Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Wat is het geheim van perfecte nude nails?

13 februari 2018 | Nagelstyling & Pedicure
Wat is het geheim van perfecte nude nails?

Een van de nagelstyling concepten waar je altijd stijlvol mee voor de dag komt zijn nude nails. Het fijne van deze nagels is dat ze bij elke outfit mooi staan. Je hoeft dus niet te letten op wat je vandaag uit de kast trekt, het past altijd bij je nagels. Dat is weer een beauty zorg minder! Een ander voordeel van nude nagels is dat kleine imperfecties, zoals een stukje afbrokkelende nagellak, nauwelijks opvalt. Je hoeft er dus meestal wat minder naar om te kijken. We geven je hier enkele tips waarmee je nude nails nog eleganter worden!

Welke nude tint past bij mijn huidtint?

Je zult er nog versteld van staan hoeveel tinten nude nagellak er zijn. Voor een mooie look met nude nagellak is het de kunst om de tint te kiezen die het beste bij jou past. Maar waar moet je op letten? Een goede tip is dat je beter niet kiest voor een nude nagellak die overeenkomt met jouw natuurlijke huidtint. Dit zorgt voor een saaie uitstraling; in dat geval kun je net zo goed geen nagellak dragen. Om je nagels en handen er mooier uit te laten zien, is het een aanrader om een nude tint te kiezen die iets lichter is dan je natuurlijke huidtint. Het contrast geeft je handen meteen een elegante touch. De nude nagellak mag er niet voor zorgen dat je huid een gele of grauwe kleur krijgt; probeer dan eens een andere tint uit.

Welke nude nagellak past bij mijn nagels?

Om de juiste nude kleur voor jouw nagels te kiezen, kun je ook eens de kleur van je natuurlijke nagels bestuderen. Meestal zijn je nagels lichter dan je huid en bij sommige mensen hebben ze een roze ondertoon. Als je de kleur nagellak perfect afstemt op de kleur van je natuurlijke nagels, geeft dit doorgaans een prachtig resultaat. Vind je het maar lastig om de beste tint te kiezen, lak dan een aantal nagels in een andere nude kleur en bekijk ze bij daglicht. Je kunt de verschillende tinten nagellak dan goed met elkaar vergelijken en gemakkelijk de juiste kleur kiezen. Kies bovendien niet meer dan drie verschillende tinten, anders blijft het moeilijk om uiteindelijk een keuze te maken.

Schone nagels zonder imperfecties!

De lichte nude kleuren zijn niet geschikt voor het camoufleren van imperfecties op je nagels. Verkleuringen, plekjes en dergelijke schijnen gemakkelijk door de nude nagellak heen. Is dat bij jou het geval, dan kun je beter voor een donkere kleur nagellak kiezen. Voor het aanbrengen van nagellak is het altijd belangrijk dat je je nagels goed verzorgt en schoonmaakt, maar bij nude nagellak is dit dus nog belangrijker. Vuil schijnt al snel door de nagellak heen. Ook als je nagels geribbeld zijn, dan zie je dit bij nude nagellak veel sneller. Bij nude kleuren is het extra belangrijk om je nagels te buffen. Hiermee maak je het nageloppervlak gladder en eventuele plekjes kun je hier minder opvallend mee maken. Je leert alles over nagelverzorging in onze Cursus Cosmetische Manicure en Pedicure.

Pas op met blootstelling aan zonlicht

Iedereen weet dat we onze huid moeten beschermen tegen zonlicht. De meeste mensen weten ook dat je je haren beter niet te veel bloot moet stellen aan de zon. Maar hoe zit het met onze nagels? De zon kan de kleur van je nagellak veranderen. En raad eens… dat geldt vooral voor nude nagellak. Je mooie en zorgvuldig gekozen nude nagellak kan door de zon gelig uitslaan. Kom je veel in de zon met je handen of heb je een dagje strand op de planning staan? Werk je nude nagellak dan af met een top coat met UV-bescherming! Bekijk hier al onze Nagelstyling Opleidingen en leer alle professionele tips en trucs voor mooie en gezonde nagels!

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie