Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Is semipermanente make-up iets voor jou?

20 december 2016 | Visagie
Is semipermanente make-up iets voor jou?

Of het nu maandagmorgen of zaterdagavond is,  sprekende wenkbrauwen zijn onmisbaar voor elke look. Dus waarom zou je er niet voor kiezen om deze permanent te laten zetten? Hoewel het in het dagelijks leven inderdaad praktische voordelen heeft, is het tegelijkertijd best een rigoureuze stap. Want wat als de huidige trend om borstelige, volle wenkbrauwen te hebben straks is overgewaaid? Steeds meer vrouwen (en mannen!) kiezen daarom voor semipermanente make-up. Dit geeft wel de voordelen van een langdurige make-up, maar is tegelijkertijd een stuk minder definitief. Is semipermanente make-up iets voor jou?

Semipermanente wenkbrauwen

Net zoals de permanente wenkbrauw behandelingen, bestaat een semipermanente behandeling uit het aanbrengen van pigment in de huid. Anders dan bij een tatoeagetechniek, wordt de pigment echter aan het oppervlakte van de huid ingebracht. Hierdoor zal het naar verloop van tijd weer vervagen (meestal duurt dit rond de achttien maanden tot twee jaar). Hierdoor is het na afloop gemakkelijker te corrigeren en kun je het na verloop van tijd sneller bijwerken, aanzetten of gewoon laten vervagen en zo de wenkbrauwen aanpassen aan de trends van het seizoen en natuurlijke verkleuring van de huid. In het voorjaar 2017 kan je bij de Wellness Academie terecht voor een cursus Microblading. Hierover later meer!

Hoe werkt het?

Bij een wenkbrauwbehandeling wordt de semipermanente make-up toegepast met de 3D microblading of microstroking techniek. Aan de hand van een naald met een piepkleine kwastjes (microblades) wordt het pigment aan de oppervlakte van de huid ingebracht. Door de natuurlijke lijntjes in de huid te volgen, is het resultaat des te natuurgetrouwer.  Er is alleen één nadeel: voordat een specialist aan de slag gaat met semi-permanente make-up, zal hij of zij je vragen om in de weken voorafgaand aan de behandeling de wenkbrauwen zo min mogelijk te epileren. Op die manier heb je nog beter zicht op de natuurlijke haargroei en de plekken die de 3D hairstrokes kunnen gebruiken. Het is dus even afzien (of je tijdens de wintersport verstoppen achter een grote skibril), maar daarna kan er je een heel tijdje mee verder.

Wenkbrauwextensions 3D

Een andere manier om je wenkbrauwen extra sprekend te maken is het gebruiken van wenkbrauwextensions. Waar de semipermanente make-up al een stuk minder rigoureus is dan de getatoeëerde versie, is het zetten van wenkbrauwextensions helemaal laagdrempelig. Met de extensions worden de bestaande haren verlengd, waardoor de wenkbrauw voller en duidelijker is. Het resultaat blijft twee tot drie weken zitten. Sinds kort biedt de Wellness Academie een cursus Wenkbrauwextensions 3D aan. Tijdens een intensieve weekendreeks leer je niet alleen hoe je de extensions zet en verzorgt, maar leer je bovendien alles over het vormgeven van de ideale wenkbrauw voor ieder gezicht. Ook het gebruiken van semi-permanente verf en henna zijn onderdeel van de cursus.

Opleiding Visagie

De cursus wenkbrauwextensions 3D is een verdiepende cursus voor iedereen die al goed thuis is in de visagie. Ben je nieuw in het vakgebied? Schrijf je in voor onze volledige Visagie opleiding! Ook hier wordt uitvoering aandacht besteed aan het vormen van de perfecte wenkbrauw.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie