• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Is mijn auto bestickeren een goede investering?

9 september 2016
Is mijn auto bestickeren een goede investering?

Social media, flyers, posters, advertenties: de manieren om je eigen salon in de kijker te zetten zijn talrijk. Sommige marketingacties kosten vooral tijd en geduld, anderen zijn kostbare investeringen. Veel saloneigenaren kiezen voor het bestickeren van hun auto. Het is simpel en vergt een relatief kleine investering. Wij leggen deze marketingmethode onder de loep. Is een car wrap, oftewel je auto bestickeren, een goede investering?

Hoe werkt car wrapping?

Van je auto een mobiel reclamebord maken, hoe doe je dat? De laatste jaren wordt steeds vaker gebruik gemaakt van vinyl lagen die je op je auto plakt. Hoewel het gemakkelijker is om het te plakken op een oppervlakte die vlak is, zijn rondingen en hoeken geen probleem. Dus of je nou rondrijdt in een bestelbusje of een kleine personenauto, een vinyl laag kan op maat worden gemaakt en aangebracht. Zo heb je in één keer een reclamebord die heel wat jaartjes (drie tot vijf) mee kan. En: voor het geval je na een paar jaar toe bent aan vernieuwing: ze zijn ook gemakkelijk te verwijderen.

Effectieve marketing

In Amerika, waar car wrapping erg populair is, hebben marketingonderzoekers gekeken naar de effectiviteit van deze reclame methode. Hun bevindingen zijn overweldigend: het bereik van de reclame is meer dan 90%(!) procent. Het overgrote deel van de consumenten gaf aan dat zij een bedrijf of salon kenden van een langsrijdend logo. Als saloneigenaar wordt wat extra wachttijd bij je lokale stoplicht zo opeens een interessante investering! Misschien moet je die rotonde in je stad toch nog maar een keertje extra nemen…

Auto-bestickering zelf testen

Wil je deze vorm van marketing een keer proberen en goed inzicht hebben in de resultaten? Vermeld dan een speciaal e-mailadres of webpagina op de car wrap, zodat je kunt bijhouden hoeveel van je klanten bij jou terecht komen via het nieuwe uiterlijk van je auto.

Ook voor kleine ondernemers?

Misschien denk je nu: best leuk, maar is dat niet vooral voor enorme multinationals met enorme vrachtwagens op de weg? Juist als eigenaar van een salon is naamsbekendheid een cruciale factor. Je hebt het nodig om je klantenkring en je reputatie op te bouwen. Wanneer jouw merk op meerdere plaatsen in jouw stad te zien is, zullen mensen het sneller oppikken en aan je denken wanneer ze op zoek zijn naar een ontspannende massage, professionele manicure, nieuw kapsel of schoonheidsbehandeling.

Auto bestickeren en design

In het oog springend, professioneel, tijdloos, rustige kleuren, modern; een car wrap als jouw rijdende reclamebord moet de sfeer van jouw salon uitstralen. Hoe zorg je voor een goed design? Kies, geheel in lijn met de laatste trends, simpele strakke vormen en rustige kleuren. Bedenk bovendien dat blauw van nature een kleur is die mensen associëren met professionaliteit, terwijl oranje aanzet tot actie. Ben je zelf geen ontwerpheld? Twijfel niet om een grafisch vormgever in te schakelen of een webdesigner in te huren om jouw logo, website en marketinguitingen in één keer grondig aan te pakken.

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie