Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Hoe laat je half afgeschoren haar terug groeien?

20 april 2018 | Haarverzorging
Hoe laat je half afgeschoren haar terug groeien?

Lijkt het je wel wat om een deel van je haren af te scheren? Het zorgt voor een opvallende en bijzondere look. Het is ontzettend populair, ook onder de beroemdheden. Rihanna en Cara Delevingne gingen je al voor. Ook de undercut is erg populair bij de heren. Hierbij wordt het haar aan de zijkanten en aan de achterkant afgeschoren, terwijl het haar bovenop het hoofd langer wordt gehouden. Maar denk je ook vooruit? Wat als je straks weer een ander kapsel wilt? Hoe laat je het half afgeschoren haar terug groeien?

Weet waar je aan begint!

Je hebt misschien naar voorbeelden gezocht van mooi deels afgeschoren haar. Dat wil jij ook! Je stapt enthousiast naar de kapper, maar grote kans dat het resultaat bij jou zal tegenvallen. Ben je ervan bewust dat je nooit precies hetzelfde kapsel en dezelfde uitstraling zal krijgen als de persoon op de afbeelding.

Wat is jouw haartype?

Daarnaast is het belangrijk om stil te staan bij jouw haartype, want voor sommige haartypes is het gemakkelijker om afgeschoren haar mooi terug te laten groeien dan voor andere.

Krullen
Heb je krullen, dan gaan de korte haartjes al snel krullen als ze bijgroeien. Het staat minder fraai en door de krul lijkt het langer te duren om je haar weer mooi op lengte te krijgen.

Steil haar
Heb je daarentegen steil haar, dan kun je vaak een scheiding maken, zodat je je lange haar over de korte stukken kunt laten vallen om het te camoufleren als het bij aan het groeien is.

Dun haar
Maar is je haar erg dun, dan krijg je er weer mee te maken dat het geschoren haar door je dunne haar heen te zien is of dat het er zelfs tussenuit begint te steken! Dat ziet er helemaal vreemd uit!

Een supersnelle oplossing?

Die bestaat zeker! Begin gewoon helemaal opnieuw! Pak het scheerapparaat erbij en scheer alles op één lengte. Je kunt je haar nu weer mooi gelijkmatig laten groeien en alles ziet er tussen de knipbeurten door weer keurig netjes uit. Voor de heren met een undercut is dat misschien een meer voor de hand liggende oplossing, dan voor dames die graag snel weer een wat langer kapsel willen hebben. Daarom zullen we je hier ook enkele tussenoplossingen voorstellen.

Kort Ivy League kapsel als tussenweg

Deze tussenweg is vooral geschikt voor heren die op een subtiele manier hun undercut willen laten bijgroeien. Wil je niet met gemillimeterd haar door het leven gaan, maar vind je een kort kapsel geen probleem? Laat dan de afgeschoren delen van een undercut enkele weken wat bijgroeien. De kapper kan dan het langere haar bovenop je hoofd beter afstemmen op de al iets bijgegroeide haren aan de zijkant en achterkant. Het haar aan de zijkanten en achterkant wordt kortgeknipt en wordt van achter naar voren op het hoofd iets langer. We noemen dit kapsel ook wel een Ivy League haircut. Hoewel het van oorsprong een typisch mannenkapsel is, kan het ook mooi staan bij vrouwen. Bekijk hier de Ivy League haircut van Emma Watson als voorbeeld. Leer zelf om de mooiste heren- en dameskapsels te knippen in onze Opleiding Kapper (Basis) of volg de volledige Allround Kappersopleiding.

Dan zijn er altijd nog hairextensions!

Ben je helemaal uitgekeken op dat half afgeschoren haar en zou je het liefst je volledige lange kapsel terug willen toveren? Ook dat kan! Je kunt namelijk ook hairextensions laten zetten. Een expert in hairextensions zal je goed kunnen adviseren over wat voor soort hairextensions het beste zijn in jouw situatie. Er is op dit gebied gelukkig van alles mogelijk qua kleuren, haarstijlen en bevestigingssystemen. Je half afgeschoren haar wordt onzichtbaar en de hairextensions zijn prettig te dragen. Je zult wel regelmatig terug moeten komen om je kapsel bij te laten werken. Wil je zelf leren om op professionele wijze hairextensions te zetten? Volg dan onze Cursus hairextensions!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie