Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Wat zegt je lipvorm over je persoonlijkheid?

2 oktober 2015
Wat zegt je lipvorm over je persoonlijkheid?

In de Opleiding Schoonheidsspecialiste en de Opleiding Visagiste is er veel aandacht voor de gelaatstrekken van mensen en hoe je deze het beste tot hun recht kunt laten komen met make-up. Er zijn ook mensen die niet naar de esthetische kant van gelaatstrekken kijken, maar die gezichten lezen om meer te leren over de persoonlijkheid. Deze week vertelde Jean Haner in de Cosmopolitan wat de lipvorm over iemands persoonlijkheid zegt.

Chinese gezichtsanalyse en lipvorm

Jean Haner (auteur van The Wisdom of Your Face) heeft zich verdiept in het Chinese gezicht lezen, gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde. Volgens deze eeuwenoude leer is elk gezichtskenmerk gekoppeld aan een deel van je persoonlijkheid. Al deze kenmerken samen representeren wie jij bent. In het artikel in de Cosmopolitan wordt specifiek ingegaan op wat de vorm van de lippen volgens de onderzoeken van Jean Haner over iemands persoonlijkheid zegt. Wil je meer weten over de Traditionele Chinese Geneeskunst? Bekijk dan eens onze Cursus Face Mapping.

‘Goldilocks’ lippen (goudlokje-principe)

Hiermee worden middelgrote lippen bedoeld met een weinig geaccentueerde cupidoboog. Op deze personen is het goudlokje-principe van toepassing. Oftewel ze zijn zeer evenwichtig in relaties, winden zich niet snel op en geven ook niet te veel van zichzelf. Ze stellen zich niet afhankelijk op en zoeken vooral geborgenheid.

Vollere bovenlip of onderlip

Deze mensen zijn vrijgevig en zijn net zo begaan met de behoeften van de ander binnen hun relatie dan met die van henzelf. Is een volle bovenlip het gevolg van een kunstmatige ingreep, dan verander je hiermee ook de weg die voor jou bedoeld is. Het maakt mensen afhankelijker, egoïstischer en brengt ze emotioneel uit evenwicht. Laat je je onderlip voller spuiten, dan wil je graag verwend worden en van het leven genieten.

Van nature volle lippen

Deze lipvorm hangt samen het verlangen om moeder te zijn en de behoefte om voor anderen te zorgen. Deze mensen stellen de belangen van anderen voorop en halen hier voldoening uit. Ze hebben een grote vriendenkring en hechten veel waarde aan relaties.

Van nature dunne lippen

Mensen met deze lippen zijn vaak eenlingen en vinden dat prima. Ze hebben weinig andere mensen nodig. Ze hebben geen grote vriendenkring, maar dit wil niet zeggen dat ze geen goede relaties kunnen hebben.

Puntige cupidoboog

Dit zijn mensen die goed kunnen communiceren, snel reageren en creatief zijn. Ze flappen er vaak zonder na te denken iets uit, ongeacht of datgene wat ze zeggen aardig of gemeen is.

Ronde cupidoboog

Mensen met een ronde cupidoboog zijn heel aardig. Ze kunnen zich goed inleven in anderen, nemen graag de tijd voor mensen en houden meer rekening met andere mensen.

Weinig geaccentueerde cupidoboog

Deze mensen kennen geen emotionele grenzen en geven te veel van zichzelf. Ze willen te veel voor anderen zorgen en vergeten daardoor om goed voor zichzelf te zorgen. Het zijn meestal zeer verantwoordelijke mensen, maar ze zouden in moeten zien dat het niet altijd hun functie is om een probleem te verhelpen.

Midden van de lippen is voller

Deze lippen horen bij geboren artiesten die graag in de schijnwerpers staan. Ze houden van aandacht, zijn niet graag alleen en kunnen soms dramatisch gedrag vertonen in relaties. Het kan soms ook wijzen op mensen die genotzuchtig zijn. De dunne lippen in de hoeken horen bij mensen die het plezier opzoeken en emotioneel prikkelbaar zijn.

Smalle mond met volle lippen

Deze mensen stellen zichzelf voorop in een relatie. Wanneer ze het gevoel hebben dat hun partner voldoende aandacht heeft voor hun wensen, hebben ze ook meer aandacht voor hun partner. Mensen met een smalle mond en dunne lippen hebben vaak moeite met relaties, omdat ze weinig behoefte hebben om zich aan anderen te binden.

Geen bovenlip en normale onderlip

Dit bekent dat mensen hun werk en carrière belangrijker vinden dan hun relaties. Er wordt ook wel gesproken over een A-persoonlijkheid. Ze hebben moeite met relaties en nemen niet de tijd om te ontspannen, omdat ze de sterke behoefte hebben om iets te bereiken in hun leven.

Grote mond met normale tot volle lippen

Dit zijn genereuze mensen die altijd bezig zijn met hoe ze anderen kunnen helpen. Mensen met een grote mond en dunne lippen vertonen juist de tegenovergestelde kenmerken; weinig genereus en denken niet snel aan hoe ze anderen van dienst kunnen zijn.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie