• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Hoe worden nagelverlengingen geplaatst?

23 januari 2018 | Nagelstyling & Pedicure
Hoe worden nagelverlengingen geplaatst?

Wat zijn nagelverlengingen eigenlijk? Is het iets voor mij? Wat zijn nagelverlengingen met tips en sjablonen? Mensen die hier nog geen ervaring mee hebben, zijn vaak wat terughoudend als het gaat om nagelverlengingen. Ga er als nagelstyliste niet zomaar van uit dat een nieuwe klant al jouw vaktermen kent of precies weet wat ze wil. Zorg dat je goed uitlegt wat er allemaal mogelijk is. Op een vriendelijke manier de juiste informatie geven is een belangrijke stap in het overtuigen van een nieuwe klant!

1. Analyseer de natuurlijke nagels

Wanneer een klant eventueel geïnteresseerd is in nagelverlengingen, is het essentieel dat je eerst de natuurlijke nagels van de klant uitgebreid analyseert. Breng nagelverlengingen alleen maar aan op gezonde nagels. Daarnaast is het ook van belang dat je vraagt naar de dagelijkse bezigheden van je klant, zodat je de nagelverlengingen daarop af kunt stemmen. Voor mensen die veel met hun handen werken en tijdens hun dagelijkse bezigheden meer kans hebben om overal met hun nagels achter te blijven haken, zijn hele lange nagels natuurlijk niet praktisch. Met nagelverlengingen kun je bijna elke lengte creëren die je maar wenst.

2. Nagelverlengingen met tips of sjablonen?

Nagelverlengingen kunnen op twee manieren uitgevoerd worden, namelijk met tips of sjablonen. Bij een nagelverlenging met een tip wordt er een kunststof verlengstukje op het uiteinde van de natuurlijke nagel aangebracht. Vervolgens kun je de nagel mooi gaan stileren; hierbij werk je dus zowel op de natuurlijke nagel als op het verlengstukje, de tip. Na verloop van tijd zullen de tips samen met de natuurlijke nagels uitgroeien. De tips blijven dus na het aanbrengen zitten. Dit in tegenstelling tot een sjabloon. Een sjabloon wordt tijdens de behandeling aangebracht om vervolgens de natuurlijke nagel te stileren. Daarna wordt het sjabloon weggehaald. Wat overblijft, is de uitgeharde nagel.

3. De handen en nagels reinigen

Aan elke nagelbehandeling gaat altijd veel voorbereiding vooraf. Nadat je weet wat de wensen zijn van de klant en wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot de natuurlijke nagels en de levensstijl van de klant, ga je de natuurlijke nagels voorbereiden. Dit is een klusje dat zeer zorgvuldig dient te gebeuren. Je start met het reinigen van de handen en nagels; was ze met water en handzeep. Vervolgens reinig je ze met een desinfecterend middel. Hiermee voorkom je dat bacteriën en schimmels infecties aan de handen en nagels kunnen veroorzaken. Je leert alles over hand- en nagelverzorging in de Cursus Cosmetische Manicure en Pedicure.

4. Nagelriemen en nagels voorbereiden

Als volgt ga je de nagelriemen voorzichtig naar achteren duwen. Dit doe je met een speciaal instrumentje dat we een ‘cuticle pusher’ of bokkepoot noemen. Het is raadzaam om hiervoor een nagelriemolie te gebruiken. Deze olie maakt de nagelriemen zacht waardoor ze gemakkelijker en pijnloos naar achteren te duwen zijn. Daarna ga je de nagels in de gewenste vorm en lengte vijlen. Ook vijl je het vet van de nagel om een goede hechting tussen de natuurlijke nagel en de nagelverlenging te krijgen. LET OP: dit betekent niet dat je de natuurlijke nagel dunner gaat maken. Dit mag bovendien nooit pijn doen. Er bestaan ook speciale nagelscrubs waarmee je dit kunt bereiken, dit is een mildere manier. Als de nagels schoon en droog zijn, breng je een hechtingsmiddel aan.

5. Aanbrengen van de gel

Pas nu kun je beginnen met het aanbrengen van de gel. Dit gebeurt steeds laagje voor laagje, waarbij je steeds elk laagje uit dient te harden onder een UV- of LED-lamp. Is de gel eenmaal uitgehard, dan ga je de nagel in vorm vijlen. Daarna kun je een glansgel aanbrengen en deze uit laten harden onder de UV- of LED-lamp voor een mooi glanzend resultaat. Natuurlijk kun je de nagels nog verder verfraaien met een mooie gellak, nageltekeningetjes en 3D nail art. Je sluit de behandeling af door de nagelriemen te verzorgen en een handmassage te geven met verzorgende lotion. Een complete behandeling duurt dus gerust tussen één tot anderhalf uur.

Nagelstyliste worden?

Lijkt het je leuk om hier zelf dagelijks mee bezig te zijn en andere mensen van de mooiste nagels te voorzien voor alledag of speciale gelegenheden? Schrijf je dan hier in voor onze Opleiding Nagelstyliste en behaal je diploma.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie