Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Maak jij je schuldig aan deze wenkbrauwfouten?

3 april 2019 | Schoonheidszorg
Maak jij je schuldig aan deze wenkbrauwfouten?

Wenkbrauwen vormgeven en stylen heeft wel wat weg van architectuur! Het is een vak apart dat vraagt om veel nauwkeurigheid en oog voor schoonheid! Er liggen dan ook veel wenkbrauwfouten op de loer, waar we je hier voor willen behoeden. Heb je helaas al een wenkbrauwfout begaan, dan kun je met onze tips proberen om de schade te beperken of ga langs bij een ervaren wenkbrauwstyliste. We geven je ook tips voor hoe je wenkbrauwfouten in de toekomst kunt voorkomen!

1. Te korte wenkbrauwen door te veel epileren

De meeste mensen focussen zich bij het epileren op het creëren van een mooie wenkbrauwboog. Maar let je ook op de juiste lengte van de wenkbrauwen? Ook dat is essentieel om een stralende look te creëren. Pas vooral op dat je de wenkbrauwen niet te kort maakt, dit kan je gelaat behoorlijk ‘vervormen’. Het zorgt er namelijk voor dat je neus plotseling groter lijkt. Dat is vast niet het effect dat je wenste te bereiken?! Te lange wenkbrauwen zorgen ervoor dat je ogen kleiner lijken. In dat geval kun je de wenkbrauwen uiteraard gewoon wat korter maken. Heb je ze te kort gemaakt, dan zul je met wenkbrauw make-up in de weer moeten, om deze fout te verbloemen.

2. Unicorns zijn in de mode, unibrows niet! Maar pas op!

Unibrows, zijn wenkbrauwen die midden op het voorhoofd samengroeien, zodat er één wenkbrauw ontstaat. Dit komt vaker voor bij mannen, maar ook vrouwen kunnen hier ‘last’ van krijgen. Een bekende vrouw uit de geschiedenis die een unibrow had, was Frida Kalo. De meeste mannen en vrouwen halen de overtollige haartjes tussen de beide wenkbrauwen weg. Dit geeft een frissere uitstraling. Maar ook hier ligt weer een valkuil op de loer! Pas op dat je niet te veel haartjes tussen de wenkbrauwen verwijdert, want daardoor lijkt het alsof je ogen verder van elkaar verwijderd zijn.

3. Vasthouden aan het idee van één perfecte wenkbrauwboog

Er zijn nog steeds mensen die denken dat er maar één perfecte wenkbrauwboog bestaat. Dat is een fabel. Voor iedereen bestaat er een andere perfecte boog! De vorm dient aangepast te worden op jouw gelaatvorm en ogen. Wat in jouw ogen misschien de perfecte wenkbrauwboog is, kan mogelijk helemaal niet bij jouw gezicht passen. Het gevolg is dat jouw wenkbrauwen er onnatuurlijk uitzien. Wil je een wenkbrauwboog van architectonische klasse, laat je wenkbrauwen dan verzorgen door een ervaren wenkbrauwstyliste of volg onze Cursus Wenkbrauwen vormgeven en verven.

4. Je wenkbrauwen perfect willen matchen

Dan zullen we ook maar gelijk dit misverstand uit de wereld helpen. Veel mensen proberen tevergeefs twee identieke wenkbrauwen te krijgen. Dat is nergens voor nodig! Vrijwel niemand heeft een volledig symmetrisch gezicht met precies dezelfde ogen. Het is om die reden dus ook niet nodig om precies dezelfde wenkbrauwen te creëren. Kleine nuanceverschilletjes zijn helemaal niet erg. Niemand die het opvalt. Door je wenkbrauwen perfect te willen matchen loop je het gevaar dat je te veel epileert, omdat je niet wilt stoppen totdat je de volledige perfectie hebt bereikt. Pas daarmee op, want voor je het weet zit je met te ver uitgedunde wenkbrauwen.

5. Je wenkbrauwen laten verpesten door regen

Je hebt vol aandacht thuis voor de spiegel je wenkbrauwen verzorgd. Je hebt ze perfect bijgetekend met een wenkbrauwpotlood en opgevuld met wenkbrauwpoeder. Het ziet er fantastisch uit als je de deur uitgaat op weg naar je date of naar een belangrijke meeting. Zie je de bui al hangen? Onderweg begint het te regenen en daar druipen je mooie wenkbrauwen van je gezicht af! Wil je weten hoe je dit kunt voorkomen? Breng de volgende keer gewoon een beetje vaseline over je wenkbrauwen aan, dan krijgt de regen er geen grip op.

Nooit meer last van wenkbrauwfouten!

Wist je dat er een goede oplossing is, die je garandeert dat je nooit meer last zult hebben van wenkbrauwfouten? Ga voor microblading! Laat deze behandeling uitvoeren door een ervaren en gecertificeerde microblading specialist. Samen bepalen jullie wat voor jou de perfecte wenkbrauwvorm is. De microblading specialist zal de wenkbrauwen aftekenen, zodat je kunt controleren of het naar wens is. Daarna wordt met een microblading pen handmatig pigment in je huid aangebracht die natuurlijke wenkbrauwhaartjes perfect nabootsen. Je hebt wel 1,5 tot 2 jaar plezier van deze semi-permanente make-up behandeling! Bekijk hier ook onze Cursus Microblading.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie