Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Ogen groter laten lijken met make-up

28 mei 2015
Ogen groter laten lijken met make-up

Ken jij de kracht van make-up? De echte make-up artiesten weten hoe ze met make-up iemands look drastisch kunnen veranderen. Onlangs ging op internet een filmpje viral van een Zuid-Koreaans meisje dat de make-up verwijderde van één oog. Het verschil in grootte tussen het opgemaakte oog en het niet-opgemaakte oog lijkt enorm. Met make-up kun je dan ook opmerkelijke effecten bereiken. Ontdek hier hoe jij grotere ogen kunt creëren met make-up!

Grotere ogen met make-up?

Is het mogelijk om je ogen er echt groter uit te laten zien met make-up? In het filmpje van het Zuid-Koreaanse meisje hieronder is het verschil heel duidelijk te zien. Het filmpje is al meer dan 3 miljoen keer bekeken en krijgt ontzettend veel reacties, waaronder van mensen die niet kunnen geloven dat het echt is. Kijk zelf maar eens:

https://www.youtube.com/watch?v=AlCtMsSN7jg

Ontdek hieronder hoe je zelf met make-up grotere ogen kunt creëren. We hebben de belangrijkste tips voor je op een rij gezet.

Zwart en wit kohlpotlood

Een van de belangrijkste make-up producten voor het groter maken van het oog is een zwart kohlpotlood. Hiermee kun je een lijntje zetten op het bovenooglid van buiten naar binnen toe. Eindig de lijn in de wimperrand en vaag deze uit met een dun kwastje. Je kunt dit ook herhalen onder het oog. Op deze wijze krijg je de typische amandelvormige ogen die ervoor zorgen dat de ogen groter lijken. Maar ook een wit oogpotlood mag niet missen. Kleur de waterlijn in met het witte oogpotlood om zo het oogwit als het ware te ‘verlengen’ voor een open en frisse blik.

Mascara van buiten naar binnen aanbrengen

Ook de wimpers verdienen veel aandacht wanneer je de ogen groter wilt laten lijken. Het is belangrijk dat je de wimpers aan de buitenkant goed aanzet met donkere mascara. Werk vervolgens lichtjes naar de binnenhoek van het oog toe, maar gebruik steeds minder mascara. Tik de wimpers in de binnenhoek alleen maar even lichtjes aan. Hoe lichter de binnenooghoek, hoe groter het oog lijkt. Gebruik ook een wimperkrultang om de wimpers extra te krullen. Met gekrulde wimpers vermijd je dat de wimpers schaduwen creëren rondom het oog en zo het oog juist kleiner doen lijken.

Wenkbrauwtips voor grotere ogen

Door ervoor te zorgen dat de wenkbrauw op de juiste plek begint, kun je de ogen het beste tot hun recht laten komen. Je vindt de juiste plek door een penseel langs de neus naar boven te leggen. Hier dient de wenkbrauw te beginnen. Begint de wenkbrauw later, dan lijkt het oog kleiner. Epileer verder zorgvuldig de onderkant van de wenkbrauwen en breng een lichte kleur oogschaduw aan vlak onder de wenkbrauwen. Je kunt de ogen ook groter laten lijken door highlighter onder de wenkbrauwen aan te brengen.

Een Opleiding Visagiste iets voor jou?

Overtuigd van de kracht van make-up? Wil je zelf professioneel aan de slag met make-up? Dan staat de Opleiding Visagiste van de Wellness Academie voor je klaar om je alle trucs van het vak te leren!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie