• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

In de kijker: Cursus Ontspanningsmassage

22 mei 2017 | Massage & Therapieën
In de kijker: Cursus Ontspanningsmassage

Wie verlangt erop zijn tijd niet naar een heerlijke ontspanningsmassage? We zien dat er een tendens heerst, dat steeds meer mensen daadwerkelijk een massagetherapeut opzoeken. Niet meer alleen om veelgehoorde klachten te verhelpen, zoals spierpijn en rugpijn, maar juist ook preventief. Het is bewezen dat regelmatig een massage, veel problemen kan voorkomen op zowel lichamelijk als psychisch vlak. Wil je bijdragen aan een gezondere en gelukkigere wereld. Word massagetherapeut! We zetten hier onze Cursus Ontspanningsmassage in de kijker!

Voor wie is de cursus ontspanningsmassage bedoeld?

De ontspanningsmassage dient als ‘kapstok’ voor vele andere massagesoorten. Zou je graag een carrière willen starten als massagetherapeut of wellness therapeut, dan raden we je onze cursus ontspanningsmassage aan als eerste stap in de goede richting. Na afloop van deze cursus ontvang je meteen een volwaardig certificaat en kun je direct in de beroepspraktijk aan de slag. Doe je best om zoveel mogelijk praktijkervaring op te doen, want leren masseren volgens de professionele standaarden, doe je door veel te doen. Het is ook een goede tip om tijdens of na je studie het vak af te kijken van een ervaren professional tijdens een stage. Een aanvullende Cursus Anatomie, Pathologie & Fysiologie is ook een ‘must’ voor elke massagetherapeut.

Wat leer ik tijdens de cursus ontspanningsmassage?

Het is belangrijk om te beseffen dat een massage een totaalbehandeling is, waardoor er heel wat komt kijken bij het geven van een goede massage. Het is niet enkel wat standaard massagetechnieken steeds weer op dezelfde manier uitvoeren. Je leert in de cursus alles over de factoren waar je rekening mee moet houden bij het geven van massages, zoals goede hygiëne, voorwaarden voor een geschikte massageruimte, geschikte materialen, klantgericht werken en de juiste werkhouding voor de masseur. Verder word je onderwezen in de indicaties en contra-indicaties voor het geven van massages.

Als professionele massagetherapeut dien je ook voldoende kennis te hebben van wat de effecten van massage zijn. Wist je bijvoorbeeld dat we wel 5 verschillende soorten effecten kunnen onderscheiden? Te weten: mechanische, reflectoire, biochemische, bio-energetische en psychische effecten. In de cursus ontspanningsmassage leggen we uit wat hier precies mee bedoeld wordt en waar je tijdens je behandelingen op moet letten. Uiteraard bestaat een groot deel van de cursus uit praktijkles, waarin je de basis massagetechnieken leert uitvoeren per lichaamsdeel. Na afloop ben je in staat om een volledige ontspannende lichaamsmassage te geven.

Krijg dat echte ‘massagegevoel’!

Een van de belangrijkste aspecten van het uitoefenen van het vak van massagetherapeut, is het krijgen van het echte ‘massagegevoel’. Wat dat is, dat zul je gauw ontdekken. Je krijgt tijdens de cursus ontspanningsmassage een unieke instructiefilm mee, die je helpt om thuis goed te kunnen oefenen. De massagetechnieken leren en beheersen is één ding, maar het ontwikkelen van het echte massagegevoel is wat anders. Door veel te oefenen leer je om de energie in jouw handen aan te voelen en goed af te stemmen op de behoeften en het energieveld van de ontvanger. Eenmaal dit gevoel ervaren, dan zit je op de goede weg en zal je carrière al snel een spurt nemen. Onze docenten van de Cursus Ontspanningsmassage bereiden je hier graag op voor! Je kunt deze cursus volgen op al onze campussen; in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Hasselt, Antwerpen en Gent.

Jouw toekomst als massagetherapeut

Het mooie aan het massage-vak is dat je er veel kanten mee uit kunt; er bestaan vele massagesoorten, waarvan sommige al eeuwenoud zijn en gestoeld zijn op eeuwenoude filosofieën, wijsheden en ervaring. Er ligt een wereld voor je klaar om te ontdekken. Bij Wellness Academie kun je je dan ook onbegrensd bijscholen in vele massagevormen en therapieën. Om alvast een idee te krijgen, verwijzen we je hier naar een overzicht van al onze Massage Opleidingen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Anatomie, pathologie & fysiologie
Anatomie, pathologie & fysiologie
 • 2 dagen
 • v.a. € 289
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie