Opleiding Schoonheidsspecialiste aan -15%! (meer info)
Opleiding Schoonheidsspecialiste aan -15%! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Buiten de lijntjes kleuren met lipstick mag!

10 maart 2017 | Visagie
Buiten de lijntjes kleuren met lipstick mag!

Als echte make-up liefhebber wil je waarschijnlijk dat je make-up altijd perfect zit. Als het om je lipstick gaat, dan hoort die strak binnen de lijntjes te zitten en o wee als je lipstick iets uitgeveegd raakt! Gebeurt dit toch, dan hoef je je daar vanaf nu niet meer voor te schamen, want met die ‘uitgeveegde’ lippen ben je helemaal bij de tijd! De zogeheten ‘snogging’ lipmake-up trend wint aan terrein. Wat denk jij ervan? Zijn snogging lips ook iets voor jou?

Uitgeveegde, slordige lipstick

De ‘snogging’ lipmake-up trend is een idee van make-up artist Val Garland, een van de beroemdste make-up artists wereldwijd. Zij creëerde deze opvallende slordige lipmake-up voor de presentatie van de herfstcollectie 2017 van Preen door Thornton Bregazzi tijdens de London Fashion Week. ‘Snogging’ is in het Engels ‘slang’ voor gepassioneerd zoenen. Wanneer je lipstick draagt, kun je je wel voorstellen hoe die er daarna uitziet; slordig, buiten de lijntjes en uitgeveegd. Garland creëerde deze look in samenwerking met het cosmeticamerk MAC.

Helemaal nieuw is deze lipmake-up look niet. In het verleden zijn er al meer trends voorbijgekomen, waarbij lipstick minder strak aangebracht hoeft te worden. Maar dit is waarschijnlijk wel een van de doelbewust ‘slordigste’ lipmake-up die we ooit gezien hebben. Maar niet alleen Val Garland heeft zich beziggehouden met dit soort lipmake-up. We zien steeds meer visagisten en make-up artists, die vrijer en losser met lipstick omgaan. De look die Val Garland creëerde zul je niet zo snel in het dagelijkse leven toepassen. Je kunt bijvoorbeeld wel spelen met een meer ‘blurred lipstick’ en het wat subtieler toepassen, zodat het ook als dagelijkse make-up look toe te passen is.

Buiten de lijntjes kleuren

Wil je deze look ook eens uitproberen en flink buiten de lijntjes kleuren? Val Garland gebruikt voor deze look de Lip Mix cream van MAC. Dit is een sterk gepigmenteerde crème om lipstick kleuren te mixen en de kleuren aan te passen aan de lippen. Na het aanbrengen van de crème gebruikt Garland een groter lipmake-up penseel om de kleuren uit te vegen tot voorbij de rand van de lippen. Daarna brengt ze nog een lipgloss aan, waarmee ze wel binnen de lijnen van de lippen blijft. Hiermee wordt het ‘smudgy effect’ nog eens extra benadrukt.

Snogging lips dd

Make-up artist worden iets voor jou?

In onze Opleiding Make-up Artist leer je alle ‘traditionele’ basis- en gevorderden make-up technieken. Door alle regels te leren, is het gemakkelijker om ze daarna op een doordachte manier te doorbreken en je eigen make-up looks te creëren. In deze opleiding krijg je, nadat je alle belangrijke make-up technieken in de vingers hebt, de ruimte om je eigen creatieve talenten te ontwikkelen. Je gaat aan de slag met eigen creaties en werkt toe naar een professionele fotoshoot. Dit alles onder de begeleiding van ervaren en bevlogen docenten. Bovendien ding je als student van de visagie opleidingen mee naar de jaarlijkse Wellness Academie MUA Award! Ontdek hier alle Visagie Opleidingen van Wellness Academie in Hasselt, Antwerpen, Gent, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Eindhoven!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie