Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Hoe vaak moet je je haar knippen?

10 februari 2016
Hoe vaak moet je je haar knippen?

Wat denk jij dat het antwoord is op deze vraag? Veel mensen antwoorden met één keer in de 6 tot 8 weken, omdat ze dat ergens gehoord hebben of op internet hebben gelezen. Eén juist antwoord bestaat echter niet. Kijk maar eens naar hoe veel soorten haartypes en kapsels er zijn! Het kan dus van persoon tot persoon verschillen, hoe vaak iemand een knipbeurt nodig heeft. Wel kunnen we een aantal globale richtlijnen geven voor bepaalde soorten haar en bepaalde kapsels.

Gezond onbewerkt haar

Haar dat van zichzelf gezond is, goed wordt verzorgd en onbewerkt is, hoeft niet zo vaak geknipt te worden. Met onbewerkt haar bedoelen we haar dat nog nooit geverfd is of dat nooit behandeld wordt met hete stijl- of krultangen. Dit haar hoeft om gezond te blijven maar om de 12 weken geknipt te worden. In de tussentijd is het belangrijk om het haar te behandelen met de juiste shampoos, conditioners en haarmaskers. Door het haar regelmatig een haarmasker te geven blijven de haren goed gehydrateerd. Het haar behoudt een gezonde uitstraling en zal minder snel splijten of breken. In onze Kappersopleiding leer je niet alleen om de mooiste coupes te realiseren, maar je leert ook alles over het gezond houden van het haar.

Gekruld haar: van grove tot fijne krul

Er bestaan allerlei soorten natuurlijk gekruld haar, van grove krullen tot medium en fijne krullen. Haar met grove krullen hoeft onder normale omstandigheden slechts om de 12 weken geknipt te worden om gespleten puntjes te voorkomen. Bij medium en fijne krullen geven we 8 tot 12 weken als richtlijn. Vooral bij fijne krullen kan het nodig zijn om na 8 weken opnieuw een knipbeurt te ondergaan, omdat te veel lengte in het haar de krul te veel gaat uittrekken. Mensen met krullen moeten in de dagelijkse verzorging van hun haar wat meer aandacht besteden aan het goed hydrateren van het haar om te voorkomen dat hun mooie krullen gaan pluizen.

Lang golvend of stijl haar knippen

Wanneer lang haar (golvend of stijl) goed wordt verzorgd heeft het meestal eens in de 8 tot 12 weken een knipbeurt nodig. Het probleem met lang golvend of stijl haar is dat veel dames met dit type haar er regelmatig een hete steiltang opzetten om het haar mooi steil en glad te maken. Wanneer dit soort apparaten te vaak worden gebruikt, kan het haar uitdrogen en beschadigd raken waardoor de haren sneller afbreken of splijten. In dat geval kan het nodig zijn om al na 8 weken weer plaats te nemen in de kappersstoel. Net als voor de overige haartypes is zo nu en dan een haarmasker een echte aanrader. Mensen met heel fijn haar kunnen beter iets vaker naar de kapper gaan, bijvoorbeeld om de 6 weken. Fijn haar raakt namelijk sneller uit model.

Kapsels met laagjes

We kunnen kapsels met lange lagen en met veel verschillende lagen onderscheiden. Mensen met een kapsel met lange lagen kunnen het beste om de 8 weken naar de kapper gaan. In deze periode geef je het haar voldoende tijd om te groeien, zonder dat je last krijgt van onhandelbare plukken die in de weg gaan zitten. Mensen met een kapsel met veel verschillende lagen doen er goed aan om hun kapsel om de 6 weken bij te laten werken, omdat het kapsel daarna uit model gaat groeien en rommelig wordt.

Bob kapsels, pixie cut en pony’s

Bij een bobkapsel draait alles om strakke lijnen. Daarom is het noodzakelijk om zeker om de 6 weken naar de kapper te gaan om het kapsel in model te houden. Dames met een pixie cut zullen al na 4 weken terug moeten komen om hun korte kapsel in toom te houden. Mensen met een kapsel met een pony zullen ook zeer regelmatig hun pony bij moeten laten werken, zeker wanneer het gaat om een strakke rechte pony. Zij zullen om de 2 tot 4 weken bij de kapper terug moeten komen. Zou je ook graag kapper willen worden? Schrijf je dan hier in voor onze kappersopleiding!

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie