• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Deze vrouwen doen de No-Mirror-Makeup-Challenge (video)!

21 januari 2016
Deze vrouwen doen de No-Mirror-Makeup-Challenge (video)!

Stel je voor, je hebt een ontzettend belangrijke afspraak en je wilt goed voor de dag komen. Je hebt je make-up spullen bij de hand. Wat een opluchting! Maar dan ontdek je dat er nergens een spiegel is. Durf jij het aan om je make-up aan te brengen zonder spiegel? In onderstaande video worden een aantal vrouwen uitgedaagd om hun dagelijkse make-up zonder spiegel aan te brengen!

Dagelijks make-up ritueel

De meeste vrouwen hebben een make-up ritueel dat ze elke dag op dezelfde manier voor de spiegel uitvoeren. Meestal bestaat het uit een aantal basis make-up technieken als het verbergen van imperfecties met behulp van concealer, het verkrijgen van een mooie egale tint met foundation, wat bronzer voor een mooi kleurtje op de wangen en dan alles mooi blenden. De ogen worden opgemaakt met oogschaduw, eyeliner en mascara voor een mooie open blik. Misschien nog wat lipstick of lipgloss en klaar! Dat lijkt allemaal niet zo moeilijk, totdat je voor de uitdaging wordt gesteld om je make-up zonder spiegel aan te brengen!

Make-up vaardigheden op de proef gesteld

Alle vrouwen die in deze video uitgedaagd worden om hun make-up zonder spiegel aan te brengen, hebben geen hoge verwachtingen van hun eigen make-up kunsten. Vooral voor het aanbrengen van make-up producten als eyeliner zijn ze nogal huiverig. De meeste vrouwen verwachten simpelweg dat hun make-up een ‘zooitje’ gaat worden. Tijdens het aanbrengen van de make-up horen we hun commentaren. Er bestaat vooral twijfel over of de hoeveelheid make-up wel goed is en of de make-up wel op de juiste plek wordt gesmeerd. “Mijn God, ik weet niet waar mijn jukbeenderen zijn.” Het resultaat? Dat valt reuze mee. Bij een aantal van de dames zit de make-up zelfs perfect. Maar is dat waar het in deze video om draait?

Een moment voor jezelf

Bijzonder aan deze video is dat de vrouwen ontdekken dat hun dagelijks make-up ritueel eigenlijk om veel meer draait dan om jezelf ‘mooier’ maken. Een van de vrouwen zegt: ‘Ik heb het gevoel dat ik geen momentje voor mezelf heb, omdat ik mezelf niet kan zien!’ Een andere vrouw stelt na afloop van deze uitdaging: ‘Ik merk dat het ook voldoening geeft om jezelf te zien tijdens het opmaken.’ Andere bijzondere opmerkingen van de dames zijn: ‘Mijn lichaam weet wat het doet’ en ‘Ik doe dit elke dag, maar nu voel ik me echt verloren.’ In plaats van dat deze uitdaging alleen draait om ‘kan ik wel of niet zonder spiegel mijn make-up aanbrengen’, komt er een heel ander inzicht naar boven; het belang van dagelijks een momentje voor jezelf.

Belang van make-up

Wie al langer met make-up bezig is, bijvoorbeeld als professionele visagiste, weet allang dat make-up veel meer is dan een middel om mensen er mooier uit te laten zien. Het draait, zoals uit deze video blijkt, ook om aandacht voor jezelf. Andere aspecten die hierbij een rol spelen zijn het vergroten van je zelfverzekerdheid en eigenwaarde. In onze Opleiding Visagiste leer je hoe je de natuurlijke schoonheid van mensen kunt benadrukken, zodat je iedereen kunt laten stralen met make-up! Ga jij deze uitdaging aan? We verwelkomen je graag bij Wellness Academie!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie