• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Korte nagels vs. lange nagels: the battle!

16 mei 2016
Korte nagels vs. lange nagels: the battle!

Lange nagels zijn mooi, lange nagels zijn hip, met lange nagels heb je pas stijl! Dat roepen de voorstanders van lange nagels. Maar korte nagels kunnen ook mooi, hip en stijlvol zijn, vinden dames die liever korte nagels hebben. Lees hier met welke argumenten vrouwen met korte nagels toch kunnen overleven in een wereld waarin lange nagels vaak de trend zetten!

1. Je dagelijkse leven is een stuk gemakkelijker

Een sms’je sturen, typen, groenten snijden, toiletpapier gebruiken, make-up aanbrengen; lange nagels maken eigenlijk alle handelingen die je op een dag uitvoert een lastige uitdaging. Bij alles wat je doet, moet je oppassen dat je die mooie lange nagels niet beschadigt! Met korte nagels hoef je daar fijn niet bij stil te staan. Je moet er wat voor over hebben om mooi te zijn!

Typen met lange nagels? No problem! Typen met lange nagels? No problem!

2. Je hoeft niet in angst te leven voor gebroken nagels

Je hebt een belangrijke afspraak; een sollicitatiegesprek, een business meeting of een date. Dat betekent meestal al dat je wat nerveus bent. Je wilt tiptop voor de dag komen; je haar zit mooi, je hebt je mooiste kleding uit de kast gehaald, je hebt veel aandacht aan je make-up besteed en dan… dan breekt een van die mooie lange nagels. Dat is natuurlijk geen gezicht, maar er is geen tijd meer om naar de nagelsalon te gaan. Met korte nagels hoef je niet steeds in angst te leven dat op het minst gelegen moment je nagels breken!

Bang? Nerveus? Ik? Bang? Nerveus? Ik?

3. Je houdt meer tijd en geld over

Wil je lange nagels? Dan zal je heel wat uurtjes in de nagelsalon moeten vertoeven. Eenmaal lange gelnagels laten zetten, dan is het belangrijk om ze mooi te houden. Je zult ze regelmatig bij moeten laten werken, ze breken gemakkelijker dan korte nagels, de nagels beginnen te chippen of je bent weer eens ergens met je nagels achter blijven haken. Kortom, dat kost allemaal veel tijd en geld. Met korte nagels heb je die zorgen niet!

Shut up, I am rich! Shut up, I am rich!

4. Je valt juist op met je korte nagels

Dacht je dat je opviel met die lange nagels? Niet als iedereen lange nagels heeft. Met korte nagels ben je vaak meer een trendsetter, dan met uitbundig gestijlde lange nagels! Korte nagels zijn in het modebeeld vandaag vaak heerlijk verfrissend en ‘nieuw’. Wie is er hier hip?!

Short nails rule! Short nails rule!

5. Met korte nagels verander je gemakkelijk van beauty look!

Wanneer je veel tijd en geld besteedt aan het laten zetten van lange gelnagels met nail art, dan ga je die natuurlijk niet meteen verwijderen. Dat zou zonde zijn van alle inspanningen van je nagelstyliste en van jouw tijd en geld. Met korte nagels heb je dat probleem niet; je verandert zonder veel moeite, tijd en geld van beauty look. Zo loop je qua trends gemakkelijk een stapje voor op iedereen met lange nagels en geef je ze het nakijken!

Altijd bij de tijd! Altijd bij de tijd!

6. Je hoeft echt niet alle ‘fun’ te missen met korte nagels!

De lengte van je nagels hoeft helemaal niet bepalend te zijn voor de mate waarin je je creativiteit kunt loslaten op je nagels. Je kunt ook met korte nagels volop experimenteren met nagellakkleuren, gelnagels, nagelstijlen en nail art. Ook op korte nagels kun je de mooiste nail art details aanbrengen! In onze Opleiding Nagelstyliste zul je ontdekken dat er geen grenzen zijn, voor zowel korte als lange nagels!

Who is having fun now? Who is having fun now?

Conclusie: Meteen die lange nagels maar afknippen en voor kort gaan? Dat hoeft natuurlijk niet! Nagelstyling is iets heel persoonlijks. Het is een manier om je te uiten en om een bepaalde stijl uit te dragen. Je moet dus vooral doen wat bij jou past!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie