Opleiding Schoonheidsspecialiste aan -15%! (meer info)
Opleiding Schoonheidsspecialiste aan -15%! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Lekker ruikende nagellak is dat mogelijk?

15 januari 2014
Lekker ruikende nagellak is dat mogelijk?

De lente is de tijd dat buiten de mooiste kleuren en lekkerste geuren onze zintuigen prikkelen. Dit is ook de tijd om inspirerende nagellakconcepten uit te proberen. Veel nagelstylisten gaan in de lente op zoek naar concepten met vrolijke en frisse kleuren. Maar zou het ook niet mooi zijn als je deze kleuren zou kunnen combineren met lekkere geuren. Lekker ruikende nagellak is dat mogelijk?

Lekker ruikende nagellak

Meestal wanneer je een flesje nagellak opendoet, komt er je een sterke indringende geur tegemoet. Als de nagels eenmaal gelakt zijn en de lak is opgedroogd, dan wordt de geur minder indringend en heb je er niet meer zo’n last van. Maar zou het niet veel prettiger zijn als nagellak naast een mooie kleur ook een lekkere geur zou hebben? Het bekende cosmeticamerk Revlon heeft hier een tijdje terug een goede oplossing voor gevonden. Revlon ontwikkelde namelijk een complete nagellaklijn met 24 nagellakjes met een aangename geur. Daarover zo meteen meer. Nu eerst aandacht voor een belangrijke waarschuwing.

Pas op voor het giftige en geurende trio

Hoewel veel nagellakjes nog steeds een sterke en onaangename geur hebben, kreeg je voorheen bij het openen van een flesje nagellak vaak een hele sterke en prikkelende chemische geur in je neus. Een sterke chemische geur duidt vaak op een drietal ingrediënten die bekend staan als het ‘giftige trio’. Het gaat hier om de stoffen dibutylftalaat (DBP), tolueen en formaldehyde. Van DBP is bekend dat het een schadelijke invloed heeft op de ontwikkeling van het lichaam en het mannelijke voortplantingssysteem en het is net als formaldehyde kankerverwekkend. Tolueen kan tot duizeligheid en misselijkheid leiden. Tijdens onze Opleiding Nagelstyliste is er veel aandacht voor veiligheid en gezondheid.

Veilige nagellak is topprioriteit

Het is erg belangrijk voor je eigen gezondheid en de gezondheid van je klanten dat je als nagelstyliste met veilige nagellak werkt, die vrij is van de bovengenoemde stoffen. De kwaliteit van nagellak is de laatste jaren over het algemeen zeer sterk verbeterd, zeker wanneer je kiest voor kwaliteitsmerken. Gelukkig hebben veel bekende nagellakmerken de formules voor hun nagellak ondertussen zodanig aangepast dat ze geen DBP, tolueen en formaldehyde meer bevatten. Kijk toch altijd wanneer je nieuwe nagellak gaat kopen na wat de ingrediënten zijn. Ook wanneer je een flesje opent waar een hele sterke chemische geur vanaf komt, is het beter om eerst even de ingrediënten te checken. Eén van de merken die sinds 1992 geen DBP, tolueen en formaldehyde in zijn nagellakjes verwerkt is Revlon.

Scented Nail Enamel van Revlon

De Scented Nail Enamel nagellaklijn van Revlon, oftewel hun lekker ruikende nagellak, bestaat niet alleen uit mooie kleuren nagellak, maar tegelijkertijd ook uit lekkere geuren. Deze nagellaklijn kan onderverdeeld worden in drie geurcategorieën:

Fruits & Florals
Deze categorie bestaat voornamelijk uit heldere en vrolijke kleuren die goed dekken. Voorbeelden zijn o.a.: China Flower, Orange Blossom en Pink Pineapple.

Sweets & Spices
Hier gaat het om de wat rijkere tinten die vaak ook een glinsterend effect hebben. Voorbeelden zijn o.a.: Espresso, Autumn Spice en Italian Leather.

Soft Freshness
Hieronder vallen onder meer diverse zachte pasteltinten. Voorbeelden zijn o.a.: Fresh Linnen, Lavender Soap en Wintermint.

Ontdek hier ons volledige aanbod aan Nagelstyling Cursussen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie