• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Infectie na pedicure kost vrouw bijna haar been

Infectie na pedicure kost vrouw bijna haar been

Pedicure is een beroep met een grote verantwoordelijkheid. Je werkt als pedicure direct op de huid van mensen. De huid is ons grootste orgaan en heeft diverse belangrijke functies; het dient onder meer als bescherming tegen invloeden van buitenaf. Kleine wondjes kunnen grote gevolgen hebben. Dat zagen we deze week in de media voorbijkomen. Deze week deed Tracy Lynn Martinez (35) uit Winston Salem in North Carolina haar verhaal. Ze verloor bijna haar been door een infectie na pedicure!

Een schijnbare onschuldige pedicurebehandeling

Afgelopen 22 juni 2018 onderging Tracy een pedicurebehandeling als verwennerij in een lokale pedicuresalon. De volgende dag voelde ze zich niet lekker; ze was rillerig, voelde zich misselijk en moest overgeven. Vervolgens zag ze dat haar been begon op te zwellen en wel drie keer zo dik werd als normaal. Ze ging naar het ziekenhuis en de artsen diagnosticeerden haar al snel met een ernstige vorm van cellulitis, die waarschijnlijk ontstaan is door een streptokokkeninfectie veroorzaakt door een eeltschaaf. De pedicure had deze schaaf gebruikt om de ruwe huid van de hiel af te schaven. Tracy wilde graag haar verhaal kwijt in de media om andere mensen te waarschuwen voor wat er met haar gebeurd was.

Ernstige infectie na pedicure!

Een ernstige infectie na pedicure kan, wanneer er niet direct een antibioticabehandeling volgt, leiden tot een amputatie en het kan zelfs levensbedreigend zijn. De infectie kan zich verspreiden via de bloedbaan en de lymfeklieren. Er kan bloedvergiftiging ontstaan en het weefsel kan afsterven. Gelukkig was bij Tracy na twee weken het grote gevaar geweken. Ze moet wel nog drie maanden lang medicijnen innemen en kompressiekousen dragen. Dr. Daniel Aires, directeur van de dermatologie afdeling van de University of Kansas Health System vertelde in de media dat iedereen het gebruik van scherpe instrumenten zou moeten vermijden, tenzij je een arts bent.

Veilig en hygiënisch werken!

Dr. Daniel Aires benadrukt dat er andere veiligere manieren zijn om eelt te verwijderen. In plaats van het weg te snijden, kun je het beter wegvijlen. Daarnaast zijn er ook veilige crèmes met het natuurlijke product ureum waarmee je eelt kunt verwijderen. Daarnaast waarschuwt hij ook voor het wegknippen of snijden van de nagelriemen met een scherp instrument. Doe dit niet, want de nagelriemen dienen als bescherming tegen het binnendringen van ziekteverwekkers. Een klein wondje is al genoeg om een grote infectie te krijgen. Tot slot wil hij er ook voor waarschuwen dat hoewel een nagelsalon schoon kan lijken, je je ervan bewust moet zijn dat er heel veel bacteriën op je huid leven die een infectie kunnen veroorzaken als je een wondje oploopt. Je kunt zelfs het risico lopen op hepatitis C en HIV.

Leer het vak van pedicure van een ervaren professional!

Uiteraard willen we dit verhaal niet met je delen om je bang te maken voor de pedicure of voor het uitoefenen van dit beroep. Situaties als deze komen zelden voor. We willen hiermee echter wel opnieuw onder de aandacht brengen dat het belangrijk is om steeds alert te zijn op een goede hygiëne en een verantwoorde werkwijze. Ook in onze volwaardige Opleiding Pedicure (Voetverzorger) hebben we hier heel veel aandacht voor! Je krijgt les van een ervaren pedicure, die je het vak perfect aanleert. Door samen steeds alert te blijven kunnen we dit soort situaties voorkomen en zal een pedicurebehandeling niets anders dan goed doen!

Bron: Newsweek

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie