• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Kapper, een onmisbaar beroep! Iets voor jou?

8 mei 2020 | Haarverzorging
Kapper, een onmisbaar beroep! Iets voor jou?

Als we ergens van overtuigd zijn, dan is het wel dat kapper een onmisbaar beroep is. Nog nooit eerder was iedereen zich daar zo van bewust. Met de noodgedwongen sluiting van de salons vanwege de coronacrisis, wisten veel mensen niet wat ze aan moesten met hun kapsel. Stijlvolle kapsels raakten uit model en haarkleuringen groeiden uit. Toen er eindelijk groen licht kwam voor het openen van de salons, zaten de agenda’s van de kappers direct overvol. Heb je een passie voor mooie kapsels en zoek je een beroep met goede perspectieven? Dan is een opleiding kapper vast iets voor jou!

Al eeuwenlang is kapper een onmisbaar beroep

Trends komen en gaan, maar sommige beroepen gaan al eeuwenlang mee, zoals het beroep van kapper. Zo was het beroep van kapper ten tijde van het oude Egypte heel belangrijk. Kappers hadden een behoorlijke taak aan het temmen en in model brengen van de uitbundige haardossen van de farao’s! In die tijd gebruikte men geen schaar, maar scherpe stenen en schelpen. Of wat dacht je van de barbiers in de middeleeuwen? Zij voerden dit beroep uit in combinatie met het vak van chirurg! In de 15de eeuw werden dit verschillende beroepen, omdat er speciale doktersopleidingen kwamen.

Heren- en dameskappers

Terwijl de kappers en barbieren zich voorheen voornamelijk op mannen richtten, werd door de tijd heen de haardracht van vrouwen steeds belangrijker. De eerste kapsalons, zoals we die nu kennen, ontstonden in de 17de eeuw in Frankrijk. In deze periode werd het maken van pruiken populair. In de 18de eeuw werden de eerste kappersscholen opgericht. In de 20ste eeuw werden de kappers steeds toegankelijker voor het grote publiek en ontstonden er kapperszaken waar vaak zowel mannen als vrouwen werden geknipt. Het vak van barbier raakte ondertussen in de vergetelheid, maar maakte de afgelopen jaren een opvallende comeback. Wil je op deze blijvende trend inspringen en je ook het vak van barbier eigen maken? Volg dan deze Opleiding Barbier!

Maak kennis met het kappersvak!

Ben je nieuwsgierig naar het vak van kapper? Dan biedt Wellness Academie je de mogelijkheid om kennis te maken met dit vak in de Basisopleiding Kapper. Dit is een no-nonsense opleiding, waarin je vliegensvlug de basisprincipes, -kennis en -technieken leert om als professionele kapper aan de slag te gaan. Na afloop van deze opleiding, die bestaat uit 10 lesdagen, ben je prima in staat om basis heren- en dameskapsels te vervaardigen. Het is een toegankelijke opleiding, waarmee je snel als professional aan de slag kunt en die je in staat stelt om te ontdekken of dit een vak naar jouw hart is!

Wil je een volleerde kapper worden?

Heb je de smaak te pakken en wil je een allround kapper worden, die alle fijne kneepjes van het kappersvak beheerst? Ook dan ben je bij Wellness Academie aan het juiste adres. In dit geval is de Allround Kappersopleiding de beste keus. Dit is een flexibele modulaire opleiding, die bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Basisopleiding Kapper
 • Cursus Hairstyling
 • Cursus Haarkleuren

Je kunt het volgen van deze afzonderlijke modules afstemmen op je eigen agenda. Wil je snel alles afronden, dan volg je ze snel na elkaar. Je mag ze echter ook over een langere tijd verspreiden. Na elke module kun je met dat onderdeel meteen in de praktijk aan de slag als professional. Na afloop van de opleiding ontvang je het diploma allround kapper. Hiermee kun je zowel in Nederland als in België aan de slag als kapper in dienstverband of als zelfstandige.

Kapper, een onmisbaar beroep! Iets voor jou?

Ben je ondertussen helemaal in de ban van het kappersvak? Dan zijn er altijd leuke bijscholingen om te volgen om je kennis en vaardigheden verder mee uit te breiden. Ook daarvoor is Wellness Academie de aangewezen plek! Regelmatig wordt het opleidingsaanbod uitgebreid. Wat dacht je van een Masterclass voor kappers? In deze opleiding voor ervaren kappers leer je gevorderde knip- en snijtechnieken en ga je in de weer met het vervaardigen van verfijnde kapsels.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie