10% korting t/m 28/4 op alle cursussen vóór 1/9/2024
10% korting t/m 28/4 op alle cursussen vóór 1/9/2024
  • Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Hoe verwijder ik gelnagels in coronatijden?

23 april 2020 | Nagelstyling & Pedicure
Hoe verwijder ik gelnagels in coronatijden?

Een van de beauty problemen in coronatijden is het verwijderen van je gelnagels. De nagelstudio’s zijn gesloten. Normaal gesproken liet je waarschijnlijk om de drie tot vier weken je gelnagels verwijderen om weer mooie nieuwe kunstnagels aan te laten brengen. Gelnagels verwijderen is niet iets wat je gemakkelijk zomaar even thuis doet. Als je dit verkeerd aanpakt, kun je je nagels behoorlijk beschadigen. Wat nu? We helpen je hier met tips om je gelnagels in coronatijden thuis in te korten en te verwijderen, zonder je natuurlijke nagels te beschadigen!

Tips voor thuis gelnagels inkorten

Je kunt het verwijderen van je gelnagels iets uitstellen door je gelnagels in te korten, zodat je lange nagels niet in de weg zitten. Hiervoor heb je een nagelvijl nodig die maximaal 180 grit grof is. Plaats voor het inkorten de vijl schuin onder de nagel om te voorkomen dat je geen stomp nageluiteinde krijgt. Wanneer de nagel voldoende is ingekort, ga je hem in de gewenste vorm vijlen. Let er hierbij op dat je niet te ver in de nagelwal vijlt. Je kunt ook de nagelriemen verzorgen met een nagelriemolie en deze terugduwen met een bokkepoot. Dit is ook belangrijk als je straks de gelnagels mooi wilt verwijderen.

Verdeel de nagel met behulp van denkbeeldige lijnen

Bekijk waar de denkbeeldige verticale lijn midden door de nagel loopt. Plaats ook een denkbeeldige horizontale lijn van de ene zijkant van de nagel naar de andere, daar waar de nagel loskomt van de nagelwal. Vijl vanaf deze punten op de nagelwal naar het uiteinde van de verticale middellijn. Zet de vijl schuin onder de nagel en vijl vanaf de nagelwal in één richting naar de middellijn. Herhaal dit voor beide kanten van de nagel. Met een polijstvijl kun je de vrije boord glad maken; dit is het gedeelte van de nagel dat niet meer vastzit aan de nagelplaat.

Breng een topcoat aan over de nagels

Door het vijlen komt er veel stof vrij. Was daarom na bovenstaande stappen je handen of veeg het stof weg met een nagelborsteltje. Daarna is het belangrijk om de voorkant van de nagels te verzegelen met een topcoat. Hiermee maak je de nagels glad en zorg je ervoor dat de gel minder snel loskomt van de natuurlijke nagel. Lak hiermee de volledige nagel. Begin met het aanbrengen van de topcoat in het midden van de nagel en werk van daaruit naar de zijkanten toe. Vergeet ook niet om de vrije boord vooraan te verzegelen met de topcoat.

Te ver uitgegroeide gelnagels in coronatijden!

Het inkorten van de gelnagels, zoals hierboven beschreven, werkt prima om je gelnagels langer mooi te houden. Maar wat als de uitgroei na vier tot zes weken echt te groot wordt? Dan zal het toch nodig zijn om de gelnagels thuis te verwijderen. Het zwaartepunt van de nagel is door de uitgegroeide gel sterk verlegd. Hierdoor kunnen je nagels sneller breken bij stoten. Het is essentieel om je nagels zo ver mogelijk in te korten, totdat deze gelijkstaan met de vingertop. Daarna ga je de gel eraf vijlen.

Gelnagels in coronatijden thuis wegvijlen

Voordat je begint met het wegvijlen van de gel, willen we je erop wijzen dat je nooit op de natuurlijke nagel moet vijlen met de 180 grit vijl. Je nagelplaat kan daardoor veel te dun worden en kan beschadigd raken met alle nare gevolgen van dien. Let ook op dat je bij het vijlen niet in de huid van de nagelwal vijlt. Hierdoor kunnen er ontstekingen ontstaan. Je gaat als volgt te werk:

  • Vijl vanaf de nagelwal naar de middenlijn of andersom met een 180 grit vijl. Duw de huid van de nagelwallen hierbij opzij, zodat je de huid niet beschadigt.
  • Zorg dat alle kleur van de nagel is verwijderd en je een mooie overgang creëert met de natuurlijke nagel. Borstel alle stof weg.
  • Vijl niet alle gel weg om de natuurlijke nagel te beschermen. Deze groeit straks vanzelf uit. Het achtergebleven laagje gel, zorgt dat je nagel nog wat stevigheid behoudt.
  • Vijl de laatste restjes kleur weg en maak de nagel glad met een polijstvijl. De nagel krijgt nu een lichte glans.
  • Verzegel de nagels met een topcoat. Vergeet niet om ook de vrije boord te verzegelen.
  • Wil je graag een kleurtje op je nagel, breng dan eerst een basecoat aan om te voorkomen dat de pigmenten in de gekleurde nagellak in de nagelplaat trekken en voor vreemde verkleuringen zorgen.

Tips voor nagelverzorging om de coronatijd te doorstaan

Professionele nagelstylisten raden je aan om je nagels zo kort mogelijk te houden om te voorkomen dat ze inscheuren. Verder kun je zo de gel laten uitgroeien en verwijderen bij het steeds weer inkorten van de nagels. Wanneer de gel helemaal is uitgegroeid kun je de natuurlijke nagels vijlen met een glazen vijl, omdat je ze hiermee niet beschadigt. Tegen de tijd dat de nagelsalons weer open kunnen, kan de nagelstyliste je nagels weer voorzien van mooie gelnagels! Misschien wil je in de tussentijd meer leren over nagelstyling? Ontdek dan hier onze Online Cursus Gelnagels of de Online Cursus Cosmetische Manicure en Pedicure.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie