Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Inspiratie voor acties in je beautysalon

13 november 2015
Inspiratie voor acties in je beautysalon

Iedere schoonheidsspecialiste met een eigen beautysalon kent wel de bekende marketingacties rond de feestdagen. Speciale verwendagen tijdens de drukke dagen voor kerst, speciale zomerbehandelingen voor de zomervakantie, een ontspannende kuur voor de paasdagen, etc. Dit soort acties doen het altijd goed, maar je hoeft niet altijd op deze momenten in het jaar te wachten. Doe hier inspiratie op voor originele acties in je schoonheidssalon.

Breng weer leven in je beautysalon!

Je valt juist op door eens iets anders aan te bieden op andere momenten in het jaar als er weinig gaande is. Er zijn altijd wel van die periodes waarin er niets speciaals gebeurt. De dagen lijken op elkaar en je werk dreigt in een sleur te raken. Dan is het tijd om een leuke actie of themaweek op touw te zetten. Jij bent diegene die je salon een nieuwe impuls kan geven. Trigger je klanten en lok ze naar je salon! Inspiratie nodig? We geven je hier een aantal ideeën!

Back to the ’80’s or ‘90’s

Nostalgie is een bijzonder gevoel, waar je veel mensen enthousiast mee maakt. Ga terug naar de jaren ’80's of ’90's door op zoek te gaan naar typische beautyproducten uit die tijd en pas je beautybehandelingen hier op aan. Decoreer je salon met afbeeldingen van bekende producten en stijliconen uit die periode die je van internet hebt gehaald. Zoek ook naar muziek uit die tijd die je als achtergrondmuziek draait en zoek oude video’s die je in de wachtruimte toont. Bied eventueel make-overs aan met een knipoog naar bekende stijliconen uit het verleden. Er is van alles mogelijk om je beautysalon even helemaal terug in de tijd te laten gaan!

Januari blues beauty oppepper

Na de feestdagen in een dip en minder klanten in je beautysalon? Organiseer dan een leuke themaweek om mensen weer een oppepper te geven na de feestdagen. Wist je bijvoorbeeld dat de maandag van de laatste volle week van januari Blue Monday wordt genoemd, omdat het de meest deprimerende dag van het jaar zou zijn? Geen leuke uitdaging voor jou om er in jouw beautysalon een topdag van te maken? Leg je klanten eens extra in de watten met luxe en diep ontspannende beautybehandelingen. Zo zijn er allerlei mogelijkheden om buiten de geijkte feestdagen jouw beautysalon in de kijker te spelen met speciale acties.

Speel in op lokale evenementen

Het is ook een goede tip om in te spelen op lokale evenementen. Vind er een filmfestival plaats in jouw stad, speel hier dan op in met ‘rode loper’ beautybehandelingen, zodat men stijlvol naar de film kan. Staat er in je woonplaats binnenkort een leuk kinderfestival op de agenda? Wat dacht je dan van het aanbieden van facepainting behandelingen. Er is altijd wel een goede redenen om een speciale actie op touw te zetten, soms moet je gewoon iets verder kijken dan je misschien gewend was. Heb je zelf nog leuke tips of suggesties? Neem hier een kijkje bij onze opleiding make-up expert.

Een veelzijdige job als schoonheidsspecialiste

Een job als schoonheidsspecialiste hoeft nooit te vervelen. Is het jouw droom om schoonheidsspecialiste te worden en een eigen schoonheidssalon te beginnen? Maak er dan werk van en schrijf je in voor de Opleiding Schoonheidsspecialiste.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie