• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Kapster helpt depressief meisje

22 augustus 2017 | Haarverzorging
Kapster helpt depressief meisje

Kapper kan een ontzettend dankbaar beroep zijn. Het gaat niet om zomaar iemands haar een paar centimeter korter knippen, een nieuw kleurtje aanbrengen of een mooie krul zetten. De effecten van het werk van een kapper gaan veel verder dan enkel de buitenkant. Dat blijkt wel uit een bericht uit de VS: Kapster helpt depressief meisje. Kapster Kayley Olsson uit de Amerikaanse staat Iowa wilde niet aan het verzoek voldoen van een 16-jarig depressief meisje om haar onhandelbare haar af te scheren. In plaats daarvan deed ze iets heel anders!

"Geen energie om mijn haar te borstelen"

Het depressieve meisje dat plaatsnam in de kappersstoel van Kayley Olssen vertelde dat ze geen energie had om haar haar te borstelen. Ze wilde daarom dat de kapster haar kaal zou scheren. Het haar van het meisje was sterk verwaarloosd en zat volledig in de knoop. Er was met geen kam of borstel doorheen te komen. Voor velen zal het op het eerste gezicht een verloren zaak lijken en afscheren leek dan ook helemaal niet zo'n vreemde optie. Maar daar wilde Kayley Olssen niets van weten!

Met dit kapsel kwam het meisje het salon binnen

Kaalscheren zou de situatie erger maken!

De kapster besefte dat als ze het meisje kaal zou scheren dit haar depressie alleen maar erger zou maken. Het zou de negatieve gedachten van het meisje, dat ze niets waard was, alleen maar versterken. Kayley wist dat het meisje binnenkort weer naar school zou gaan en dat er dan weer schoolfoto' s gemaakt zouden worden. Het idee dat het meisje met een kaalgeschoren hoofd op de foto zou komen te staan stond haar niet aan. Daarom besloot de kapster om koste wat kost het kapsel van het meisje te redden. De kapster vertelde later tegen de BBC: "Het brak mijn hart om te zien dat ze zichzelf waardeloos vond. Een kind zou zich niet zo moeten voelen."

"Je liet me weer als mezelf voelen."

Het was geen snelle of gemakkelijke klus. Kapster Kayley was maar liefst 2 dagen bezig om het kapsel van het meisje weer in orde te krijgen. Ze werkte de ene dag 8 uur aan het kapsel en de dag erna nog eens 5 uur. Uiteindelijk heeft het meisje weer een mooi verzorgd kapsel. De kapster slaagde er hierdoor in om het meisje weer te laten glimlachen. Voordat het meisje met haar nieuwe kapsel het salon verliet zei ze tegen de kapster: "Ik kan eindelijk lachen voor de schoolfoto's. Je liet me weer als mezelf voelen." Dat maakte de vele uren werk zeker de moeite waard! Hieronder zie je het eindresultaat.

[gallery size="medium" ids="10888,10889"]

Facebook hit

De kapster plaatste dit verhaal en de bijbehorende foto’s op Facebook. Haar bericht werd binnen korte tijd meer dan 77.000 keer gedeeld. Zo zie je maar weer hoe je als kapper het verschil kunt maken. Naar aanleiding van deze gebeurtenis geeft Kayley haar volgers op Facebook een belangrijke boodschap mee:

"GEESTELIJKE GEZONDHEID is een ding! Het beïnvloedt mensen van over de hele wereld en van alle leeftijden! OUDERS neem het serieus en wuif het niet weg als iets waar ze maar gewoon overheen moeten stappen. Een KIND zou zich NOOIT zo waardeloos mogen voelen dat het niet eens zijn haar wil borstelen."

Kortom, met een beroep als kapper kan je ontzettend veel voor mensen betekenen. Dit is een extreem geval, maar je zult heel veel mensen kunnen helpen om zich beter over zichzelf te voelen. Met een mooi kapsel kun je het zelfvertrouwen en de eigenwaarde van mensen vergroten. Een mooie missie. Jouw missie? Schrijf je hier in voor onze Kappersopleiding.

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie