* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Is spray tanning in de winter een goed idee?

26 december 2019 | Schoonheidszorg
Is spray tanning in de winter een goed idee?

Ben jij zo iemand die in de winter altijd erg bleek ziet? Niet alleen het gebrek aan de zon, maar ook een droge huid kunnen ervoor zorgen dat je er dof en futloos uitziet. Word je moe van mensen die vragen of je slecht geslapen hebt of ziek bent?! Dan overweeg je misschien om tijdens de winter een spray tanning behandeling te ondergaan. Is spray tanning in de winter wel een goed idee? We vertellen je er hier graag meer over!

Waarom spray tanning in de winter een goed idee is!

Tot voor kort zagen we dat mensen in de winter veel onder de zonnebank gingen om bij te kleuren. Dat is dus geen goed idee! Zowel de straling van de zon als die van de zonnebank beschadigt je huid. Steeds als je onder de zonnebank gaat liggen, wordt je huid blootgesteld aan een flinke portie UV-stralen. Hoe meer blootstelling, hoe meer kans je hebt op het ontwikkelen van huidkanker. Spray tanning is daarom een goed en veilig alternatief voor het verkrijgen van een mooi bruin kleurtje. Een voordeel van spray tanning is bovendien dat het geschikt is voor elke huidtint. Er is voor iedereen wel een geschikt tintje spray te vinden, dat een perfect resultaat geeft in de winter.

Wil je een echte expert worden in het verzorgen en gezond houden van de huid? Volg dan ook onze volledige Opleiding Schoonheidsspecialiste

Spray tanning als wapen tegen de winter blues!

Wat we in de praktijk merken, is dat spray tanning zeker in de winter een positief effect heeft op het psychische welzijn van mensen. Ben jij iemand die snel last heeft van de winter blues? Dan kan een huid met een mooie glow ervoor zorgen dat je zowel letterlijk als figuurlijk beter in je vel zit. Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen die er goed uitzien, zich ook prettiger voelen! Dus kom maar op met die spray tan behandeling! Voor een optimaal resultaat is het wel belangrijk dat je je huid hierop goed voorbereidt. Je leest hieronder wat daarvoor nodig is!

Een goede voorbereiding van de huid is essentieel

Om van spray tanning in de winter een succes te maken, is een goede voorbereiding van de huid belangrijk. In de winter, wanneer iedereen zijn huid meer bedekt onder dikke kleding, wordt er vaak ook wat minder aandacht besteed aan exfoliatie en hydratatie. Daarom is het in de winter extra belangrijk om minstens 24 uur voor de spray tanning behandeling de huid goed te exfoliëren. Dit betekent dat de dode huidcellen verwijderd worden. Nieuwe, gezonde en gladde huid komt aan de oppervlakte, waardoor de spray tanning straks mooier en langer blijft zitten. Let op, gebruik voor de exfoliatie-behandeling producten op waterbasis. Vermijd producten op oliebasis, want die kunnen ervoor zorgen dat de spray tanning minder goed pakt.

Een goed gehydrateerde huid biedt mooiere resultaten

Wil je graag ook in de winter je huid een mooie gloed geven met spray tanning, dan raden we je aan om al enkele weken vooraf je huid hierop voor te bereiden. Door je huid steeds goed te hydrateren, verkrijg je mooiere resultaten. Je geeft hiermee droge en ruwe plekjes op de huid de kans om goed te herstellen. Hiermee voorkom je dat de spray tanning straks vlekkerig en ongelijkmatig uitvalt. De droge plekken zullen anders namelijk meer van de spray tanning absorberen en daardoor donkerder worden. Het is ook een aanrader om de huid enkele dagen vooraf te ontharen. Doe dit niet vlak voor de behandeling, vanwege de kans op huidirritaties. Je merkt het al; hoewel spray tanning een goed manier is om je huid wat meer glow te geven, is een gezonde en goed verzorgde huid een essentiële voorwaarden voor een mooi resultaat.

LET OP: op de dag van de spray tanning behandeling breng je geen crèmes, lotions of make-up aan op je huid. Ook parfum en deodorant moet je op deze dag vermijden.

Waarom heb je een bleke en doffe huid?

Een goede exfoliatie, een goede hydratie en een professionele spray tanning behandeling kan wonderen doen voor je uitstraling. Veel mensen zijn hiermee van hun ‘huidprobleem’ verlost. Er kan echter ook meer nodig zijn om je huid in optimale conditie te brengen. Wordt je huid in de winter wel goed gevoed van binnenuit? Is de doorbloeding van je huid misschien niet optimaal? In dat geval is het verstandig om je huid eens onder de loep te laten nemen door een skin expert. Deze kan je bijvoorbeeld helpen met tips en adviezen voor nutriceuticals, voedingssupplementen voor een gezondere huid. Een andere aanrader voor een futloze en slecht doorbloede huid is een bindweefselmassage. We leren je er graag alles over in onze Cursus Huidverbeterende Massage (bindweefselmassage voor het gelaat). Bekijk hier ook eens onze Cursus Skin Expert.

Een cursus spraytanning iets voor jou?

Het antwoord op deze vraag is: ‘Jazeker!’ Als je bovenstaande tips opvolgt, krijg je met spray tanning een prachtig kleurtje in de winter. Je schoonheidsspecialiste, gespecialiseerd in deze behandeling, zal je helpen met het kiezen van de beste tint voor een natuurlijk ogend resultaat. Wil je zelf leren om deze behandeling uit te voeren om anderen te laten stralen? Schrijf je dan hier in voor onze volgende Cursus Spraytanning!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Bindweefselmassage specialisatie (Niveau 4) - Gelaat
Bindweefselmassage specialisatie (Niveau 4) - Gelaat
 • 6 dagen
 • € 695
Meer informatie
Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie