Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Is je wimpers verven schadelijk?

23 februari 2021 | Schoonheidszorg
Is je wimpers verven schadelijk?

Wil je je ogen meer expressie geven? Natuurlijk bestaan er dan mascara en wimperkrullers, maar daar moet je elke dag opnieuw mee in de weer. Het kan bovendien je wimperhaartjes kwetsbaar maken. Wellicht heb je er al eens aan gedacht om je wimpers te verven. Maar hoe zit dat nu, is je wimpers verven schadelijk? Dat is een veelgehoorde vraag. Misschien wil je zelf wel schoonheidsspecialiste worden of je diensten als beauty professional uitbreiden op het gebied van wimpers? Ontdek dan hier wat de mogelijkheden zijn!

Voor wie is wimpers verven geschikt?

We willen op de eerste plaats een misverstand uit de (beauty)wereld helpen. Veel mensen denken dat wimpers verven hetzelfde effect heeft als mascara. Dat is niet het geval. Mascara legt namelijk een laagje om de wimperhaartjes en vaak hebben ze vanwege een vezelachtige structuur ook het effect dat ze wimpers voller en een beetje langer maken. Wimperverf heeft dat effect niet, maar zorgt alleen voor een donkerdere kleur. Het verven van wimpers is dan ook alleen zinvol voor mensen met lichte wimpers. De haartjes worden hierdoor donkerder van kleur, waardoor ze beter zichtbaar zijn en het lijkt alsof de wimpers voller en langer zijn. Heb je van nature donkere wimpers, dan heeft wimperverf geen effect.

Is je wimpers verven schadelijk?

De belangrijkste vraag rond dit onderwerp is; is je wimpers verven schadelijk? Allereerst is het essentieel dat je hiervoor hoogwaardige en kwalitatieve wimperverf gebruikt. Normaal gesproken kan wimpers verven dan geen kwaad. Toch zijn er mensen, waarbij er een allergische reactie ontstaat, zoals ontstoken ogen. Dat wil je natuurlijk niet. Ben je gevoelig voor cosmeticaproducten en heb je snel last van irritatie? Dan moet je extra voorzichtig zijn met wimperverf. We raden je aan om de verf eerst te testen op een klein stukje huid, om te bekijken hoe je huid hierop reageert. Geeft het geen reactie, dan kun je de wimperverf veilig gebruiken.

Beschadigt wimperverf de wimpers?

Hoewel het verven van lichte wimpers een mooi effect geeft, moet je er wel rekening mee houden dat wimperverf een nadelig effect kan hebben op de natuurlijke haartjes. Het is belangrijk dat de haartjes in goede conditie zijn. Net als bij het verven van je haar, kan de wimperverf de wimperhaartjes uitdrogen. Ze voelen daardoor wat harder en minder soepel aan. Dit probleem kun je oplossen door de wimpers goed te blijven verzorgen met een hydraterend wimperserum. Dit houdt de haartjes soepel en gezond en voorkomt dat ze voortijdig uitvallen of afbreken.

Waarop letten bij het aanbrengen van wimperverf?

Het is erg lastig om je eigen wimpers te verven. Houd er rekening mee dat wimperverf snel kan vlekken. De huid rondom de ogen moet daarom goed afgeschermd worden. Ook dien je met handschoenen te werken en pas op dat de verf niet op je kleding komt. Een ander belangrijk aandachtspunt is dat de wimperverf gelijkmatig aangebracht moet worden, om kleurverschil tussen de wimpers te voorkomen. Houd ook nauwkeurig de inwerktijd bij. Kortom, het is beslist een aanrader om deze wimperbehandeling uit te laten voeren door een schoonheidsspecialiste of een lash expert. Neem hier eens een kijkje bij onze Opleiding Lash ExpertBen je nog niet in het bezit van je diploma schoonheidsspecialiste? Volg dan ook onze Opleiding Schoonheidsspecialiste in Apeldoorn of op een van onze andere locaties door heel Nederland.

Zijn er goede alternatieven voor wimpers verven?

Zoals we al vertelden, is het verven van de wimpers alleen zinvol bij lichte wimpers. Wil je je wimpers meer nadruk geven en echt langer en voller maken, dan is het plaatsen van wimperextensions een beter idee. We leren je deze behandeling graag in onze Cursus Wimperextensions. Een ander goed alternatief voor zowel wimpers verven als wimperextensions, is wimperlifting (lash lift). Met speciale lotions brengt de wimperstyliste de wimperhaartjes in de krul, waardoor ze 4 tot 6 weken perfect in model blijven. We leren je er alles over in de Cursus Wimperlifting. In deze cursus komt bovendien ook het verven van de wimpers aan bod!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie