Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Hoe maak je de perfecte cat eyeliner?

11 juli 2022 | Visagie
Hoe maak je de perfecte cat eyeliner?

Houd je ervan om met make-up in de weer te zijn? En wil je graag leren om de perfecte cat eyeliner te zetten? Dan ben je bij Wellness Academie aan het juiste adres. Hier vind je de beste visagie docenten, die een pionier zijn binnen hun vak. Zij trakteren je vandaag op een praktische tutorial voor het zetten van een cat eyeliner, ook wel winged eyeliner genoemd. Voor veel make-up liefhebbers is dit een van de moeilijkste onderdelen van visagie. Met het volgende stappenplan wordt het vast al iets eenvoudiger voor je!

Stap 1: bereid de ogen goed voor op de cat eyeliner

De cat eyeliner breng je vaak als laatste aan als je oogmake-up gaat aanbrengen. Om die reden is het natuurlijk extra belangrijk dat het meteen goed lukt om de eyeliner perfect te zetten, anders loop je de kans dat je de hele oogmake-up opnieuw moet doen. Om de make-up optimaal tot zijn recht te laten komen, bereid je het oog goed voor. Gebruik daarvoor een oogprimer. Dit is een gelachtig product dat als het ware smelt op je ooglid en een perfecte ondergrond biedt voor de oogmake-up. Deze hecht hierdoor beter, blijft langer zitten en de kleuren komen optimaal tot hun recht. Voordat je met een cat eyeliner begint, raden we je aan om eerst goed de basis make-up technieken te leren in onze Cursus Visagie Basis.

Stap 2: Bepaal het referentiepunt voor de cat eyeliner

Omdat het voor een cat eyeliner heel belangrijk is dat deze op beide ogen hetzelfde is, werk je met een referentiepunt. Op die manier is het gemakkelijker om de winged eyeliner symmetrisch te krijgen. Neem voor een cat eyeliner als uitgangspunt dat de eyeliner als het ware vanuit de buitenooghoek uit het hoog vloeit. Je kunt hiervoor ook als hulpmiddel een penseel vanuit de neusvleugel naar de buitenooghoek leggen. Zet dan vanaf de buitenooghoek aan de binnenkant van het penseel een dun lijntje met een niet al te dekkende oogpotlood. Hier moet de ‘wing’ komen. Als je dit voor beide ogen zo doet, dan zit de winged eyeliner mooi symmetrisch.

Stap 3: Breng een dun lijntje oogpotlood aan

De kunst van het zetten van de perfecte cat eyeliner is, dat je eerst een dun lijntje zet met een oogpotloodje dat niet te dekkend is. Dat heb je ondertussen al gedaan voor de wing. Breng nu ook een dun lijntje aan op de wimperlijn op het bovenooglid dat uitkomt bij de wing. Het is belangrijk dat je dit lijntje goed kunt vervagen. Je gaat het gebruiken als basislaagje, dat je meer houvast geeft bij het aanbrengen van de liquid eyeliner, waarvan je wilt dat deze meteen goed lukt. Breng ook een lijntje tegen de onderste wimperrand aan, vanaf het midden naar de buitenooghoek toe. Tip: voor een extra open blik kun je ook de eyeliner onder het oog achterwege laten.

Stap 4: Liquid eyeliner op het onderooglid

Begin nu eventueel met het tekenen van de liquid eyeliner op het onderooglid. Werk vanaf het midden van het oog naar de buitenooghoek toe. Je volgt hierbij het basislijntje dat je al hebt gezet. Veel mensen denken dat je de liquid eyeliner in één keer moet zetten om een strakke lijn te krijgen. Je krijgt echter veel gemakkelijker een feilloos resultaat door hele korte lijntjes te zetten, heen en weer. Je houdt op deze manier veel meer controle over het strakke lijntje. Richting de buitenhoek, mag de eyeliner twee keer zo dik zijn als in het midden. Dit bereik je door iets meer druk te geven bij het aanbrengen.

Stap 5: Liquid eyeliner op het bovenooglid

Nu ga je de liquid eyeliner aanbrengen op het bovenooglid. Volg ook weer het lijntje van het oogpotlood dat je al hebt gezet. In de binnenooghoek dient de eyeliner heel dun te zijn. Naar de buitenooghoek toe mag deze steeds dikker worden. Teken vervolgens de wing langs het lijntje dat je al hebt uitgetekend als referentiepunt in stap 2. Vergeet ook hier niet dat je niet in één keer de lijn zet, maar doe dit heen en weer met korte streepjes. Om de wing uiteindelijk nog wat scherper te krijgen, kun je deze omlijnen met een scherp potloodje. Wil je een echte expert worden in visagie? Mis dan zeker niet onze Cursus Visagie voor gevorderden!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie