Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Doe je al aan lokale marketing voor je salon? 5 tips!

4 september 2023 | Schoonheidszorg
Doe je al aan lokale marketing voor je salon? 5 tips!

Een eigen salon is voor veel beauty professionals een droom die uitkomt. Het brengt tegelijkertijd wel veel verantwoordelijkheden met zich mee, evenals onzekerheden. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat er voldoende klanten binnenstappen? Doe je al aan lokale marketing voor je salon? Dat is namelijk een zeer efficiënte manier om je zichtbaarheid te vergroten, potentiële klanten aan te trekken en je zaak te laten groeien. Wellness Academie geeft tips en strategieën om aan de slag te gaan met lokale marketing voor je salon!

Wat is lokale marketing?

Lokale marketing richt zich specifiek op de directe omgeving en gemeenschap. Hierdoor creëer je een sterke band met potentiële klanten in de buurt en vergroot je je zichtbaarheid binnen je lokale markt. Mensen zijn vaak op zoek naar gemak en nabijheid bij het kiezen van diensten, zoals die van een schoonheidssalon. Door je te focussen op lokale marketing, vergroot je de kans dat mensen voor jouw salon kiezen in plaats van die van een concurrent. Wist je bijvoorbeeld dat lokale consumenten de voorkeur geven aan winkelen in hun directe omgeving? Het merendeel van de consumenten doet de dagelijkse aankopen binnen een straal van 20 minuten van hun woonadres. Als je geen aandacht besteedt aan lokale marketing, dan loop je dus veel klanten mis.

Ben je nog geen gecertificeerde beauty professional? Volg dan onze opleiding schoonheidsspecialiste of onze kappersopleiding

Tip 1: gratis Google bedrijfsprofiel aanmaken

Misschien wel de eerste en belangrijkste stap voor het opzetten van lokale marketing voor je salon is een gratis Google bedrijfsprofiel. Veel ondernemers associëren marketingplannen met hoge extra kosten, maar dat is zeker niet altijd het geval. Een Google bedrijfsprofiel is een kosteloze tool. Hiermee kun je zelf aangeven hoe je salon op Google Zoeken en in Google Maps wordt gepresenteerd. Daarbij stelt dit profiel je in staat om gemakkelijk contact te maken met je klanten. Zet bijvoorbeeld je diensten en producten in de kijker of deel updates over je salon. Je kunt aan dit profiel informatie toevoegen, zoals: je adres, openingstijden, foto’s en klantenrecensies. Dit is een cruciale stap om ervoor te zorgen dat potentiële klanten in je directe omgeving je gemakkelijk vinden.

Tip 2: stimuleer klantenbeoordelingen

Heb je eenmaal een gratis Google bedrijfsprofiel, dan is het een slimme zet om je klanten te vragen of ze hier een beoordeling achter willen laten. Deze reviews spelen namelijk een grote rol binnen de lokale marketing voor je salon. Je kunt het eigenlijk zien als de moderne versie van mond-tot-mondreclame, wat nog steeds de beste vorm van reclame is. Wist je bijvoorbeeld dat het grootse deel van de consumenten vertrouwen heeft in een bedrijf dat hen wordt aangeraden, zelfs als die aanbeveling komt van iemand die ze niet kennen? Naast beoordelingen op Google kun je ook positieve aanbevelingen stimuleren op Facebook of Yelp. Deze beoordelingen kunnen potentiële klanten overtuigen om voor jouw salon te kiezen.

Extra tip: reageer ook actief op zowel positieve als negatieve beoordelingen, om te laten zien dat je klantenservice serieus neemt!

Tip 3: online aanwezigheid voor meer lokale zichtbaarheid

Een krachtige strategie om je lokale zichtbaarheid te vergroten, omvat het benutten van sociale mediaplatforms, zoals Facebook en Instagram. Deze platforms bieden de mogelijkheid om een persoonlijke connectie met je lokale doelgroep op te bouwen en betrokkenheid te stimuleren. Schrijf blogposts, maak video's of deel foto's die relevant zijn voor lokale gebeurtenissen, trends en interesses. Dit helpt niet alleen om je expertise te tonen, maar ook om een connectie te maken met je lokale doelgroep. Bijvoorbeeld, als er een lokaal evenement is, schrijf dan een artikel over hoe mensen zich het beste kunnen voorbereiden met kapsels of make-up. Wil je leren om met overtuigende blogposts je salon in de kijker te zetten? Dan is onze cursus copywriter een aanrader.

Tip 4: Lokale social media groepen

Een uitstekende strategie voor lokale marketing voor je salon, is deelnemen aan lokale social media groepen. Deze groepen vormen een digitale ontmoetingsplaats voor mensen binnen je gemeenschap en bieden een ideale kans om je bereik lokaal uit te breiden. Word lid van relevante groepen en deel regelmatig berichten over je salon, zoals updates, speciale aanbiedingen of nieuws over behandelingen. Het is echter niet alleen belangrijk om content te delen, maar ook om actief te reageren op berichten van andere leden en om waardevolle adviezen te verstrekken wanneer mogelijk. Door jezelf te positioneren als een deskundige en als een betrokken lid van de gemeenschap, vergroot je niet alleen de naamsbekendheid van je salon, maar bouw je ook waardevolle relaties op met potentiële klanten.

Tip 5: gebruik van geolocatie en advertentieplatforms

Maak gebruik van geotargeting op online advertentieplatforms. Platforms, zoals Facebook Ads en Google Ads, bieden geavanceerde mogelijkheden om je advertenties te richten op potentiële klanten binnen een specifieke straal rondom je salon. Dit zorgt ervoor dat je marketingbudget effectief wordt besteed aan mensen die daadwerkelijk in de buurt van je salon wonen. Je kunt ook specifieke aanbiedingen en promoties maken die alleen zichtbaar zijn voor mensen die zich in de buurt bevinden. Geolocatie-technologie kan je helpen om je salon onder de aandacht te brengen van potentiële klanten op het juiste moment en op de juiste plaats.

Nog meer suggesties voor lokale marketing voor je salon

Dit is slechts een kleine greep uit de effectieve tools, die je kun inzetten voor de lokale marketing voor je salon. Je kunt echter nog veel meer initiatieven nemen. Denk bijvoorbeeld aan lokale partnerschappen met andere zaken, zoals kledingzaken, kapperszaken of nagelstudio’s, die aanverwante diensten of producten aanbieden. Dit kan leiden tot wederzijdse doorverwijzingen. Spring ook in op lokale evenementen of organiseer zelf evenementen of workshops in je salon voor de lokale gemeenschap. Dit stelt je in staat om nieuwe contacten te leggen en om je expertise te tonen. Bijvoorbeeld nadat je een nieuwe behandeling hebt geleerd via een van onze actuele beauty cursussen! Wil je alles weten over het succesvol runnen van een salon? Bereid je dan goed voor door onze cursus maak je salon succesvol te volgen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie