• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Is kapster een moeilijk beroep?

13 juli 2015
Is kapster een moeilijk beroep?

We krijgen vaak de vraag of kapster een moeilijk beroep is om te leren. Het antwoord op deze vraag is dat iedereen kan leren hoe je haren moet knippen. Wil je echter een goede kapper worden, die zich onderscheidt van andere kappers, dan zul je nog veel meer in je mars moeten hebben. Ontdek hier of jij het in je hebt om een goede kapper/kapster te worden!

Is kapper/kapster jouw droombaan?

Het is op de eerste plaats belangrijk dat je bij je beroepskeuze kiest voor een beroep dat je echt leuk vindt. Passie voor het kappersvak dient je drijvende kracht te zijn. Alleen wanneer je kapper wordt omdat je het echt leuk vindt, zul je iedere dag vol energie je vak uitoefenen en het beste uit jezelf halen. Je moet er een uitdaging in zien om elke dag als kapper je klanten zo goed mogelijk te bedienen. Je bent nieuwsgierig naar nieuwe haartrends en probeert je eigen creatieve kapperstalenten steeds verder te ontwikkelen, ook na je opleiding kapper.

Creativiteit als sleutel tot succes

Tijdens de Opleiding Kapper/Kapster leer je alle basistechnieken voor het goed uitvoeren van je vak. Je docente zal je stimuleren om hiermee creatief aan de slag te gaan. Je moet leren om bij ieder individu de mogelijkheden te zien. Ontdek wat het beste bij iemand past qua uiterlijk en persoonlijkheid. Hoe kun je je stempel op je werk drukken, zodat het resultaat nog mooier wordt? Je moet leren om als een ‘beeldhouwer’ te denken. Door met een creatieve inslag aan het werk te gaan zul je jezelf kunnen onderscheiden van anderen.

Durf verder te denken dan de basisprincipes

De basisprincipes en -technieken kan iedereen aanleren. De volgende stap is dat je verder leert denken over hoe je deze basisprincipes en -technieken op een doelgerichte en creatieve manier kunt uitbreiden en/of combineren. Het spannende aan het vak van kapper is dat je voor elke nieuwe klant op zoek dient te gaan naar de perfecte look. Dat vraagt naast vakmanschap en creativiteit ook om durf. Je moet durven om de oplossingen die je ziet in de praktijk te brengen. Tijdens je opleiding krijg je kritische feedback van je docente. In de beroepspraktijk kun je je werk laten evalueren door collega’s en klanten om jezelf te blijven overtreffen. Blijf je ook bijscholen; zie hier ons aanbod aan Haartooi Cursussen.

Sociale functie van het kappersvak

Als kapper/kapster moet je ook bereid zijn om je sociale vaardigheden te ontwikkelen. Voordat je met je eigen creatieve ideeën losgaat, luister je eerst naar de wensen van je klant; luister goed, herhaal in je eigen woorden de wensen om te controleren of je het goed hebt begrepen, geef advies, vertel wat jouw ideeën zijn en overleg over wat je gaat doen. Ben je er daarnaast ook van bewust dat sommige mensen niet alleen naar de kapper gaan om hun uiterlijk te veranderen, maar ook omdat ze hun leven willen veranderen. Andere klanten zijn weer op zoek naar persoonlijke aandacht of naar een momentje voor zichzelf. Je hebt daarom als kapper ook een belangrijke sociale functie.

Ik wil kapper worden!

Ben je ervan overtuigd dat kapper of kapster jouw beroep is? Neem dan hier een kijkje bij al onze Haarverzorging Opleidingen!

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie