Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Koreaanse beauty trend: glass skin

15 oktober 2017 | Schoonheidszorg
Koreaanse beauty trend: glass skin

Als er in één land hard aan de weg getimmerd wordt als het gaat om beauty, dan is het wel Korea. Steeds vaker is dit de plek waar nieuwe beauty producten en looks ontstaan. Het laatste beauty nieuws uit Korea vertelt ons dat de ‘glass skin’ de nieuwe beauty hype is. Een glass skin behandeling heeft tot doel om een natuurlijke, gehydrateerde en egale huid te krijgen met een all-over glans waardoor je huid wel van glas lijkt!

Een gezonde huid als basis

Voor welke beauty look of voor welke make-up look je ook gaat, een gezonde en goed verzorgde huid is altijd de basis. We kunnen het niet genoeg benadrukken. Daarom besteden we in al onze visagie cursussen veel aandacht aan een goede huidverzorging. In Korea is dit uitgangspunt niet anders. Daar wordt er misschien nog wel extra veel aandacht besteed aan huidverzorging. Het wegstoppen van de huid achter dikke lagen make-up? Dat is iets wat vandaag de dag ‘not done’ is. De glass skin trend sluit perfect aan op deze tendens van veel aandacht voor huidverzorging. Bekijk hier ook eens onze cursus gelaatsverzorging en de cursus visagie.

Gezond glanzend vs. een te vette huid

Deze Koreaanse beauty behandeling heeft tot doel om je huid een perfecte diep gehydrateerde uitstraling te geven, zoals een perfect babyhuidje, maar dan wel volledig glanzend waardoor het licht gereflecteerd wordt. Het zorgt voor een extra jeugdige uitstraling. In Korea is de matte look dan ook aan de kant geschoven en iedereen streeft een glanzende huid na. Het is nog niet zo gemakkelijk om dit te bewerkstelligen, want voor je het weet ziet je huid er vet uit alsof je een serieus huidprobleem hebt!

Hoe krijg je een glass skin?

Een glass skin krijg je niet zomaar door wat huidverzorgingsproducten en make-up op je gezicht te smeren. Het vergt een uitgebreide en langdurige huidverzorgingsroutine, zodat je een heldere, schone, bijna transparante en glanzende huid krijgt. Op de eerste plaats zul je hiervoor je huid regelmatig moeten exfoliëren om vuil en dode huidcellen te verwijderen. Dan pas kun je beginnen met het uitgebreide Koreaans huidverzorgingsritueel om een ‘glazige’ huid te krijgen.

Een van bekendste Koreaanse beauty specialisten is Charlotte Cho en zij vertelt dat de Koreanen hun huid eerst dubbel reinigen met een cleanser op oliebasis en vervolgens met een schuimgel. Daarna wordt er een toner aangebracht, vervolgens wordt de huid behandeld met een sheet mask en hydraterende huidolie en serums en vervolgens wordt alles nog eens verzegeld met een hydraterende crème!

Glass skin

Tips en inspiratie

Het zal even zoeken zijn naar wat voor jou de beste reinigings- en verzorgingsrituelen zijn en wat de beste producten zijn om een mooie ‘glass skin’ te krijgen, die niet vet oogt. Je hoeft met dit huidverzorgingsritueel in ieder geval niet bang te zijn voor een droge huid. Zeker in het najaar en de winter wanneer guur weer, kou en de verwarming de huid kunnen uitdrogen, kan dit een ideale look zijn. Hoe ziet jouw glass skin eruit? Of heb je nog meer inspiratie of tips nodig? Kijk dan eens op Instragram met #glasskin.

Meer weten over huidverzorging?

Heb je een voorliefde voor beauty, huidverzorging en make-up looks? Dan kunnen we je ook onze opleiding schoonheidsspecialiste of onze opleiding make-up artist aanraden!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie