* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Hoe krijg je sterke en lange nagels?

Hoe krijg je sterke en lange nagels?

Wil je mooiere en langere nagels? Dan kun je natuurlijk kunstnagels laten zetten, maar het is uiteraard nog beter om gezonde en lange natuurlijke nagels te hebben. Bovendien zijn gezonde nagels ook heel belangrijk als je hierop gelnagels wilt laten zetten. Maar hoe krijg je gezonde en lange nagels? Dat blijkt namelijk vaak nog een hele uitdaging. We geven je hier enkele tips voor de dagelijkse verzorging van je nagels en we wijzen je op enkele belangrijke aandachtspunten. Je zult zien dat het met deze tips ineens niet meer zo moeilijk is om sterke en lange nagels te krijgen. Je moet natuurlijk wel een beetje geduld hebben!

1. Gebruik geen nagelknipper meer!

Het lijkt zo’n handige tool om je nagels snel mee af te knippen als ze te lang zijn of als er vervelende haakjes aan zitten. Toch kun je maar beter geen nagelknipper meer gebruiken, omdat je hiermee je nagels gemakkelijk kunt beschadigen. Hoe zit dat precies? Hiervoor is het van belang om te weten dat je nagel is opgebouwd uit drie laagjes. Wanneer je een nagelknipper of een nagelschaartje gebruikt, druk je deze lagen tijdens het knippen te hard samen. De drie laagjes kunnen dan loskomen van elkaar, waardoor je nagel minder stevig wordt, sneller breekt en sneller splijt.

2. Nooit meer zigzaggend je nagels vijlen!

Je nagels bijwerken doe je het beste met een nagelvijl. Maar wacht, stop! De meeste mensen bewegen de vijl meteen leuk heen en weer over de nagel. Dat mag je nooit meer doen. Deze zigzaggende beweging werkt het splijten van je nagels in de hand. Het beste is om vanaf de rand van de nagel naar binnen toe te vijlen. Hiermee bereik je bovendien ook meteen het mooiste resultaat. Wil je alles weten over het perfect verzorgen van je nagels, handen en voeten? Aarzel dan niet om je in te schrijven voor onze Cursus Cosmetische Manicure en Pedicure. Met alle kennis, praktijkoefening en tips die je hier opdoet, kun je je nagels zo optimaal mogelijk verzorgen!

3. Zorg voor gehydrateerde nagelriemen

De nagelriemen lijken op het eerste gezicht maar een onbenullig detail van je nagels. Ze zijn echter heel belangrijk voor de gezondheid van je nagels. Dit kleine randje huid dat direct op je nagels aansluit heeft een belangrijke beschermende functie. Het zorgt ervoor dat het gedeelte van de nagel dat onder de huid ligt, de zogeheten matrix, gezond blijft. In dit deel van de nagel wordt de nagelplaat aangemaakt. Wanneer je nagelriemen beschadigd zijn, kunnen er verstoringen in de nagelplaat ontstaan, waardoor je nagel zwakker is, sneller beschadigt en vlugger afbreekt. Daar gaat je droom van sterke en lange nagels! Om beschadigingen aan je nagelriemen te voorkomen, is het essentieel om ze regelmatig goed te hydrateren met nagelriemolie.

4. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen

Agressieve schoonmaakmiddelen kunnen je nagels broos maken, waardoor ze sneller splijten, afscheuren of breken. Nee, dit betekent niet dat je het schoonmaken en het afwassen maar moet laten. Je kunt wel maatregelen nemen om je nagels beter te beschermen door agressieve zepen, schoonmaakmiddelen en afwasmiddel te vermijden en voor milde, natuurlijke varianten te gaan. Je kunt ook tijdens het afwassen of schoonmaken handschoenen dragen om je handen en nagels te beschermen. Extra tip: gebruik je nagels nooit als gereedschap, bijvoorbeeld om blikjes of andere verpakkingen open te maken!

5. Let op je voeding

Aan de basis van gezonde nagels ligt gezonde voeding. Voor gezonde en sterke nagels is vooral keratine heel belangrijk. Dit is een proteïne die als bouwstof dient voor onder andere de nagels. Zorg daarom dat je voldoende proteïnes (eiwitten) binnenkrijgt. Dit zit onder meer in eieren, noten, vlees, vette vis, zuivelproducten, spinazie, zoete aardappel, kikkererwten en broccoli. Daarnaast zijn ook vitamine A, D en C zeer bevorderlijk voor de gezondheid van je nagels. Vooral biotine (vitamine B8) is erg goed voor het versterken van je nagels. Biotine zit onder meer in orgaanvlees, eierdooiers, volkorenbrood, peulvruchten, noten, sojabonen, tomaten, sla en wortelen.

6. Zonlicht!

Wie wordt er niet blij van zonlicht! Maak tijdens de pauze op je werk eens een ommetje in de buitenlucht om wat zonnestralen op te pikken. Voor sterke en gezonde nagels heb je voldoende vitamine D nodig. Deze vitamine wordt door het lichaam zelf aangemaakt onder invloed van zonlicht. Dat is ook de reden dat je nagels in de zomer doorgaans sneller groeien dan in de winter. Kortom, wat vaker naar buiten de zon in! Niet overdrijven natuurlijk; we hoeven je niet te vertellen dat te veel blootstelling aan de zon schadelijk is voor je huid!

7. Nagelgymnastiek voor sterke en lange nagels

Het is een goed idee om veel met je nagels op een harde ondergrond te timmeren. Pas op dat de mensen in je omgeving of op kantoor niet gek worden van jouw nieuwe ‘zenuwtik’. Door met je nagels te tikken op een harde ondergrond, stimuleer je de bloedtoevoer naar je nagels, waardoor de nagelgroei wordt gestimuleerd. Meer weten over nagelverzorging en nagelstyling? Bekijk dan ook eens onze volwaardige Opleiding Nagelstyliste!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie