Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Lang leven je zomerse tint? Dat doe je zo!

24 september 2016 | Schoonheidszorg
Lang leven je zomerse tint? Dat doe je zo!

Helaas, de dagen worden korter en de zomervakantie lijkt alweer een eeuwigheid geleden. Zelfs onze zorgvuldig opgebouwde zomerse tint staat op het punt om plaats te maken voor de wat blekere herfstvariant… Of toch niet? Hierbij 4 tips voor het zo lang mogelijk vasthouden van je zomerse tint!

1. Hydrateer je huid

Bij het hydrateren van de huid denk je waarschijnlijk gelijk aan een goede moisturizer. En dat is ook zeker belangrijk. Sommige beauty experts zweren bovendien bij het nemen van koele douches. We geven het toe: het is wellicht even afzien op een koude herfstachtige ochtend, maar de combinatie van verkoelend water en een moisturizing shower olie, geeft je huid een echte boost. Is een koude douche iets te heftig voor je? Zet je douche dan in ieder geval een paar graadjes lager: van een te hete douche droogt de huid sneller uit. Daarnaast is het belangrijk dat de vochtbalans van binnenuit ondersteund wordt. Door voldoende water te drinken, bijvoorbeeld.

2. Eet je bruin?!

Nee, je wordt niet dieper bruin van wortels eten. En een kleurtje blijft ook niet langer zitten door je vol te stoppen met abrikozen. Toch zijn er verschillende voedingsstoffen die je huid helpen hydrateren en verstevigen en daarmee je tint een langere houdbaarheidsdatum geven. Denk daarbij aan producten met een hoge concentratie vocht (zoals meloen en komkommer) of aan producten die bètacaroteen bevatten.

Bètacaroteen is een carotenoïde en komt voor in groenten en fruit. Behalve dat het een belangrijke antioxidant is, beschermt het de huid tegen ‘vrije radicalen’. Dit zijn invloeden van buitenaf, zoals UV-stralen, die de huidcellen kunnen aantasten. Bètacaroteen dient niet als vervanging van zonnebrand, maar als ondersteuning bij het aanmaken van melanine, oftewel pigment. Vooral bladgroenten als spinazie en kool en zoete aardappel, abrikozen, wortels en mango staan erom bekend dat ze veel bètacaroteen bevatten en daardoor je huid een gezonde gloed geven. Gelukkig is het bepaald geen straf om na je vakantie nog even vast te houden aan wat exotische mango smoothies!

3. Bouw je tint zorgvuldig op

Deze tip is wellicht wat laat nu die zonvakantie er alweer op zit, maar wel belangrijke informatie om alvast voor komend jaar op te slaan. Het is een feit dat de houdbaarheid van je tint voor een groot deel bepaald wordt door de wijze waarop je de kleur hebt opgebouwd. Gezond en geleidelijk zonnen met een regelmatige scrubbehandeling om dode huidcellen te verwijderen zorgt voor een langdurige tint. Pak dus altijd een goede scrub in wanneer je op vakantie gaat. Net zoals een goede zonnebrand, is dit cruciaal voor een gezonde, langdurige tint. De zonnebrand mag overigens zeker een hoge SPF bevatten. Het idee dat je met een hoge zonnebrandfactor geen kleurtje creëert, is onzin. Het duurt alleen wat langer voordat je een gezondere, diepere kleur krijgt. Ook wanneer je kleurtje er eenmaal is, blijft exfoliëren belangrijk. Het helpt de huid egaal te houden en het bereidt de huid bovendien goed voor op de wintermaanden. We leren je graag alles over een goede en gezonde huidverzorging in onze Opleiding Schoonheidsspecialiste!

4. Fake it!

Mocht er na al dat hydrateren, exfoliëren en mango’s schillen geen weg meer terug zijn, dan is er altijd nog de zelfbruinende lotion. Een lotion met het bestanddeel dihydroxyaceton (DHA) is geen bruin-laagje-uit-een-potje, maar een kunstmatige suiker die, wanneer het in aanraking komt met de eiwitten in de bovenste huidlaag, een natuurlijke verkleuring van de huid opwekt. De bruine tint ontstaat geleidelijk (binnen enkele uren is het effect maximaal) en creëert een natuurlijk effect (mits dun en egaal aangebracht) die behouden blijft totdat dode huidcellen weer plaatsmaken voor nieuwe. Blijf je liever weg van de zelfbruinende lotion, leer dan in onze Cursus Visagie hoe je ervoor kunt zorgen dat je huid een mooie stralende tint krijgt met make-up!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie