Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Is een eigen salon iets voor mij?

31 juli 2015
Is een eigen salon iets voor mij?

Wel of niet een eigen schoonheidssalon beginnen? Veel schoonheidsspecialistes hebben de droom om een eigen salon te starten. Maar is het zelfstandig ondernemerschap wel iets voor jou? Sommige mensen zijn geboren ondernemers, andere mensen twijfelen nog over of een eigen zaak wel iets voor hen is. Ontdek hier welke factoren een belangrijke rol spelen bij het wel of (nog) niet opzetten van een eigen schoonheidssalon.

Heb je voldoende ondernemerszin?

Als schoonheidsspecialiste heb je een grote passie voor je vak. Je vindt het heerlijk om met mensen te werken en met ze mee te denken om hun natuurlijke schoonheid te verbeteren. Ga je helemaal op in het geven van schoonheidsbehandelingen? Dan leidt onze Opleiding Schoonheidsspecialiste je op tot een echte vakexpert! Wil je een eigen salon starten, dan zul je naast vakexpert ook de rol van ondernemer op je moeten nemen. Beschik je over de kennis en kwaliteiten die hierbij horen; goed plannen en organiseren, basiskennis van boekhouden en marketing, initiatiefrijk en vastberaden, altijd op zoek naar kansen en die direct benutten, etc. Je zult dus minder met je vak bezig zijn, omdat je veel tijd moet steken in het runnen van je bedrijf. Het is belangrijk dat je dat als een leuke uitdaging ziet!

Kun je ondernemen leren?

Sommige mensen zijn geboren ondernemers. Als je een geboren ondernemer bent, dan hebben familie of vrienden je vast al eens aangespoord om een eigen salon te beginnen. Kom je uit een ondernemersfamilie, dan heb je al snel een voorsprong omdat je van kleins af aan mee hebt gekregen wat een eigen bedrijf runnen betekent. Is dit niet het geval, niet getreurd: ondernemen kun je leren. Je kunt de basisprincipes van het ondernemerschap leren door een Cursus maak je salon succesvol te volgen. Daarnaast is het raadzaam om een tijdje mee te lopen met een salonbeheerder om in de praktijk kennis te maken met wat er allemaal komt kijken bij een eigen bedrijf.

Staat je directe omgeving achter je?

Wanneer je overweegt om een eigen schoonheidssalon te starten is het belangrijk dat je directe omgeving achter je staat. Je zult waarschijnlijk meer uren maken. Is dat mogelijk binnen jouw gezinssituatie? Een eigen bedrijf opzetten en voeren gaat bovendien met vallen en opstaan. Het is prettig als je familie en vrienden er voor je zijn om je hierin te steunen. Dit werkt zeer stimulerend. Mocht je er alleen voor staan, dan kun je natuurlijk ook steun zoeken bij andere mensen door te gaan netwerken. Zoek gemotiveerde mensen waar je mee samen kunt werken of onderhoud contact met ondernemende collega’s die voor dezelfde uitdagingen staan.

Is de tijd rijp?

Is een eigen salon je grote droom, dan wil je deze droom het liefst zo snel mogelijk realiseren. Het is wel belangrijk om deze uitdaging goed doordacht aan te pakken. Neem geen overhaaste beslissingen. Bekijk heel realistisch je huidige situatie. Heb je voldoende ervaring opgedaan als schoonheidsspecialiste? Heb genoeg financiering voor de opstart? Heb je een financiële reserve waar je op kunt terugvallen in moeilijke situaties? Ben je bereid om op dit moment meer verantwoordelijkheden op je te nemen? Zijn er voldoende potentiële klanten in jouw omgeving? Voordat je de stap zet om een eigen salon te openen, moet je er zeker van zijn dat nu de tijd rijp is! De Wellness Academie staat voor je klaar om je op een carrière als zelfstandige schoonheidsspecialiste voor te bereiden!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie