Hoe creëer je gezonde en mooie lippen?

16 januari 2014 | Visagie Alle blogposts

Het lijkt zo gemakkelijk als wat, maar echte gezonde en mooie lippen hebben meer aandacht nodig. De huid van de lippen vraagt zo nu en dan om een uitgebreide verzorging, misschien kun je wel wat technieken gebruiken om de lippen voller te laten lijken en ook de juiste kleurkeuze is van belang.

Uitgebreide lipverzorging

Terwijl we vaak veel aandacht besteden aan de verzorging van de gezichtshuid, willen we de huid van de lippen nog weleens vergeten. Het komt regelmatig voor dat de huid van de lippen te droog is met losse velletjes en ruwe plekjes. Dit is gemakkelijk op te lossen met een lipscrub. Gebruik hiervoor een schone tandenborstel en bevochtig de lippen een beetje. Maak vervolgens zachte, ronde bewegingen over de lippen om de losse velletjes weg te scrubben en de lippen zacht te maken. Hiermee stimuleer je tegelijkertijd de doorbloeding waardoor de lippen een gezonde rode kleur krijgen en voller lijken. Je kunt ook een scrubmengsel gebruiken dat je zelf samenstelt met bijvoorbeeld suiker, honing en olijfolie. Ook de huid van de lippen dient regelmatig gehydrateerd te worden. Een goede tip voor goed gehydrateerde lippen is om één keer per week voor het slapen gaan vaseline op de lippen aan te brengen. Cacaoboter werk ook heel goed. De lippen worden hier heel zacht van.

Vollere lippen creëren

Met behulp van make-up kun je lippen ook op allerlei manieren voller laten lijken. Een goede manier om lippen meer volume te geven is door een lichte kleur of natuurlijke kleur lipliner te gebruiken precies langs de omtrek van de lippen. Vervaag het lijntje vervolgens een beetje naar binnen toe en breng daarna een geschikte kleur liploss aan. Zowel de lichte kleur lipliner als de glans hebben een vergrotend effect op de lippen. Een extra trucje dat je kunt toepassen is het aanbrengen van een beetje witte glans in het ‘v-tje’ boven het midden van de lippen. Dit heeft ook een vergrotend effect. Wil je leren om als een professioneel make-up aan te brengen? Maak dan hier kennis met onze Cursus Visagie!