Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Is een korte coupe iets voor mij?

18 augustus 2015
Is een korte coupe iets voor mij?

Korte coupes zijn in 2015 helemaal in de mode. Veel mensen laten zich inspireren door beroemdheden die ineens hun lange lokken hebben afgeknipt voor een hippe korte coupe van vandaag. Als kapper wil je hier natuurlijk op inspelen om je klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Maar staat een kort kapsel wel bij iedereen? Leer hier een handig trucje waarmee je voor iedereen kunt bepalen of een kort kopje een goed idee is.

Meet de hoek van de kaak

Een goede manier om te ontdekken of een korte coupe mooi staat, is door de hoek van de kaak te meten. De stylist Giles Robinsons, die veel beroemdheden van de perfecte look voorziet, heeft hiervoor een test bedacht; de zogeheten 2,25 inch test. Deze test houdt in dat je een meetlat vanaf het oor naar beneden laat lopen en dat je een potlood horizontaal tegen de kin legt. Welke waarde wordt er aangegeven op de plek waar de meetlat en de potlood elkaar raken? Bij een waarde kleiner dan 5,7 cm, zal een korte coupe bij deze persoon mooi staan. Is de waarde groter dan 5,7 cm, dan kun je een kort kapsel beter afraden. Groen licht? Laat je dan inspireren door de volgende trendy korte kapsels van het moment!

korte haarsnit test © Giles Robinson

Pixie cut à la 2015

De pixie cut is geen nieuwe haarstijl, maar zoals we vaak zien binnen de branche, komen trends uit vroeger tijden regelmatig weer terug, maar dan met een moderne benadering. De pixie cut werd vooral in de jaren ’50 van de vorige eeuw populair met Audrey Hepburn, Mia Farrow en Twiggy als iconen. Kenmerkend voor de pixie cut is kort haar aan de achterkant en zijkanten van het hoofd en boven op het hoofd iets langer haar. Dit kapsel geeft een pittige uitstraling. We zien dat bij de pixie cut à la 2015 veel leuke variaties mogelijk zijn, bijvoorbeeld een hele korte piekerige pixie cut of juist een pixie cut in combinatie met wat speelse langere lokken. Tijdens de Opleiding Kapper/Kapster van de Wellness Academie leer je vele soorten kapsels te realiseren!

Creatieve bobkapsels en het nieuwe lobkapsel

Het standaard bobkapsel kent iedereen wel. Het is een kort kapsel waarbij het haar op één lengte wordt geknipt en net boven of op de kaaklijn valt. Dit kapsel zien we door de tijd heen regelmatig terugkomen, ook dit jaar. We zien alleen dat men creatiever aan de slag gaat met de bob en er bijvoorbeeld waves of krullen aan toevoegt. De bob mag in 2015 wat slordiger en speelser zijn. Ook zien we veel bobkapsels met een ombre haarkleur. Dan is er ook nog het nieuwe lobkapsel. Dit kapsel lijkt op het bobkapsel, maar het wordt iets langer gedragen tot net over de kaaklijn of tot op de schouders. Dit kapsel is minder strak gestyled dan de traditionele bob en biedt meer mogelijkheden om te experimenteren.

Kappersopleiding en hairstyling cursussen

Kapper worden iets voor jou? Of ben je op zoek naar een leuke bijscholing binnen de kappersbranche? Ontdek hier alle Haartooi Opleidingen van de Wellness Academie; altijd actueel, les van topdocenten, veel praktijklessen en na afloop een diploma!

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie