Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

‘Ik wil nu een massage!’ Ben je altijd beschikbaar?

‘Ik wil nu een massage!’ Ben je altijd beschikbaar?

De meeste massagetherapeuten herkennen vast wel het probleem, dat klanten bellen en vragen of je op het moment of vandaag nog beschikbaar bent voor het geven van een massage. Als beginnende massagetherapeut wil je graag gauw een mooie klantenkring opbouwen en zul je misschien geen ‘nee’ willen zeggen. Maar wat als je agenda eigenlijk al vol is of dat je tijd in had gepland om bij je gezin te zijn? Ben jij altijd beschikbaar als massagetherapeut?

Ben je altijd beschikbaar?

'De klant is koning'. Iedereen kent deze uitdrukking wel. Natuurlijk wil je als zelfstandig massagetherapeut je klanten op de eerste plek zetten en zo goed mogelijk aan hun wensen voldoen. Tot op zekere hoogte is dat ook heel belangrijk, maar er zijn grenzen. Wat zijn jouw werktijden? Wat heb je met jezelf en met je familie afgesproken? Hoe ver kun je die grenzen oprekken, zodat het voor iedereen prettig blijft? Dat zijn vragen waar je voor jezelf een duidelijk antwoord op moet hebben. Wanneer je voor jezelf niet duidelijk stelt wat je wel en niet wilt, loop je het risico dat je jezelf voorbij rent met als gevolg dat je je job niet meer perfect uitvoert. Je doet dan jezelf, je klant en je directe omgeving tekort!

Ben zelf het voorbeeld van wat je uitdraagt!

Wat wil je met je massages bereiken? Het hoofddoel van de meeste massages is rust en ontspanning brengen. Je wilt mensen helpen om weer lichamelijk en geestelijk in balans te komen. Dat kan alleen als je zelf het voorbeeld geeft van wat je bij anderen wil bereiken! Als jij al gestrest aan een massagebehandeling begint en je klant ook gejaagd weer de deur uitstuurt, omdat de volgende alweer klaarstaat, zal je behandeling nooit het gewenste effect hebben. De kans dat je klant de volgende keer naar een andere massagepraktijk gaat is groot. Door zelf de rust te nemen voor elke klant, zal je meer van je werk genieten en iedereen optimaal kunnen helpen. Bekijk hier onze Opleiding Massagetherapeut en leer klassieke ontspanningsmassages te geven.

Ik kan toch geen ‘nee’ zeggen tegen een klant?

Stel voor jezelf een goede en realistische planning op, waarbij je kijkt naar wanneer jij beschikbaar kunt en wilt zijn en naar wanneer je klanten doorgaans een afspraak willen maken. Stel voor jezelf enkele grenzen, bijvoorbeeld: ‘Ik wil niet meer dan 3 avonden in de week werken’, ‘Ik wil niet na 21:00 werken’ of ‘Ik behandel niet meer dan 7 klanten per dag’. Wanneer je dergelijke grenzen stelt, kan het voorkomen dat er een klant belt en je helaas niet op het gewenste tijdstip beschikbaar bent. ‘Ik kan toch geen ‘nee’ zeggen tegen een klant?’ Je zult ontdekken dat dit geen nare gevolgen hoeft te hebben.

Je wordt gewaardeerd als professional

Heb je een mooie klantenkring opgebouwd en zit je agenda steeds vol. Dan is dat een teken dat je je werk goed doet. Als klanten merken dat ze op tijd moeten boeken, zullen ze alleen maar meer waardering voor je krijgen. Ze zullen zich nog meer realiseren dat je erg goed bent in je vak! Wanneer je een klant moeten laten weten dat je op het gewenste tijdstip niet beschikbaar bent, probeer je samen in goed overleg een ander moment te kiezen. Je klant zal voortaan zijn of haar massages vooruit boeken en niet meer op de dag zelf aankloppen met de vraag of je beschikbaar bent. Er zullen maar weinig klanten zijn, die naar een ander overstappen. Mensen laten zich het liefst masseren door iemand die ze vertrouwen en waarvan ze weten dat ze bij hem of haar in goede handen zijn!

Uitzonderingen!

Het kan af en toe gebeuren dat je een telefoontje krijgt van een klant die veel pijn heeft en echt vandaag een massage kan gebruiken. Dan kun je een keer een uitzondering maken. Laat je klant weten dat het niet gebruikelijk is om op dezelfde dag te boeken, maar dat je hem of haar vandaag graag wilt helpen om de pijn te verlichten. Het punt dat we hier willen maken is dat je als massagetherapeut moet oppassen dat je klanten niet verwachten dat je steeds op elk moment voor iedereen klaarstaat. Dat leidt alleen maar tot teleurstellingen. Door je klanten op vriendelijke wijze duidelijk te maken dat ze op tijd moeten boeken, kun je je eigen leven goed in balans houden om vervolgens klanten zo goed mogelijk te helpen!

Wil je ook massagetherapeut worden?

Bekijk hier ons volledige aanbod aan Massage Opleidingen en vele mooie uiteenlopende massagecursussen om je aanbod mee uit te breiden!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie