Opleiding Schoonheidsspecialiste aan -15%! (meer info)
Opleiding Schoonheidsspecialiste aan -15%! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Help, mijn klant vraagt om korting!

15 juli 2015
Help, mijn klant vraagt om korting!

Er komt een nieuwe klant binnen in je salon. De klant is geïnteresseerd in jouw schoonheidsbehandelingen of massages. Maar voordat de klant daadwerkelijk een afspraak maakt of plaatsneemt in de behandelstoel vraagt hij of zij om korting. Veel salonbeheerders vinden klanten die om korting vragen maar lastig. Je hebt een eerlijke prijslijst opgesteld voor je diensten en nu wordt er van je gevraagd om daar vanaf te wijken. Je klant vraagt om korting; hoe reageer je?

Klant vraagt om korting: wel of geen korting geven?

Hoewel klanten die om korting vragen vaak lastig worden gevonden, is het wel zo dat deze klant in ieder geval geïnteresseerd is. Maar hoe reageer je hierop? Het stelt je voor het dilemma: toegeven en gemakkelijk een klant winnen of weigeren en mogelijk geen nieuwe klant winnen? Vooral voor beginnende salonbeheerders zal de neiging groot zijn om korting te geven. Je hebt inkomen nodig en ook de concurrentie is groot. Ook gaan veel salonbeheerders graag de innerlijke weerstand uit de weg die komt kijken bij het onderhandelen over de prijs. Toegeven is gemakkelijker.

Is de angst om geen korting te geven terecht?

Als professional weet je wat jouw diensten waard zijn. Je hebt een duidelijk beeld van welke prijs je moet vragen om een redelijk inkomen te verdienen. Verdedig daarom op de eerste plaats de prijs die je vraagt en geef niet zomaar korting. Door zomaar korting te geven verdien je minder, terwijl je klant er niets tegenover stelt. Daarbij zal je klant de volgende keer opnieuw korting willen. En hoe zit het met andere klanten die ervan horen? Zal de persoon die om korting vraagt geen klant worden als je geen korting geeft? Waarom overtuig je de klant niet van jouw voordelen. Zijn er goedkopere aanbieders? Vast wel, maar bieden zij ook de kwaliteit en service die jij biedt? In veel gevallen is de angst om geen korting te geven onterecht.

Waarom wil de klant korting?

Bij het aanbieden van je diensten als beauty- of wellness professional speelt de prijs natuurlijk een rol, maar realiseer je ook dat de prijs vaak minder belangrijk is dan je denkt. Het gaat vooral om de meerwaarde die je kunt bieden ten opzichte van je concurrenten. Deze meerwaarde is voor veel mensen doorslaggevender dan de prijs. Vraagt een geïnteresseerde om korting, stel dan eens de volgende vraag en wacht op antwoord: ‘Waarom wilt u korting?’ In veel gevallen zal de klant glimlachen om deze vraag en alsnog jouw prijs accepteren. Zou je graag schoonheidsspecialiste willen worden? Volg dan bij ons een Opleiding Schoonheidsspecialiste!

Klant vraagt om korting? Wat staat daar tegenover?

Het hoeft natuurlijk niet zo te zijn, dat je nooit korting geeft. We raden je wel aan om er wat voor terug te vragen. Je kunt bijvoorbeeld korting geven als je klant 10 behandelingen tegelijk aankoopt. Je kunt ook afspreken dat je klant voor elke nieuwe klant die hij of zij binnenhaalt 10% korting krijgt op een behandeling. Wie weet kan de betreffende persoon op een of andere manier reclame voor je maken? Korting geven is prima, maar dan moet er wel wat tegenover staan. Bij de Wellness Academie vind je niet alleen complete wellness- en beauty opleidingen, maar ook relevante bijscholingen voor ondernemers binnen deze branche, waarin je nog meer handige tips krijgt voor hoe je om kunt gaan met lastige situaties in je schoonheidssalon of massagepraktijk.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie