* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Klassieke massage en bindweefselmassage: de verschillen!

1 augustus 2022 | Massage & Therapieën
Klassieke massage en bindweefselmassage: de verschillen!

Iedereen kan op zijn tijd wel een massage gebruiken! Maar welke massage kun je dan het beste boeken? Of misschien wil je zelf massages leren geven; welke massages wil je dan gaan aanbieden? Er bestaan namelijk verschillende type massages. Bij Wellness Academie krijgen we vaak vragen over klassieke massage en bindweefselmassage. Wat zijn nu precies de verschillen? Daar geven we je hier antwoord op! Zo kun je straks je klanten precies datgene bieden wat ze nodig hebben. Lees hier gauw meer!

Iedereen heeft met regelmaat een massage nodig!

Wie kent niet dat gevoel, dat je schouders en nek wat stijfjes aanvoelen? Of dat gevoel dat je hoofd ‘vol’ zit en je nergens energie voor hebt? Misschien heb je je lichaam meer belast dan anders en voelen je spieren pijnlijk aan? Dan weet je dat het tijd is voor een massage. Met een ontspannende massage verdwijnen deze klachten meestal snel. Wil je leren om massages te geven? Dan raden we je bij Wellness Academie aan om te starten met de korte Cursus Ontspanningsmassage. In deze populaire cursus leer je de klassieke massage geven; van top tot teen!

Wat houdt de klassieke massage in?

Dit is een ontspannende massage, die we ook wel de ‘Zweedse massage’ noemen. Het is een van de meest populaire massages. Bovendien is het een echte no-nonsense massage, waarin eenvoudige basistechnieken worden ingezet. Hiermee worden de spieren losser gemaakt en de bloedcirculatie wordt mild gestimuleerd. Het is dus een zachte massage, die op eigenlijk elk moment een ware verwennerij is. Alles is volledig gericht op ontspanning. Na afloop voel je je weer als herboren. Het werkt bijna als een ‘reset’, waardoor je de uitdagingen van alledag weer aan kunt!

Massagetechnieken van de klassieke massage

We vertellen je kort meer over de technieken die toegepast worden tijdens een klassieke massage. Daardoor is het gemakkelijker om de verschillen tussen klassieke massage en bindweefselmassage te begrijpen. De klassieke massage bestaat voor een groot deel uit zachte strijkingen, die we effleurages noemen. Dit betekent dat je met vlakke handen (en soms ook met de onderarmen en ellebogen) over de spieren strijkt om ze zo oppervlakkig te masseren. Je gebruikt hierbij een massageolie of  -lotion. Deze techniek leer je afwisselen met iets stevigere kneedtechnieken met circulaire bewegingen, die petrissages heten. Daarnaast kun je ook nog tapotages uitvoeren. Dit zijn milde ritmische slagen met de zijkant van de handen of de vingertoppen.

Klassieke massage en bindweefselmassage: wat is het verschil?

Is een klassieke massage niet voldoende, omdat de klachten toch wat hardnekkiger zijn? Dan kan een bindweefselmassage uitkomst bieden. Een belangrijk verschil tussen klassieke massage en bindweefselmassage is dat er bij de bindweefselmassage meer druk wordt uitgeoefend. Hierdoor kunnen diepere spierknopjes en verklevingen effectiever opgelost worden. Zoals de naam al zegt, wordt er niet alleen op de spieren ingewerkt, maar vooral ook op het bindweefsel. Deze massage voelt daarom niet altijd ontspannend aan, maar kan best pittig zijn. Echter, zal het daardoor wel het gewenste effect hebben, waardoor je er op de lange termijn veel baat bij hebt. De huid, spieren en organen zullen beter gaan functioneren, waardoor je specifiekere klachten aan kunt pakken. Technieken die worden toegepast zijn o.a.: diepe druk, de huidplooi methode en stretching technieken. We leren je er graag meer over in onze Cursus Bindweefselmassage.

Altijd een massage op maat!

Door je te scholen in diverse massages heb je voor je klanten altijd een massage op maat. Hoe meer technieken je meester bent, hoe gemakkelijker het is om de massage steeds af stemmen op elke klant. Bij Wellness Academie ben je aan het juiste adres om je stap voor stap te scholen tot een professionele massagetherapeut. Neem hier een kijkje in ons complete aanbod aan Massage Cursussen en Opleidingen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie