Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Inglot Cosmetics - Geschiedenis & Filosofie

16 januari 2013
Inglot Cosmetics - Geschiedenis & Filosofie

Inglot Cosmetics is een kleurrijk cosmeticamerk dat nog niet zo veel bekendheid geniet in onze contreien, maar hier lijkt in de nabije toekomst verandering in te komen. De naam duikt steeds vaker op en de echte make-up kenners en liefhebbers zijn zeer enthousiast over dit bijzondere cosmeticamerk. Daarom besteden we in dit artikel aandacht aan de geschiedenis en filosofie van dit unieke merk!

Geschiedenis Inglot Cosmetics

De geschiedenis van Inglot Cosmetics gaat ongeveer 25 jaar terug in de tijd. De Poolse chemicus Agnieszka Barteczko Wojtek Inglot was toentertijd werkzaam op de onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling van een farmaceutisch bedrijf. Hij besloot om een eigen cosmeticamerk op te richten. Zijn prioriteit was om cosmeticaproducten van hoge kwaliteit te vervaardigen, met de beste ingrediënten van de meest gerenommeerde leveranciers.

Vanaf het ontstaan van het bedrijf Inglot Cosmetics tot op de dag van vandaag is Wojtek Inglot direct betrokken bij het ontwikkelen van de cosmeticaproducten. Hij kreeg daarbij hulp van onder andere vooraanstaande make-up artiesten en kleurconsulenten. Daardoor speelde hij altijd perfect in op de heersende make-up trends. Er worden dan ook voortdurend nieuwe cosmeticaproducten ontwikkeld. Is het jouw droom om make-up artist te worden? Schrijf je dan hier in voor onze Opleiding Allround Make-up Artist!

De filosofie achter dit cosmeticamerk

Inglot Cosmetics onderscheidt zich van andere cosmeticabedrijven door het aanbod van make-up producten in een ongekend groot aantal kleuren. Het cosmeticamerk beweert dan ook dat ze de meeste kleuren make-up aanbieden. Het bijzondere kleurenconcept van Inglot wordt gepresenteerd onder de naam het Freedom Systeem. Dit make-up concept bestaat uit make-up producten voor de gezichtshuid, ogen, wenkbrauwen, lippen en nagels in talloze kleuren. Op deze manier geeft Inglot make-up liefhebbers de mogelijkheid om te experimenteren met kleur.

Daarbij kan iedereen zijn eigen kleurenpalet samenstellen. Je kunt kiezen voor verpakkingen in verschillende maten en zelf de kleuren uitkiezen die bij jou passen. De ervaren make-up artiesten en kleurconsulenten van Inglot Cosmetics staan altijd klaar om hun klanten hierbij te adviseren. Inglot wordt door de make-up kenners vergeleken met andere grote cosmeticamerken als MAC en Nars, met als voordeel dat de prijzen van de make-up producten van Inglot voordeliger zijn. Heb je ook een fascinatie voor make-up, mode én kleur? Dan mag je onze Cursus Kleurconsulente niet missen!

Inglot Cosmetics in Nederland

Inglot Cosmetics beschikt wereldwijd over 280 verkooppunten. Vanwege de steeds grotere bekendheid en populariteit zal dit aantal in de toekomst zeker nog toenemen. In 2011 is de eerste vestiging in Nederland geopend aan de Van Baerlestraat 8 in Amsterdam. Wanneer je de winkel binnenstapt, zul je worden overweldigd door de talloze kleuren waarin de make-up producten verkrijgbaar zijn. Gelukkig zijn er altijd ervaren make-up artiesten en kleurenconsulenten aanwezig die je kunnen helpen met het samenstellen van je ideale kleurenpalet.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie