• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Is massage na een feestje wel een goed idee?

14 februari 2017 | Massage & Therapieën
Is massage na een feestje wel een goed idee?

Je leest het overal; massage kan je lichaam en geest een flinke ‘boost’ geven. Het kan je helpen om te ontspannen en om allerlei kwaaltjes te verzachten. Is het dan misschien ook zo dat een massage je kan helpen om na een nachtje stappen weer sneller te herstellen? Helaas, dit is een van de weinige situaties waarin massage juist geen goed idee is. Lees hier waarom.

Voldoende hydratatie

Wie al vaker een ontspannende massage heeft ondergaan, zal ontdekt hebben dat de meeste massagetherapeuten je na de massage een glas water aanbieden of je in ieder geval aanraden om water te drinken. Waarom? Omdat massage de bloed- en lymfecirculatie stimuleert en daarmee ook het wegvoeren van afvalstoffen uit het lichaam. Dit is ook de reden dat mensen soms na een massage hoofdpijn hebben. Het is daarom belangrijk om na een massage het vochtgehalte van je lichaam weer op peil te brengen. Kortom, voldoende hydratatie, zowel voor als na de massagebehandeling, is de sleutel voor een geslaagde massage. Leer alles over het geven van ontspannende massages in onze praktijkgerichte Opleiding Massagetherapeut.

Wat gebeurt er na een feestje met je lichaam?

Ga je na een avondje feesten met een kater op de massagetafel liggen, dan zal je je daarna alleen maar beroerder voelen. Je lichaam is van tevoren al gedehydrateerd en na de massage nog meer. Alcohol heeft namelijk een vocht afdrijvende werking en al helemaal als je daarnaast je ook nog eens flink uitgeleefd hebt op de dansvloer! Plan een massage dus niet op die relaxte zaterdag- of zondagmorgen als je de avond ervoor wilde plannen hebt. Deze ‘fout’ zien we vaak in wellnesscentra van vakantieparken en hotels. In de vakantiesfeer is het vaak elke avond feest en mensen denken dan dat een massage hen de volgende dag er weer snel bovenop kan helpen. Niet dus! Zelfs een paar glaasjes wijn bij het diner kunnen ervoor zorgen dat de massage de volgende ochtend niet het gewenste effect heeft.

De ideale omstandigheden voor een massage

 • Voldoende vocht
  Om optimaal van een massage te kunnen genieten kun je rekening houden met een aantal ideale omstandigheden. Zoals hierboven vermeld is het belangrijk dat je goed gehydrateerd bent; drink van tevoren een glas water. Maar ga ook even naar het toilet, zodat je niet tijdens de behandeling hoeft te gaan. Zorg dat je een flesje water bij je hebt, zodat je meteen na de behandeling wat kan drinken. Eet ook geen zware maaltijden vooraf. Het voelt niet prettig om met een volle maag op de massagetafel te liggen.
 • Plan voldoende tijd in
  In je drukke bestaan is het verleidelijk om die massage ergens tussendoor in je drukke schema in te plannen. Het is beter om echt tijd te maken voor je massage. Wanneer je gejaagd binnenkomt, zal het langer duren voordat je tijdens de massage tot rust komt. Als je na de behandeling weer vlugvlug je bezigheden hervat, zal het rustgevende effect van de massage gauw verdwenen zijn.
 • Kies een massage die bij je past
  De meeste massagetherapeuten bieden meerdere soorten massages aan. Bespreek met je massagetherapeut welke massage het meest geschikt is voor jou. Waarom wil je een massage? Wil je ontspannen? Ben je erg vermoeid? Heb je te kampen met spanningshoofdpijnen? Heb je last van spierpijn? Meer weten over de soorten massages, bekijk dan ook eens ons aanbod aan Massagecursussen.
 • Draag comfortabele kleding
  Bij de meeste massages ga je uit te kleren. Je mag zelf bepalen of je bepaalde kledingstukken aan wilt laten. Er zijn ook massages die over de kleding heen gegeven worden, zoals bijvoorbeeld de shiatsu massage. In beide gevallen is comfortabele kleding aan te raden. Ga je uit de kleren, dan is er niets fijner om na een massage gemakkelijk zittende kleding aan te doen, om het gevoel van welbevinden nog zo lang mogelijk vast te houden.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie