• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

In de kijker: Opleiding Make-up Artist (MUA)

13 september 2019
In de kijker: Opleiding Make-up Artist (MUA)

Wat betekent make-up voor jou? Is het veel meer dan een tijdelijke bevlieging en wil je je met eigenlijk niets anders bezighouden dan met mensen laten stralen? Dan vind je hier jouw ideale opleiding, namelijk onze Opleiding Make-up Artist. Mensen erop hun best uit laten zien is vanaf nu jouw missie. Lees hier meer over wat onze Opleiding MUA voor jou kan betekenen!

Voel jij wat de ware kracht van make-up is?

Make-up is veel meer dan een caprice, ijdelheid of luxe! Als make-up artist draag je zorg voor een gezonde en schone huid en kun je je klanten adviseren over hoe ze hun huid in goede conditie kunnen houden. Elke make-up look begint immers met een goede gelaatsverzorging. De huid is het natuurlijke canvas. Daarnaast voelt een visagie behandeling voor je klant aan als een therapie; een moment voor zichzelf. Een mooi verzorgd uiterlijk is fundamenteel om je zelfverzekerd te voelen en om aan je eigenwaarde te werken! Als make-up artist kun je hierin een belangrijke rol spelen.

Wat is het verschil tussen visagist en make-up artist (MUA)?

Dat is een vraag die regelmatig gesteld wordt. In de basis wordt er hetzelfde mee bedoeld. Beide begrippen verwijzen naar een professional in de make-up. In het Nederlands gebruiken we het woord ‘visagiste’, dat afgeleid is uit het Frans. In het Engels gebruikt men de term ‘make-up artist’. Dit omvat vaak iets meer dan enkel make-up. Binnen ons opleidingsinstituut bestaat de Opleiding Visagiste uit twee modules: visagie basis en visagie voor gevorderden. De Opleiding Make-up Artist beschikt over een extra module, de Cursus Hairstyling. Dit stelt je in staat om je make-up look te vervolmaken met een schitterend gestyled kapsel!

Wat leer ik in Opleiding Make-up Artist?

Visagie basis
De opleiding start met onmisbare basiskennis over de huid, gelaatsverzorging en productenleer. Wees gerust, alle informatie wordt op een aansprekende manier overgedragen en je steekt algauw de handen uit de mouwen. Dankzij de kleine lesgroepjes krijg je de mogelijkheid om veel te oefenen onder begeleiding van je docente. In de basiscursus ligt de nadruk op het verkrijgen van een egale huid, oplichtings-, foundation- en camouflagetechnieken. Je leert om alledaagse make-up looks te verwezenlijken en je krijgt een inleiding in bruidsmake-up, feestmake-up en smokey eyes.

Visagie gevorderden

In de gevorderden cursus visagie duik je dieper in de wereld van make-up looks met aandacht voor make-up trends door de tijd heen tot nu. Er is extra veel aandacht voor corrigerende make-up, kleurrijke oogmake-up, etnische make-up, fantasie en uitgebreide smokey eye looks. Je leert om te werken als een professional. Hoe maak je een moodboard? Hoe kun je facecharts inzetten? Welke accessoires passen er bij je looks? Je werkt in deze cursus toe naar een professionele fotoshoot.

Hairstyling basis

Een make-up look komt pas echt goed tot zijn recht als het kapsel er mooi op afgestemd is. Ook daar kun je na deze opleiding zelf de laatste hand aan leggen. Je leert in deze module om verschillende kapsels te creëren, steeds met veel aandacht voor de gelaatsvorm en de persoonlijke stijl en wensen van je klant. Ook ga je aan de slag met handige styling en brushing technieken, waar je in de praktijk veel baat bij zult hebben. Je weet straks om bij elke look in een handomdraai een perfect passend kapsel te creëren.

Bouw stap voor stap je professionele carrière op!

Je kunt je diploma visagiste behalen door de Cursus Visagie Basis en de Cursus Visagie voor gevorderden te volgen. Na elke cursus kun je meteen het geleerde als een professional in de praktijk brengen. Je bent vervolgens nog maar een stap verwijderd om je diploma make-up artist te behalen, door ook nog de module hairstyling basis te volgen. Zo bouw je stap voor stap je carrière op, terwijl je in de tussentijd praktijkervaring kunt opdoen. Je ontdekt waar je hart ligt en kunt je verder bijscholen in die richting, gezien Wellness Academie veel korte visagie en haartooi cursussen aanbiedt. Je wordt steeds op en top begeleid door toppers uit de branche, die je veel tips geven voor het opstarten van je carrière in loondienst of als freelancer!

Meer weten?

Bekijk hier onze Opleiding Make-up Artist en schrijf je in! Voor meer informatie kun je ook gerust contact met ons opnemen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie