* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Leer praktische braids & dreadlocks kapsels creëren!

11 mei 2021 | Haarverzorging
Leer praktische braids & dreadlocks kapsels creëren!

‘Ik wil eens iets heel anders met mijn haar!’ Hoe vaak hoor je mensen dat niet zeggen. Zeker als je werkzaam bent als kapper of hairstyliste, dan zul je dit vaak horen van klanten. Daarnaast willen ze wel tegelijkertijd een gemakkelijk te onderhouden kapsel. Leer daarom praktische braids & dreadlocks kapsels creëren bij Wellness Academie. Deze kapsels zorgen niet alleen voor een prachtige look, maar het worden ook protective hairstyles genoemd, omdat ze het haar rust geven. Het is bovendien praktisch als je niet elke dag veel tijd kwijt wilt zijn met het stylen van je haar!

Het gemak van braids & dreadlocks kapsels

Om deze kapsels te maken, is het belangrijk dat je de technieken goed aanleert. Daarvoor ben je bij onze praktische cursus braids & dreadlocks aan het juiste adres. Heb je de vaardigheden eenmaal in de vingers, dan kun je met deze kapsels je klanten veel voordelen bieden. Allereerst kun je ze prachtige en originele kapsels geven; dit is echt een keer wat anders. Daarnaast bied je hiermee mensen het gemak dat ze vrijwel geen tijd meer kwijt zijn met het stylen van hun haar; het zit altijd goed! Verder bieden deze kapsels het haar de gelegenheid om tot ongeveer drie weken in alle rust te groeien. Het beschermt het eigen haar, omdat het door de vlechten of dreadlocks minder kwetsbaar is en omdat het niet gekamd en geborsteld hoeft te worden. Ook de stijltang kan in de kast blijven.

Tip: Neem hier ook eens een kijkje bij onze Opleiding Hairstyliste!

Geef het haar rust met praktische braids of dreadlocks

Vooral kapsels met fijne braids of locks zijn zeer geschikt om het haar rust te geven. Let op, want te dikke of te strakke braids en dreadlocks kunnen juist een averechts effect hebben. Dit kan gebeuren wanneer je veel kunsthaar in de vlechten en dreadlocks verwerkt. Ze zorgen ervoor dat het haar te zwaar wordt, waardoor het natuurlijke haar kan afbreken. Dat geldt ook als je de vlechten of dreadlocks te strak zet. Hoewel de kapsels die je leert maken in onze cursus braids & dreadlocks ervoor zorgen dat je klant ’s ochtends opstaat met een perfect kapsel, blijft het wel belangrijk om de juiste verzorgingsproducten te gebruiken. In deze cursus leren we je daar alles over, zodat je alleen maar de beste resultaten behaalt en je klanten tevreden stelt.

De veelzijdigheid van vlechten en dreadlocks

Niet alle braids & dreadlocks kapsels zijn hetzelfde. Er bestaat hierin juist een grote variëteit. Binnen deze cursus leer je de volgende kapsels creëren:

 • Vlechten
 • Box braids
 • Box braids voor kort haar
 • Faux locks/ dreadlocks
 • Corn rows

Waarop letten bij braids & locks?

Houd er rekening mee dat chemisch behandeld haar kwetsbaarder is. De braids of dreads kunnen dan al snel te zwaar worden. Analyseer van tevoren goed het haar en werk alleen met fijne vlechten en locks. Laat de vlechten of dreads niet langer dan drie weken zitten, om het breken van het haar te voorkomen. Hoewel men met vlecht- of dreadlocks kapsels vrijwel geen tijd kwijt is met styling, is het verzorgen ervan met een geschikte shampoo wel heel belangrijk. Het reinigen is vooral gericht op de hoofdhuid. Verder kan er een verzorgende haarolie worden gebruikt. Het natuurlijk haar blijft in topconditie, waardoor deze kapsels de haargoei stimuleren en het afbreken van het haar wordt voorkomen. Direct na het zetten van de vlechten of dreadlocks, kan het kapsel wat zwaarder voelen, maar dit went meestal snel. Men kan nu volop genieten van deze praktische nieuwe look!

Meer weten?

Schrijf je dan hier snel in voor onze volgende Cursus Braids & Dreadlocks in Rotterdam! Ben er snel bij, want voor de eerst volgende startdatum zijn nog maar enkele plaatsen vrij. Wil je meteen beginnen met het aanleren van deze hairstyling technieken? Dan kun je ook direct onze Online Training Braids & Dreadlocks volgen met de begeleiding van een topdocente en handige instructievideo’s.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie