Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Hoe schrijf je een goed persbericht voor je salon?

21 februari 2017 | Schoonheidszorg
Hoe schrijf je een goed persbericht voor je salon?

Een van de manieren om jouw schoonheidssalon in de kijker te zetten is door aandacht te vragen in de lokale media. Dat kun je doen door een persbericht uit te brengen. Het is niet altijd gemakkelijk om een persbericht gepubliceerd te krijgen in de media. Leer daarom hier hoe je een goed persbericht voor je salon schrijft, zodat jouw persbericht wel wordt geplaatst en de aandacht krijgt die het verdient!

1. Een sterk verhaal

Een van de belangrijkste voorwaarden voor een goed persbericht is dat je met een sterk verhaal komt, dat de lezer aanspreekt. Maar wanneer spreken we dan van een ‘sterk verhaal’? We spreken onder meer van een sterk verhaal wanneer jouw persbericht relevante nieuwswaarde heeft. Daarnaast is het voor een effectieve promotie van je salon een goed idee om een persbericht te schrijven met het oog op ‘human interest’. Dit betekent dat je veelvoorkomende menselijke zorgen, problemen en gevoelens als insteek gebruikt.

2. Verwerk de 5 W’s in je persbericht

De 5 W’s zijn heilig voor elke copywriter en mogen zeker niet missen in een goed persbericht. De 5 W’s staan voor de volgende 5 vragen: Wat? Waar? Wanneer? Wie? Waarom? Het is belangrijk dat je in je persbericht helder antwoord geeft op deze vragen. Het beste is om deze vragen meteen in de samenvatting in de inleiding van je tekst te beantwoorden. Zo weet de lezer meteen waar het persbericht over gaat en kan men direct beoordelen of de geboden informatie interessant genoeg is om door te lezen. Wil je alle trucjes van het vak van copywriter leren, dan kunnen we je onze Thuiscursus Copywriter aanraden.

3. Laat jargon zoveel mogelijk achterwege

Als vakspecialist is het heel verleidelijk om in vakjargon te vervallen. Maar vergeet niet dat bepaalde vaktermen die voor jou ondertussen alledaags zijn, voor je potentiële klanten mogelijk nieuw zijn. Niet iedereen weet meteen wat jij bedoelt met microdermabrasie, waar een vapozone voor wordt gebruikt of wat een peeling via ultrasone werking inhoudt. Schrijf daarom in begrijpbare taal en leg de moeilijke begrippen die je gebruikt helder uit. Ook in je salon is een goede klantenvoorlichting heel belangrijk. In onze Opleiding Schoonheidsspecialiste leer je alle facetten van het vak en is er ook aandacht voor klantenomgang en communicatie.

4. Een persbericht voor je salon heeft maximaal één pagina

Niemand zit te wachten op ellenlange lappen tekst. De lezer van vandaag wordt dagelijks overweldigd met mediaboodschappen en wil daarom dat je snel jouw punt duidelijk maakt. Weid je te veel uit, dan haakt de lezer af en loop je mogelijk een nieuwe klant mis. Maak je persbericht daarom nooit langer dan één pagina. Je kunt altijd voor meer informatie verwijzen naar je website. Kies een pakkende titel en schrijf korte alinea’s die voorzien zijn van treffende tussenkopjes. Hiermee stel je de lezer in staat om snel het persbericht te scannen op relevantie. Weet je op deze manier de aandacht te vangen, dan zal de betreffende persoon de tekst aandachtiger lezen.

NB: Vergeet zeker niet je contactgegevens te vermelden!

5. Tips voor een overtuigend persbericht voor je salon

Tot slot nog enkele tips om je te helpen je persbericht levendig te maken:

 • Maak gebruik van citaten
  maak halverwege je tekst eens gebruik van een citaat om je tekst een menselijke touch te geven. Saloneigenaar Evelien stelt: “Sinds we deze nieuwe behandelwijze hebben geïntroduceerd…”
 • Statistieken en onderzoeken
  Zijn er statistieken of onderzoeksresultaten die het verhaal in jouw persbericht kunnen ondersteunen, verwerk deze dan in de tekst of voeg de statistieken op visuele wijze toe. Hiermee wek je nog meer vertrouwen.
 • De juiste afbeelding
  We kennen allemaal de uitdrukking: ‘Een afbeelding zegt meer dan duizend woorden.’ Probeer daarom een treffende afbeelding te vinden die jouw verhaal extra kracht geeft.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie