Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Hoe haal je het beste uit je massages?

17 december 2015
Hoe haal je het beste uit je massages?

Je wilt als massagetherapeut dat je klant het beste haalt uit je massagebehandelingen. Dat doe je op de eerste plaats door zo veel mogelijk vakbekwaamheid aan de dag te leggen. Let erop dat je echter niet alleen focust op het perfect uitvoeren van de massagetechnieken. Vang ook de signalen op die je klant je geeft. Een massage zal alleen maar geslaagd zijn als je klant zich volledig op zijn of haar gemak voelt. Daarom geven we je hier tips voor hoe je je klanten kunt helpen om het beste uit jouw massages te halen.

Sociale en toegankelijke instelling

Als massagetherapeut dien je niet alleen een goede vakspecialist te zijn, maar je moet ook op sociaal vlak goed met mensen kunnen omgaan. Klanten die voor de eerste keer een massage ondergaan, vinden dit vaak spannend. Ze geven zich letterlijk en figuurlijk over aan jouw handen. Doordat ze extra gespannen zijn, is het moeilijker om van de massage te genieten. Het is daarom essentieel dat je vertrouwen uitstraalt. Een toegankelijke instelling is hiervoor heel belangrijk. Je klanten moeten het gevoel krijgen dat ze welkom zijn en dat je oprecht bereid bent om hen te helpen.

Bereid je klanten goed voor

Wanneer een nieuwe klant een afspraak maakt, is het verstandig om de klant alvast over bepaalde zaken te informeren. Adviseer je klant om voor de massage niet te veel te eten. Het lichaam kan zich moeilijker ontspannen als het spijsverteringsstelsel volop aan het werk is. Een volle maag tijdens de massage kan sowieso onprettig aanvoelen. Geef de klant ook de tip mee om op tijd te komen, zodat hij of zij zich niet hoeft te haasten. Wanneer iemand gehaast binnenkomt in je massagepraktijk, zal het voor diegene langer duren om te ontspannen.

Wel of niet uit de kleren?

Nieuwe klanten kunnen zich soms druk maken over of ze wel of niet uit de kleren moeten of over welke kleding ze wel of niet aan kunnen houden. Het is daarom slim om de klant hier vooraf over in te lichten. Sommige massagetherapeuten geven hierover ook al informatie op hun website. Het is een goed idee om de klant te laten weten dat ze zelf mogen beslissen hoeveel ze uit willen doen. Sommige massages kunnen gewoon over de kleding heen gegeven worden, voor andere massages hoeven maar enkele delen van het lichaam ontbloot te worden. Wil de klant bepaalde kleding liever niet uitdoen, heb hier dan begrip voor en werk eromheen.

Vraag naar de gezondheid van je klant

Uit bovengenoemde punten blijkt al dat een goede communicatie met je klant goud waard is. Dat geldt ook wanneer we het over de gezondheid van je klant hebben. Het is belangrijk dat je klant nauwkeurige informatie geeft over eventuele aandoeningen of allergieën voor ingrediënten in lotions of olie. Je leert tijdens de Opleiding Massagetherapeut hoe je een goede anamnese afneemt. Door het afnemen van een anamnese kom je erachter of er eventuele relatieve of absolute contra-indicaties zijn voor jouw massagebehandeling. Ook zal de klant zich door jou gehoord voelen, waardoor je meer vertrouwen wekt en je klant gemakkelijker ontspant.

Sta open voor feedback

Nieuwe klanten weten vaak niet of ze wel of niet mogen praten tijdens de behandeling en voelen zich daardoor ongemakkelijk. Laat je klant weten dat dit geheel aan hen is en vraag naar hun voorkeur. Sommige mensen houden van een babbel tijdens de behandeling, terwijl andere mensen liever in stilte genieten. Benadruk dat je het fijn vindt als de klant tijdens de behandeling kenbaar maakt als iets niet naar wens is; te harde of te zachte massagetechnieken, te warm of te koud, verkeerde achtergrondmuziek, etc. Door je klant vooraf zo goed mogelijk te informeren zal hij of zij het beste halen uit jouw massage. De kans is groot dat je er een nieuwe vaste klant bij hebt!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie