• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Hoe gebruik je lipliner als een pro?

12 september 2018 | Visagie
Hoe gebruik je lipliner als een pro?

Heb jij een lipliner in je make-up voorraad? Dit make-up product wordt nogal eens onderschat onder make-up liefhebbers. Professionele visagisten weten als geen ander hoe waardevol een lip liner kan zijn bij het creëren van de mooiste make-up looks. Voor de professionals is het een onmisbaar make-up product. Wil je weten waarom? Ontdek dan hier waar je een lipliner allemaal voor kunt gebruiken en leer technieken voor het verbeteren van jouw lipmake-up!

Lipliner tegen het uitlopen van lipmake-up

Wil je dat je lipmake-up er de hele dag piekfijn uitziet, zonder dat het uitloopt? Dan is een lippotlood onmisbaar. Vooral glanzende lipsticks en crèmige lipmake-up hebben de neiging om uit te lopen. Door met een lipliner een subtiel randje om je lippen te tekenen, kun je dit beauty probleem voorkomen. Het is natuurlijk wel de kunst om de lipliner naadloos over te laten lopen in de overige lipmake-up. De lipliner mag niet zichtbaar zijn. Gebruik daarom bij voorkeur een nude lipliner of een lipliner in dezelfde kleur als de overige lipmake-up. Leer alle basis make-up technieken in onze Cursus Visagie (basis).

Intensere lipmake-up dankzij lipliner

Je hebt een fantastische kleur lipmake-up gevonden. De opvallende kleur zal vast perfect bij je staan. Maar dan breng je de make-up aan en blijkt de kleur toch wat flets uit te vallen. Hoe kan dat? Net zoals je een primer aanbrengt onder je foundation of een basecoat onder je mooie gekleurde nagellak, zo kan lipliner ook perfect als basis dienen voor je lipmake-up! Een lipliner als basis zorgt dat de kleur van je lipmake-up intenser wordt. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je lipmake-up beter blijft zitten. Kortom, gebruik lipliner niet alleen als lijntje rond je lippen, maar breng het over je volledige lippen aan.

Corrigeer de vorm van je lippen

Zou je graag wat vollere lippen willen? Of wil je ongelijke lippen corrigeren? Daar hoef je geen fillers voor te gebruiken of chirurgische ingrepen voor te ondergaan. Het aanschaffen van een goede lipliner biedt uitkomst. Met behulp van dit make-up product kun je je lippen op subtiele wijze wat groter laten lijken. Let op, ga niet overdrijven door de lipliner ver buiten de rand van je lippen te plaatsen, want dan is de kans groot dat je door een onnatuurlijk effect al snel door de mand valt. Hoe moet het dan wel? Ga als volgt te werk:

 • Kies de juiste kleur lipliner
  Om je lippen groter te laten lijken kies je een lipliner die één tint donkerder is dan je natuurlijke lipkleur.
 • Blijf binnen de lijn van je lippen
  De meeste mensen denken dat je voor groter ogende lippen de lippotlood net buiten je liplijn moet zetten. Doe dat niet! Zet de lijn juist gewoon net binnen je natuurlijke liplijn. Het is de donkerdere kleur die het vergrotende effect teweegbrengt.
 • Cupidoboog extra benadrukken
  Je kunt wel alleen de cupidoboog net iets meer aanzetten. De cupidoboog is het kuiltje in het midden van je bovenlip.

Vergeet lipstick, gebruik alleen lipliner

Wil je een professionele visagiste worden? Dan zul je merken dat je zo nu en dan best wat eigenwijs mag zijn en de regels mag breken. Alleen op die manier zul je erin slagen om je eigen unieke make-up looks te creëren. Onderzoek alle mogelijkheden van make-up producten. Een lip liner kun je niet alleen gebruiken voor het zetten van lijntjes. Vergeet lipstick en breng gewoon eens alleen lippotlood over de hele lippen aan. Wat geeft dit voor een effect? Je kunt een lippotlood zien als een sterk gepigmenteerde matte lippenstift. Dit geeft een intenser effect. Let er wel op dat je lippen hierdoor niet te zeer uitdrogen.

Tips voor het aanbrengen van lipliner

Lipliner is een van die ‘tricky’ make-up producten, die je heel nauwkeurig moet aanbrengen, anders kan het je look al snel ruïneren. Daarom hier enkele praktische tips van onze docenten visagie voor het aanbrengen van lip liner voor het benadrukken of corrigeren van je lippen:

 • De punt van je lipliner mag niet te scherp zijn
  Voor je begint met het aanbrengen van de lippotlood, heb je misschien de neiging om de punt te slijpen. Maar is dat wel echt nodig? Een te scherpe punt zorgt voor te harde lijnen. Je bereikt een natuurlijker effect wanneer de punt een klein beetje stomp is.
 • Begin bij de cupidoboog
  Zet eerst een kruisje op je cupidoboog om dit gedeelte van je lippen goed aan te zetten. Daarna zet je precies onder dit kruisje een recht streepje in het midden van je onderlip. Dit helpt je om de lipliner mooi symmetrisch aan te brengen.
 • Maak korte, schetsende lijntjes
  Het is niet de bedoeling dat je vervolgens in één keer je lippen volledig omlijnt, anders krijg je veel te harde en opvallende lijnen. Maak liever korte, schetsende lijntjes voor een subtiele look.
 • Bekijk het resultaat van meerdere kanten
  Bekijk na het aanbrengen van de lipliner niet alleen recht van de voorkant het resultaat, maar ook van de zijkanten en vanboven en vanonder. Ga recht voor de spiegel staan en beweeg je kin naar beneden om vanuit dat perspectief de lipliner op je bovenlip te controleren. Til vervolgens je kin op om vanuit dat perspectief je onderlip te checken.

Is make-up je lust en je leven? Maak er dan je beroep van door een van onze Visagie Opleidingen te volgen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie