• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Imperfecties camoufleren met make-up printer?

30 januari 2019 | Visagie
Imperfecties camoufleren met make-up printer?

Binnen de schoonheidsbranche is technologie niet meer weg te denken. Kijk maar eens rond in het salon van een schoonheidsspecialiste, daar zie je allerlei apparatuur staan. Het ene apparaat is nog geavanceerder, dan het andere en beauty professionals moeten speciale trainingen volgen om met deze apparatuur te werken. Procter & Gamble heeft bekendgemaakt dat ze met een nieuw apparaat komen; een scanner en printer, die zeer nauwkeurig imperfecties detecteert en camoufleert met make-up.

Je huid onder de loep

Huidscanners zijn niet nieuw, ze worden al volop gebruikt in moderne schoonheidssalons. Hiermee kun je de huid van dichtbij visualiseren en meer te weten komen over de structuur en of er sprake is van een vette of droge huid, imperfecties, irritaties of pigmentvlekken. Met de informatie verkregen via de huidscanner kan een schoonheidsspecialist een gerichter behandelplan opstellen en de meest doeltreffende producten adviseren. Het system dat Procter & Gamble heeft ontwikkeld heet het 'Opté Precision Skincare Systeem' en werkt ook als een scanner, maar heeft tegelijkertijd ook meteen de functie om imperfecties direct te camoufleren.

Opté Precision Skincare System

Het Opté Precision Skincare Systeem bestaat uit een apparaatje, waarmee langs de gezichtshuid wordt gestreken. Het systeem bevat blauwe ledscanners die de huid verlichten, zoals dat ook bij de bekende huidscanners gebeurt. Dit zorgt ervoor dat verkleuringen en imperfecties, die met het blote oog niet goed zichtbaar zijn, nu wel zichtbaar worden. De camera in het apparaatje maakt per seconde 200 beelden van de huid, die een algoritme analyseert en imperfecties detecteert. Vervolgens treedt er een thermische inkjetprinter in werking, die over 120 inkjetsproeiers beschikt, die dunner zijn dan een haartje. Er worden zo hele kleine druppeltjes make-up in de juiste kleur perfect aangebracht over de imperfecties.

Voordelen van deze make-up printer

Een groot voordeel van deze make-up printer is dat er alleen make-up wordt aangebracht op de plekken waar het echt nodig is. Met behulp van het Opté Precision Skincare System kun je heel secuur rode plekjes, pigmentvlekjes, acne en moedervlekjes verbergen. Je gebruikt dus zo min mogelijk make-up, dit in tegenstelling tot wanneer je de make-up met de hand of een penseel aan zou brengen. Het effect kun je vergelijken met de handige schoonheidsfilters die beschikbaar zijn in de camera-apps op smartphones, maar dan nu met echte make-up.

Make-up cartridges

Voor het gebruik van het Opté Precision Skincare System is een cartridge nodig met het Opté Precision Serum, dat beschikbaar zal zijn in lichte, medium en donkere tinten. De makers beweren dat de make-up de hele dag op de huid blijft zitten. Behalve dat je hiermee imperfecties op het gelaat camoufleert, kun je het systeem ook toepassen op de handen. De tekenen van het ouder worden, manifesteren zich eerst op de gezichtshuid en op de huid van de handen. Deze delen van ons lichaam worden gedurende het leven namelijk het meest blootgesteld aan zonlicht. Denk hierbij aan ouderdomsvlekken. De verwachting is dat het Opté Precision Skincare Systeem begin 2020 op de markt verschijnt. Bekijk hieronder de introductievideo:

Neemt technologie het werk van visagisten over?

De kennis en vaardigheden van een goed opgeleide schoonheidsspecialiste blijven onmisbaar als het gaat om huidverzorging, evenals de vaardigheden en creativiteit van professionele visagisten. Technologie zal deze job niet overbodig maken. De technologie is bedoeld om het werk gemakkelijker en doeltreffender te maken, oftewel als hulpmiddel. Het is belangrijk dat je als beauty professional de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van technologie blijft volgen, zodat je vervolgens zelf kunt bepalen of het binnen jouw salon een verrijking kan betekenen.

Aan de slag binnen de boeiende beauty branche?

Zou je graag werkzaam willen zijn binnen de boeiende beauty branche? Het is een branche die steeds in ontwikkeling is en waar altijd weer nieuwe uitdagingen voor je klaarliggen! Schrijf je hier in voor een van onze volwaardige vakopleidingen, zoals de Opleiding Schoonheidsspecialiste of de Opleiding Visagiste!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie