* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

In de kijker: wimperextensions met naalden!

23 november 2017 | Visagie
In de kijker: wimperextensions met naalden!

Wimperextensions zijn er in alle soorten en maten. Na de ‘fake’ opplakwimpers zijn nu de wimperextensions die haartje voor haartje aan de bestaande wimpers worden bevestigd een grote hit. Het is hiervoor wel belangrijk dat je eerst een degelijke Cursus Wimperextensions volgt, zodat je het meteen goed aanleert. In dit artikel belichten we echter een hele andere soort wimperextensions die onlangs onze aandacht trokken, namelijk naaldwimpers. Ja, je leest het goed! Deze wimperextensions met naalden zijn een creatie van de Servische make-up artist Milan Bauranov.

Beauty looks die emoties oproepen

Wie voor het eerst de foto ziet van de naaldwimpers van Milan Bauranov blijft vast niet onberoerd. Je krijgt er misschien wel een akelig gevoel van of je wordt er bang van! De make-up artist zelf zegt hierover dat het ook zijn bedoeling is om looks te creëren die een emotie bij de toeschouwer opwekken. In een interview met Allure legt hij uit: “Soms kunnen complexe emoties alleen uitgedrukt worden via onconventionele methoden. Mijn bijschrift is ‘Looking for trouble', en dat was precies de reactie die mensen hadden toen ze het voor het eerst zagen. Ze waren zich niet bewust van het bijschrift, maar ze begrepen het concept perfect. Ik ben van mening dat kunst in de reactie zit, niet in de intentie, maar het is altijd leuk als de twee op één lijn liggen.”

Waartoe dient make-up?

De echte make-up fans weten allang dat make-up veel meer is dan zomaar een manier om iemand mooi te maken of om imperfecties te camoufleren. De betekenis achter make-up ligt veel dieper. In onze Opleiding Visagiste benadrukken we onder meer hoe make-up een belangrijk instrument is om mensen meer zelfvertrouwen en eigenwaarde te geven. Het kan mensen net dat extra steuntje in de rug geven om te stralen en hun dromen waar te maken. Maar ook binnen veel van onze opleidingen zien we make-up als een ware kunst waarmee je, zoals Milan Bauranov ook benadrukt, emoties kunt uitdrukken of waarmee je een statement kunt maken. Dit vind je onder meer terug in de Opleiding Make-up Artist en de Opleiding Make-up Expert.

Don’t try this at home!

De naaldwimpers look ziet er erg gevaarlijk uit. Naalden en ogen dat is geen prettige combinatie! Bauranov benadrukt dat hij veel ervaring heeft met dergelijke gevaarlijke make-up looks, zo maakte hij al eerder liplooks met pinnen, haken en messen. Voor het creëren van deze naaldwimpers was hij ongeveer 30 minuten bezig. Hij plaatste de naalden langs zijn wimperlijn met behulp van een pincet en wimperlijm. Hij wilde de naalden zo delicaat mogelijk eruit laten zien en ze in een zo veilig mogelijke positie plaatsen. Probeer deze look toch maar liever niet zelf thuis na te maken! Bekijk hier het Instagram account van make-up artist Milan Bauranov voor meer van zijn opvallende creaties!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie