en met een witte rand ter hoogte van de nageltoppen. We zullen in dit artikel vooral aandacht besteden aan het behandelen van geel verkleurde nagels.

Welke soorten nagelverkleuringen zijn er?

Bekende nagelverkleuringen zijn donkerblauwe of zwarte verkleuringen wanneer iemand met zijn vinger tussen de deur heeft gezeten of zich heeft gestoten. Deze verkleuringen komen door een bloeding onder de nagel. Kleurt een nagel zonder duidelijke oorzaak zwart of blauw, dan kan het een melanoom (huidkanker) zijn. In een dergelijk geval stuur je je klant door naar een arts. Het kan ook gebeuren dat je een klant krijgt met witte plekjes op de nagel. Dit zijn meestal luchtbelletjes die ontstaan door het stoten van de nagelriem. Deze groeien vanzelf uit de nagel. Geel verkleurde nagels kunnen op schimmelnagels wijzen, zeker wanneer de nagels iets verdikt zijn. Je kunt ze behandelen met tea tree olie. Ook roken of het verkeerd gebruik van nagellak kan tot gele nagels leiden.

Gele nagels voorkomen

Gele nagels zul je veel tegenkomen tijdens je werk als nagelstyliste. Bij mensen die veel roken kunnen de nagels geel worden door nicotine-aanslag. Gele nagels kunnen ook ontstaan wanneer iemand geen goede basecoat onder de gekleurde nagellak aanbrengt. Een goede basecoat is in beide gevallen de sleutel om gele nagels te voorkomen. De basecoat zorgt ervoor dat de nicotine-aanslag zich niet aan de natuurlijke nagel hecht en het zorgt ervoor dat de gekleurde nagellak niet in de nagel trekt. Bovendien zorgt een goede basecoat er ook voor dat de nagel egaler wordt waardoor de nagellak langer mooi blijft zitten.

Behandelen van gele nagelverkleuringen

Gele nagels kun je op verschillende manieren behandelen, zodat ze hun natuurlijke en gezonde kleur weer terugkrijgen. Vijl de gele nagels eerst met een polijstvijl. Hiermee kun je vaak een deel van de verkleuring wegvijlen, aangezien de verkleuring meestal in de bovenste laag van de nagels zit. Je mag dit echter niet te vaak doen, want anders wordt de nagel te dun. Liever niet meer dan één keer per maand. Daarna geef je de nagels een nagelbadje met een whitening product. Bekende merken die een dergelijk product in hun assortiment hebben zijn Herôme en Trind. Na een complete verzorgende nagelbehandeling breng je een basecoat aan om vervolgens een gekleurde nagellak aan te brengen. Je kunt ook een speciale nagellak met ultraviolet gebruiken die de natuurlijke witte en roze kleur naar boven haalt. Wil je alles leren over nagelverzorging? Bekijk dan hier onze Opleiding Nagelstyliste!

Nagellakvrije dagen

Wanneer de nagels erg verkleurd zijn, doordat je klant gedurende lange tijd nagellak heeft gebruikt, is het verstandig om je klant te adviseren om een aantal nagellakvrije dagen te nemen. Dit biedt de nagels de kans om zich te herstellen. Nagellak sluit de nagels af, waardoor ze niet kunnen ademen. Verzorg de nagels in deze periode met nagelolie om ze te versterken. Ze zullen al snel hun natuurlijke kleur en glans terugkrijgen.

Bekijk hier al onze Nagelstyling Cursussen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie